Posted on

Cara bypass sekatan Veoh.com

For English article, click here.

Aihh…dulu stage6.com lingkup…orang divx suruh masuk veoh.com plak…tapi skang veoh dah block Malaysia…camne ni arr?

Veoh.com antara website yang sering saya kunjungi, untuk mendownload movie, drama, videoklip dan anime telah menghalang akses dari pengguna internet Malaysia.

Setelah berexperimentasi, akhirnya saya telah mendapat ilham untuk bypass sekatan veoh.com keatas pengguna Malaysia…

Cara #1: Anda hanya perlu tambah prefix “ll-appserver.” kepada veoh.com untuk membolehkan anda melayari website veoh tanpa sekatan. Adress baru yang akan anda guna ialah:

http://ll-appserver.veoh.com

Atau anda guna boleh gunakan prefix “p-appserver.” kepada veoh.com. Adress baru yang akan anda guna ialah:

http://p-appserver.veoh.com

Selepas itu, anda boleh search, browse dll tetapi anda tidak akan dapat stream video. Tetapi proses download tetap boleh dilakukan seperti biasa. Tekan Download Options > Download to VeohTV untuk memulakan proses download.

Kepada yang prefer untuk stream video dari veoh.com walaupun veoh sudah menyekat akses pengguna Malaysia, tutorialnya akan disambung dimasa hadapan, bergantung kepada permintaan.

Updated Cara #2: Anda juga boleh mencuba melayari veoh.com dengan menggunakan pelayar web Xb Browser. Saya berjaya menembusi Veoh.com dan juga dapat stream video. Download di sini: Xerobank. Kelajuan adalah pada tahap sederhana sahaja.

Updated Cara #3: Jika anda mahu download flv video dari veoh, anda boleh copy link video veoh ke dalam website clipnabber dan link download flv video akan diproses. Anda juga boleh drag button ini ke dalam bookmark anda. Tips ini boleh digunakan dalam kedua-dua cara #1 dan cara #2.

Kalau ada apa-apa masalah, sila komen ya!!!

BACA :  Download Mozilla Firefox 7 stable dan Mozilla Firefox Nightly 10 alpha 1

Gathering


RELATED POSTS

49 thoughts on “Cara bypass sekatan Veoh.com

  1. According to Wikipedia, users report being blocked from Lebanon, the United Arab Emirates, Malaysia, Indonesia, Chile, Argentina, St. Kitts and Nevis, Guatemala, Luxembourg, Costa Rica, the Dominican Republic, Venezuela, Brazil, Puerto Rico, Guam, Jamaica, Barbados, El Salvador, Hungary, Malta, Macedonia, Slovenia, Slovakia, Ukraine, Colombia, Cyprus, Romania, the Cayman Islands, Guadeloupe, Saudi Arabia, Peru, Panama, Czech Republic, Turkey, Croatia, Lithuania, Jordan, Egypt, Bulgaria, Serbia, Iceland, Bermuda, Thailand, Brunei, Honduras, the Bahamas, Nicaragua, Anguilla and Guyana.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Veoh#Availability_in_different_parts_of_the_world

  2. Awk, thanks 4 the information.
    Tapi, saya dah try.
    Nape failed lagi eh..?

    btw,hai ^_^

  3. Boleh view dan download jer…tp xleh stream video…

    Apa yg failed boleh bgtau detail x? Klau perlu kn improvise artikel nih..

  4. dah wokey. tenkiu ^_^

    ini chegu tak ikut arahan betul2..huhuh

  5. The problem with this solution is that you must have VeohTV software installed, and the program has been know to have privacy concerns. If you don’t mind it though, you may download away, at your own risk.

  6. This solution is by far the most easiest way to access and download video from veoh without requiring proxy, vpn etc.

    I have luck using Xerobank browser, as it let’s me access and stream veoh even though the speed is average, so-so only.

    Yeah, VeohTV may collect our personal info, read wiki on Veoh please.

    If i have free time i will try to write a good article involving proxy and vpn.

