Posted on

Cara-cara download video dari Veoh (how to bypass Veoh)

EiNS is listening to: The Divine Masters – Disamping Mu.mp3

veoh by eins

Ini adalah kesinambungan tutorial Cara bypass sekatan Veoh.com yang sedikit kontroversi. Biarlah yang itu, saya menulis tutorial ini setelah beberapa lama asyik tertangguh, idea dah ada cuma belum boleh publish.

Ramai yang menghubungi saya memberi cadangan agar saya menulis mengenai cara download video dari veoh dan cara bypass veoh yang lebih updated kerana cara lama tidak lagi boleh digunakan, jadi memandangkan hari ini saya agak free jadi saya luangkan masa menulis tutorial ini. 🙂

Ok, Hotspot Shield tidak lagi boleh digunakan (invalid .veoh file) jadi kita perlu satu lagi program VPN yang berupaya menembusi benteng penapisan IP veoh.com. Dalam tutorial ini, saya syorkan anda menggunakan AlwaysVPN (salah satu GUI based on OpenVPN).

Download AlwaysVPN. (more…)

  • Windows XP Windows Vista
  •             Win XP                           Win Vista
  • Selepas itu, sila install program tersebut. Satu tray icon akan muncul di notification area anda. Right click, pilih antara alwaysvpn-tcp-Compatible dan alwaysvpn-udp-faster. (jangan tanya, saya pun tidak tahu beza antara dua connection ni?)

 

alwaysvpn

  • Kalau dah connected, ip adress asal akan ditukar (bukan lagi 60.XX…)

 

alwaysvpn2

Selepas itu cuba melayari laman Veoh.com dan search video yang anda suka. Sepatutnya anda sudah boleh stream dan download video dari Veoh. Tiada lagi sekatan? Yayy 🙂

 

veoh by eins

 

Jika pejabat, universiti atau kolej anda memblock sesetengah laman web, block penggunaan Yahoo Messenger dll, anda juga boleh mencuba program AlwaysVPN ini untuk bypass sekatan tersebut.

Kalau sudah baca dan cuba, harap komen ya ! 😉

credits Raymond.cc for AlwaysVPN discovery.

BACA :  Cara bypass sekatan Veoh.com

EDIT: AlwaysVPN telah memberhentikan client mereka buat sementara, alternatifnya boleh guna UltraVPN. Download UltraVPN disini. Untuk menggunakan sila create account. Account hanya aktif selama 3 hari, tetapi anda boleh register baru selepas tamat tempoh 3 hari tersebut.


RELATED POSTS

50 thoughts on “Cara-cara download video dari Veoh (how to bypass Veoh)

  1. Exclusive ntuk readers JomPHP.com saja..

    tlg jgn post link tutorial ini lam forum veoh.com atau mana2 forum berkaitan veoh..

  2. tapi kalau pakai site yang boleh alter/hide ip kita pun bole jugak kan?

    =)

  3. Boleh stakat view site je, xleh nk stream n download..

    setengah2 proxy site veoh block trus..

    “Veoh is no longer available in anonymous proxy” bla bla..

  4. Apa yg popular website Veoh ni?
    Aku pakai benda ni je kalau nak visit Veoh http://www.bypassthat.com/

    1. Veoh bnyak cartoon, anime, movie, drama, vclip dalam original full size..

      xcam stengah site yg video dipotong2 kpd bnyak part..

      emm, guna site tu takat boleh visit je la..xleh download pkai veoh tv atau web player pon..

  5. Banyak video “orang tua” kot…hehehe

  6. nak download pakai Ashampoo

  7. Ashampoo clipfinder hanya boleh download video .flv dari veoh

    flv = low quality

    Nak video full length ngan high quality kena download guna either veoh tv ngan veoh web player..

    Nak download guna veoh tv ngan web player tu la baru kita perlu alwaysvpn..

  8. Aku sebenar malas nak install Always VPN
    Tapi kalau aku nak tengok video veoh full length tanpa install veoh tv dan web player aku guna benda ni je
    http://www.tvzone.us/add.html tapi video url kena cari sendiri..hehehe

    1. Nice (Y)

      nanti aku edit tutorial tu, bg kredit kat en jockey

  9. Dulu pakai Hide IP NG siap dgn 20 product key menjadi tapi sekarang Hide IP NG block pengguna dari Malaysia ;-( ;-( ;-(

  10. Apapun aku ucapkan terima kasih atas informasi yg diberikan.Sekurang2nya aku dapat tahu Always VPN ni wujud hehehe..

    1. Yg ini cara lama, dh x valid…in fact aku dh cover up cara tu dalam tutorial veoh sblumnya:

      https://jomphp.com/cara-bypass-sekatan-veohcom.html

  11. bagus gak jockey ni.ada bakat jadi penulis blog komputer 🙂

  12. Anyway tq jockey pasal website tvzone tu..aku x pernah jumpa pon site tu sblom nie 😀

  13. ini kerja gak pake ISP Fastnet
    kan IP ngak dynamic

    kesadisan´s last blog post..Time Hollow

  14. aku try guna always vpn..tp lmbat sgt la..nak masuk http://www.veoh.com pn lme benar aku tnggu..blum lg nk surf website tu..

