Posted on

Cara bypass page tertentu yang diblok oleh webfilter..

Mungkin ada diantara kita yang tertekan kerana tidak dapat melayari beberapa website kerana diblok oleh admin yang mengawal internet.. Pelajar di universiti terutamanya selalu mengalami masalah ini.. Di sini saya ada cara untuk bypass segala webfilter yang mereka gunakan dengan surfing secara anonymous… Ada banyak cara untuk bypass tapi cara ini adalah yang terbaik bagi saya kerana amat mudah, berkesan dan laju. Cara ini amat berbeza dengan penggunaan proxy kerana ia menggunakan virtual private network (VPN)… penggunaan proxy sudah lapuk kerana banyak admin yang telah memblok sama sekali penggunaan proxy ini… 

Di sini saya tunjukkan caranya…

1. Sign up di https://www.relakks.com/ .. di sini ada trial untuk 30 hari … dah habis trial sign up la lagi.. hehe.. Sila ingat username dan password anda..

2. Pergi ke network connection komputer anda dan pilih ‘ Create a new nework connection

3. Tekan next sampailah anda jumpa ‘network connection type’. sila pilih ‘ connect to the network at myplace’ dan klik next seperti rajah di bawah..



4. Di ‘Network Connection’ sila pilih ‘ Virtual Private Network Connection’ tekan next..

5. Untuk ‘Connection name’ masukkan apa2 name yg anda suka… seperti rajah dibawah ini amatlah digalakkan menggunakan nama ‘jauze best‘.. 😛

6. Sekarang anda akan sampai di pilihan ‘Public Nework’.. Sila pilih ‘ Do not dial the initial connection‘.. klik next lagi

7. Untuk ‘VPN Server Selection’ , sila masukkan ‘pptp.relakks.com‘ seperti rajah di bawah.. klik next lagi.. tekan finish dan anda telah selesai setting VPN anda..

BACA :  Jom buat tulisan ʞılɐqɹǝʇ :)


8. Kotak dial up connection akan muncul.. Sila masukkan username dan password yang anda telah daftarkan di https://www.relakks.com/ seperti dibawah.. tekan connect…. connection akan dimulakan… kalau tak nak surf secara anonymous, disconnect je connection tu..Connection itu akan muncul di network connection komputer anda. Semoga berjaya..

 

Good Luck+1 

 

Play by FoxSaver®

RELATED POSTS

18 thoughts on “Cara bypass page tertentu yang diblok oleh webfilter..

  1. ni ape lak lotto2 ni..haha.. orang cakap pasal komputer dia sibuk ajak judi plak spammer ni…

  2. delete dah comment2 spammer tu…ada plak ajak wat benda haram

  3. itu dia saudara Jauze kembali mengganas dengan artikel yang menarik.keep up the good work!

  4. dapat error 619

  5. klau dpt error 619 cuba connect later…ak pnya first2 dpt error gak pastu ok la…

  6. kalo gune vista mcm mane??

  7. dia cakap error 800….xleh connect la…
    hu3….

  8. 1cara yg paling mudah, register jer account shell yg free then guna putty then terus je bleh bypass.. xperlu nk connect mcm kat atas 2.. tp kat putty 2 kene adjust setting tuk ssh tunnel la..

  9. Ko ad jmpa account shell yg free ke? ak cari bnyak kali x jmpa2 pun…yg ada smua berbayar la…

  10. xde.. tp aku polarhome.com.. 1USD je.. hehe.. dulu aku ade hack n dpt 1account tp dah xleh gune.. ban

  11. aku nk tnya..
    pakai benda ni blh tkr ip x??
    nk tkr jd ip USA ke…

  12. dia tukar ip la…bermakna ko xkan dpt ip malaysia (ip streamyx misalnya)…

    relakks ni bkan company us…tah mexico ke spain ke tatau la…

    tp klau ko nk dpt ip us sila gunakan Hotspot shield…even veoh punya bleh guna lepas connect guna hotspot shield…

    1. Hotspot shield 2 cmna lak??
      aku xreti sgtla benda cmni..
      sebenarnya aku nk join bt survey..so aku nk pakai ip us..
      surveykn byk dr us…pls help me…
      😆

      1. Download hotspot shield kat cni…

        Hotspot Shield

        Install…pstu tekan connect…kalo dh connected tu maka dh berjaya la…dan korang akan dapat ip adress us punya 😎

  13. alaa… relakks da x leh connect da… hotspot shield pn x leh gak.. korang taw cara lain lg x? aku pakai vista 64 sp1.. dgr2 vista sp1 x ble connect vpn..

    1. Relakks ada conflict ngan vista sp1 la…

      Hotspot shield xleh pkai ke? Cuba pkai alywaysvpn lak…

      Always VPN

  14. HEHEHEHwin 7 cmna?

Tinggalkan komen anda