    Thanks for your comment. 😀

  7. Ma kasih bro

  8. Are you guys noe this Person??
    named ” lpmike87 ” from veoh forum??
    He is so stupid.. he post out this website to the Veoh FOrum.. Hey you ipmike87 are you stupid or what cant u even read what this person said?? “Please dont post this site to Veoh Forum “… if you guys dont belive me try this.. http://forums.veoh.com/forum/showthread.php?p=21007

    Yesterday i have try this solutions

    http://ll-appserver.veoh.com/

    then today i try again it cant be use anymore…. thx to this guy..lpmike87 .. if you not done with that i got 2 word for ya “You sucks”

  9. HUh..i Manage to get his Friendster site.. huh… what a nerd guy he is..and not using any brain before doing something..heres the link to his Friendster site.. ipmike87

    http://profiles.friendster.com/mrfuad87

    this was taken from the veoh forum website

    lpmike87
    “wht hell…
    long time no open veoh
    now its block..damn
    lost my fav japan drama LIFE
    argggg…………
    bosan2
    wa…tgk http://www.break.com je…
    0129807781
    http://www.friendster.com/mrfuad87

    What the hell.. is he.. nerd or stupid ..you guys decide it.. He even Post his Own Phone Numbers!! wtf??

  10. Ahhh he’s got no brain…posting my bypass guide in veoh forum…actually i think he wanna help people but in the end he will ruined it..

    It’s the same thing as posting on how to crack windows in m$oft forum…isn’t it?

    Sooner or later veoh will also block another techniques used to bypass veoh such as using vpn or anonymous browser..

    Thank you very much, ipmike87 or mrfuad87 🙁 If u are reading please delete or edit ur post in veoh forum.

    Note: As of now, I can still access using the adress http://ll-appserver.veoh.com

    I’m not sure how long we can depend on this trick.

    Regret it.

    Jangan memalukan rakyat Malaysia.
    Don’t embarrass us Malaysians.

  11. Kawan, usaha mulia kamu dihargai. akan tetapi ia akan diatasi. biar apa pun, sy ucapkan terima kasih dgn usaha anda.

  12. @dominic
    ko mcm berharap mmg kena blok je 😛
    anyway kalu diatasi,kena cari alternatif lain la..hmm..

  13. lpmike87

    fuck u!!!

  14. Hmmm, well if u ask me i have another one or two more solutions to bypass veoh..

    Like i said, i’m not going to update the guide anymore.

    I hope u can get solutions from other websites.

    VEOH SHOULDN’T BLOCK 100++ COUNTRIES FROM THE FIRST PLACE.

    INTERNET SERVICES SHOULD REMAIN FREE FOR ALL USERS REGARDLESS OR RACES OR COUNTRIES.

  15. hantu btol, nak tunjuk pandai tp menyusahkan org, bypass veoh gi share kat veoh, tak ke bodoh namanya tuh, kalo pasni veoh dah block cara ni mari ramai2 pakat salahkan dia, nyusahkan org!!!!! hammmmmmmmmmmmmpeeeehhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!

  16. nk download to veoh TV kna install software die dlu kn..pastu die soh log in..nape ek?ke cre ak salah?

  17. asal aku nk download to veohTV tp die kuar yg “veoh.com has been blocked from ur country” tu..plz help me

  18. sori guys..im d anonymous who ask u dat 2 question above..ak tny dlu br buat..ptt la xdpt..k la..dh bleh..thanx nway..u guys hv been really helpful..

  19. thanks tapi bila dah masuk http://ll-appserver.veoh.com…saya kena login user and password dari dulu ke atau tak payah? Memang tak boleh stream dan saya juga tak nampak
    Tekan Download Options > Download to VeohTV untuk memulakan proses download option…kena login baru boleh download ke?

  20. kalau dh masuk http://ll-appserver.veoh.com xyah masuk login user pun boleh download…ak pnya okey je..

  21. My name is Tivaro from Indoesia, we have same problem here. But now Veoh couldn’t be access anymore coz they have collect our personal info. But I haven’t try if we sign up with other personal info example : We indisguise from Japan or America maybe using anonymous proxy / US proxy. We can search it with google. Tell me if you success with this. email me!

  22. Sorry! I forgot my email tivaro_27(at)yahoo.com

  23. Rasa-rasanya skarang ni veoh dah block download. Last few days aku tak dapat download lansung..die kuar invalid.veoh file..
    Kalo dah ada solution kongsi ar..
    Thanks.

  24. haaa la kan?
    browsing still dpt tp download x bleh dah x(

    solutionnya korang bleh gna software hide ip @ change ip @ anonymous proxy @ vpn…sbb ak suspek veohtv block download based on ip korang…

    tu yg kuar message invalid .veoh file tu…

    Bt masa skarang ak bleh lg download gna Hotspot shield…ad masa ak wat artikel baru…

    TOLONG JANGAN POST LINK KE GUIDE INI DALAM FORUM VEOH LAGI x( X( X(

  25. knp erk pkai hotspot pown x leh download?
    sblm nie ako pkai ok je…

  26. oo yeke…

    smalam ak guna hotspot shield ok je download? nanti ak cuba balik…

  27. tengah cuba pakai clipnabber, tapi asyik 403/forbidden je. Nape eh?