    1. Ko guna line apa? Aku guna screamyx 1mbps ok je?

      1. aku guna streamyx 1mbps gak..tp pkai router la..so, dpat la sparuh laju nye je..dua2 aku try alwaysvpn-tcp-Compatible dan alwaysvpn-udp-faster…tp dua2 lmbat..tp ak rse kalo nk compare dua tu mayb alwaysvpn-tcp-Compatible lbey laju ckit kot..tp xbeza sgt la

  15. tlg uploadkan alwaysvpn vista kat rapidshare please

    1. Xleh download ke dari official site? Nanti aku cek balik k..

  16. ko tau dak cara nak tukar streamyx 512 kps ke 1 m tanpa upgrade pakej streamyx.atau dengan lain kata nak lajukan broadaband 512kps macam mana ha. akau dah try banyak software tapi semuanya hampeh. kalau buka yo tube buka main lembab lagi….
    ada dak software untuk lajukan video….dalam yo tube.

  17. kl nak lajukan youtube, gunakan software Speedbit Video Accelarator. (L)

    kl ko taknak upgrade pakej streamyx, ko pegi komplen hari2 kat cawangan TM.nanti nasib ko baik, dia tlg upgrade percuma je.Serius sbb aku pn diorang upgrade dari 1mb ke 1.5 mb percuma (I)

  18. Tp sekarang Veoh dah tamatkan VeohTV, ganti ngan Veoh Web Player.

    Cuba try dgn VWP tu, jadi ke tak?

    G-kin´s last blog post..I’m easily forget

  19. Salam kenal.
    Saya dari Indonesia..
    Tipsnya bagus (Y) (Y) tapi alwaysvpn sekarang sudah tidak bisa di download dari webnya.
    Bisa tolong kasih link yang lain? saya butuh yg untuk Vista..
    Makasih (K)

  20. Emm sila cuba UltraVPN, link download telah diedit 😀

  21. tzone.us tu boleh view full video x?
    yg duration die lebih dr 10-20 min..

    patu cane nak download dr tvzone tu?

    1. ko dwnload internert download manager kat download.com pastu ko bleh trus download video yg ko nak..
      (H)

  22. uih..boleh ar..pkai real 11..
    supaaa!!

    tp xefek quality die ke?

  23. banyaknya tips kat sini.bestnye. 🙂

  24. bro..lu mesti reply ni..aduu..
    aku skg pkai ultravpn, bkk veoh pn xdehal..
    tp nak login kt veoh player, xleh plak..cmne ek?
    cmne nk download cmni.. :ermm:

    1. aku pun sama dgn sukkee.. mcm mn mau buat??

  25. alwaysvpn tu mmg kene bayar eh..free x de?

    1. alwaysvpn free maa…mana de kena byr…tp aku rs service diorang ada masalah skarnag…

      cuba lah ultravpn tu, aku bg link…baca post atas tu betul2…

      EiNS´s last blog post..Ceriakan chat dengan SweetIM

  26. aku dah nak try install ultra vpn tapi dia tersekat dekat extract OemWin2k.inf

    1. guna windows apa bro? cuba disable antivirus atau apa2 program yang sekat windows changes untuk sementara

  27. ok bro dah jadi gua uninstall anti virus terus 😀 malas pakai :blink:

  28. erm, first time nk komen, ttg bypass ni..kalo pakai ultrasurf xleh ke? aku x penah pkai veoh, tp ultrasurf slalu r gune utk bukak blocked web dkt faculty hehehe :biggrin:
    .-= Tintaluhur´s last blog ..The Best Uploader =-.

    1. Bypass untuk surf je mungkin boleh, tapi nak download video tu mungkin problem atau tak boleh jadi langsung…

      anyway aku dah tak guna veoh lama sangat dah…

  29. gitu ye.. VPN ni mcm sistem kat faculty gune..kire bagus r dpt input baru huhuhu thanks bro
    .-= Tintaluhur´s last blog ..The Best Uploader =-.

  30. aloha…byk tul info membuat ak makin x paham..haha(org x pandai IT katekan..)~
    jadi,ingin ku tny kn byk soklan..

    1.klu gune site tvzone.us,video die leh download gune IDM x?? HQ or LQ?? pastu de x tips mcm ne nk search link2 video veoh gune google??

    2.ak nie student br uitm,so ak x taw mcm ne keadaan wifi uitm..so,ak nk tny software pe yg leh bypass wifi uitm utk ak surf tenet,download file n meng”torrent” dengan bahgie??

    1. 1. Aku download dari tvzone.us guna IDM jadi je…pastu nk search video dari veoh ko guna truveo la…

      2. Aku xtau software apa leh bypass wifi kat uitm coz aku x pernah pegi sana n try…mungkin ko boleh try bolehvpn, your freedom, ultravpn, ultrasurf etc…

      1. akhirnye de gak org respon..hoho..syukur~
        tp truveo tu mende..website ke??

        1. Truveo.com ler…website ntuk search video
          .-= EiNS´s last blog ..Yahoo Geocities akan ditutup =-.

  31. macam mana nk cari movie melayu terbaru?
    nak download dengan cepat

    1. @fazwan:cari kat teamaryzs.com ngan kraetiv.net

  32. if i get the video,,,how to download????
    fiuuh

Tinggalkan komen anda