Posted on

Cara copy code programming ke dalam Microsoft Word

Saya perlu meletakkan code php dalam laporan assignment web programming. Bila saya pastekan code saya ke dalam Microsoft Word, code saya tidak kelihatan cantik seperti dalam text editor yang saya gunakan. Bagi mengatasi masalah ini, saya gunakan Notepad++.

Langkah:

1. Open code tersebut dengan Notepad++.

2. Pilih menu seperti gambar di bawah.

notepad

3. Buka Microsoft Word dan paste.

4. Hasilnya

wordcode

Selamat mencuba 😉


RELATED POSTS

BACA :  Pictomio - Photo Viewer Dengan Gaya Moden

7 thoughts on “Cara copy code programming ke dalam Microsoft Word

  1. Sangat membantu.

  2. thanks for sharing. lepas ni tak ada la susah2 aku nak betulkan balik sususan coding tu. makin hari jugak kalau nak edit satu report coding je.

  3. nice
    aku guna notepad++ gak, tak perasan lak ada option tu

  4. berguna jugak ni untuk buat rujukan 🙂

  5. Notepad++ software yang wajib ada dalam komputer.. terbaeeekk~

  6. Terima kasih bro kerana sharing tutorial di atas.

  7. kalo pkai dev c++ camner lak??

Tinggalkan komen anda