  28. skrang veoh dh upgrade protection dia…bnyk method yg org biasa guna cam proxy, vpn dll dah x boleh…

    ak akan cuba siasat cara2 lain yg boleh bypass veoh nih..

  29. aku ghase die blok isp trus la..aku baru je subscribe celcom broadband..nak dl pkai veoh tv, invalid gk..
    aku tgok kat forum veoh..bdk2 dr negare yg x diblok pn kene cmtu..mmg tgh problem kot..

  30. yeah,saya ada problem kt sini

    cara satu sudah xboleh dia pakai la.

    1st
    http://ll-appserver.veoh.com
    =dia teros pergi kat http://www.veoh.com/
    then ada perkataan yg selalu "Veoh is no longer available in MALAYSIA."

    2nd
    http://p-appserver.veoh.com
    boleh masuk tapi bila tekan search or video
    terus pergi ke
    http://www.veoh.com
    " Veoh is no longer available in MALAYSIA."

    please & tolong,i really2 need a help.
    someone or anyone got a new way???

  31. haih dah xleh d/load pakai veohTv pastu xleh lak search video..atleast leh copy embed tuh leh gak d/load..xde ke website yg sama mcm veoh..atlest yg byk video or drama jepun/korea la..haih tolong la wahai kawan2 sekali carikan penyelesaiannye..
    kalo xleh post sini post je kat website yg ikut nama aku tuh..hahaha korank pun tau kan..

  32. lpmike87 yes fuck me hahahaahhaha
    stupid damm ass hole
    pedulik ape aku

  33. 1st aku memag nak tolong
    dah admin x cakap awal2
    aku post ar..
    klo x memg dak2 x tau langsung pon..
    betul x..
    dah tau maki hamun aku kimak mcm ar
    bagus sangat..
    sury ar admin..

  34. hahaha itu dia komen balas dr mrfuad87 aka lpmike87…lama ak tunggu

    sial, pk logik aa x perlu ak letak warning awal2…apa ke bangang ko pg post lam forum veoh sapa suruh?

    Ko buat salah mmg la orang bengang…xkan ko xde buat apa2 org nk maki hamun kot?

    Sndiri pk la bro, klau noob jangan nak nunjuk2 kat tenet bt malu malaysia jer…

  35. Sori aa readers, ak rsa malas dh nk buat guide bypass veoh nie…x best aa gaduh2 nie cb tgk komen mrfuad87..

    Mungkin pasni ak buat artikel pasal web2 alternatif kpd veoh plak…

  36. adoi r……..x syok r…..
    ssh tol nk cr site yg HQ….
    huh…..ape kejadahnye…….

  37. saya pendusta,
    saya penghancur,
    sayalah pencabut nyawa,
    dan sayalah penghancur dunia.

    _VEOH_<–BABI KIMAK YAHUDI SETAN ! SEMUA NEGARA
    YANG ADA ORANG ISLAM DIA BLOCK! PUKIMAK SETAN MANGKUK.

  38. EiNs, can you give us the way to download from veoh? I really need it. That’s the place where I can download my HQ dramas. T_T

    I will keep it to myself if that’s what you want. I’ve been trying to find the solutions but to no vail.

  39. sorry guys…right now we dont have any solution since that veoh alreay block that II-appserver method

  40. awk yg buat artikel nih..nk tnye..if dwld software xerobank tuh..free eh??
    sbb mse bukak tuh die tulis $1 for demo..xphm la..riso gak..tbe2 nnt bil melambung..

    ((=

  41. dnwori bleh je digunakan dengan selamat 🙂

  42. erm byk sgt orang komen kat sini..nk gak la..

    nape dia blok malaysia pulak eh?

  43. LOL, screencap from We got married!

  44. patotla xleh…siyut la si fuad neh…aku dh la ade video yg kene tgk kt veoh jek…

    kalu x dh slmat n aman kite org sumer mngunakan veoh..arghh veoh neh…siyut btol…

  45. Aku guna ashampoo clip finder je

  46. gune proxy server ler. memang boleh surfnye.

  47. […] adalah kesinambungan tutorial Cara bypass sekatan Veoh.com yang sedikit kontroversi. Biarlah yang itu, saya menulis tutorial ini setelah beberapa lama asyik […]

Tinggalkan komen anda