Posted on

Cara bayar pinjaman kereta dengan Maybank2u

Dalam artikel terdahulu, saya ada menulis tentang Cara menggunakan Maybank2u Online Banking. Kali ini saya akan memberi tumpuan kepada salah satu kemudahan maybank2u, iaitu membayar pinjaman kereta secara online.

Langkah-langkah:

1. Login ke akaun Maybank2u anda

2. Klik pada Accouts & Banking –> Bill Payment –>Make a one-off payment

1

3. Pilih Maybank Loan & Hire Purchase

2

4. Pilih Maybank Hire Purchase

3

5. Masukkan no kenderaan anda

4

6. Jika no yang dimasukkan betul, nama peminjam akan tertera

5

7. Masukkan jumlah yang perlu dibayar dan continue.

6

8. Masukkan TAC dan siap. Jangan lupa simpan resit ye sebagai rujukan.

Selamat mencuba 😉


RELATED POSTS

BACA :  Cara daftar dan menggunakan Maybank2u Online Banking

26 thoughts on “Cara bayar pinjaman kereta dengan Maybank2u

  1. Kalau bukan loan maybank, tp nk byr melalui maybank camner plak?

  2. salam, nak tnye, klu pnjaman tu gn bank lain, contohnye ambank, so bole gak ke di bayar on9 melalui M2U?

    1. saya nak tanya jawapan utk soalan ini. Cara pembayaran pinjaman kenderaan dgn bank lain menggunakan maybank2u?

  3. Kalau byr kereta melalui online banking
    so mcm mana i nak dapat resit sebagai
    bukTi pembayaran?
    thanks

    1. segala transaksi melalui M2u adalah direkod dan boleh tengok log atau transaction history…
      sebagai bukti pembayaran online biasanya catat nombor transaction/resit atau print screen resit

  4. Daftar maybank2u kena guna atm kad tak?
    Thanks~(@^_^@)~

    1. kena pergi mesim ATM dulu dan pilih maybank2u ye

  5. […] Cara bayar pinjaman kereta dengan maybank2u • jomphp […]

  6. Terima kasih, sangat memudahkan kerja saya, x perlu beratur dan keluar minyak untuk bayar pinjamana kereta

  7. tqvm..sangat membantu ut newbie..hihi

  8. Terima kasih. Dah ada panduan mcm ni kan senang.

  9. terima kasih…sangat membantu

  10. saya loan AM Bank.. macam mana nak buat bayaran menggunakan mayban2u.

  11. TAWARAN PINJAMAN UNTUK SEMUA (MEMOHON SEKARANG)

    Adakah anda seorang ahli perniagaan atau perempuan? Adakah anda dalam mana-mana tekanan kewangan? adakah anda memerlukan wang untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda mempunyai pendapatan yang rendah dan sukar untuk mendapatkan pinjaman dari bank-bank tempatan dan institusi kewangan lain? Jawapan: Di sini, Christiana Anderson Firma Pinjaman adalah jawapannya. Kami menawarkan;

    a) pinjaman peribadi, pengembangan perniagaan.
    b) Perniagaan Mula-up dan pendidikan.
    c) penyatuan hutang.
    d) Pinjaman Wang Hard.

    Walau bagaimanapun, kaedah kami menawarkan kemungkinan untuk menunjukkan jumlah pinjaman yang diperlukan dan juga jangka masa yang anda mampu untuk menyelesaikan pembayaran balik pinjaman dengan kadar faedah sebanyak 2%. Ini memberikan peluang sebenar untuk mendapatkan wang yang anda perlukan anda. Calon yang berminat perlu menghubungi kami melalui: [email protected]

  12. Melalui kesukaran dan memerlukan bantuan kewangan untuk

    * pinjaman korporat
    * individu atau pinjaman peribadi
    * pinjaman perniagaan
    * pinjaman pendidikan

    Anda boleh menghubungi kami dengan email ini: [email protected] dengan maklumat di bawah untuk memproses permohonan anda untuk sekurang-kurangnya € 5000 kepada jumlah maksimum € 50000000 pada kadar 2% tanpa cagaran atau pemeriksaan keselamatan.

    * Nama:
    * Alamat:
    * negara:
    * telefon:
    * umur:
    * pekerjaan:
    * kedudukan diadakan di tempat kerja:
    * Jumlah pinjaman:
    * Tempoh pinjaman:
    * Tujuan pinjaman:
    * Pendapatan bulanan:

    Yang benar,
    Jane Oluda
    CEO / MD
    Rumah kewangan Jane Oluda (JOFH).

  13. kalau sudah set amount auto debit 5xx sebulan,lepas beberapa tahun boleh tukar set amount auto debit lebih 500?sebab nak cepat bayar habis…macam mana caranya?

  14. thanks…its helpful 🙂

  15. Adakah anda memerlukan pinjaman? telah bank menafikan anda pinjaman, kami berada di sini untuk membantu anda dari segi kewangan, untuk mendapatkan pinjaman segera anda apa-apa amaun di mana-mana destinasi. kebahagiaan anda adalah keutamaan kami. semua yang anda perlu lakukan sekarang adalah untuk e-mel kami melalui ([email protected] l.com)

  16. Halo
    Jika Anda bijaksana Anda akan tahu bahwa pinjaman ini telah diberikan kepada Anda tanpa agunan sehingga orang lain yang menunggu saya tidak punya waktu itu adalah baik Anda membayar setengah dari biaya ketika Anda mendapatkan uang Anda, Anda akan mengirimkan sisanya immidiately atau i mengakhiri pinjaman sekarang

    Harapan Mail kami Membantu Anda

    Terima kasih

  17. ilmu yang sgt membantu..tq admin..1st time buat ni..berjaya..

  18. tq admin..sgt membantu.biasa byar loan kereta pakai standing instruction je, sekali miss paymentz terus tak tau nak bayar pakai maybank2u mcm mana. terpaksa pergi ke cdm

  19. admin..ada chas tersembunyi x?

  20. Terima kasih bos. Info yg sgt berguna..

  21. Tq very much….really useful ?

  22. terima kasih.. byk membantu setiap kali nk buat pembayaran. boleh ke jadikan loan kereta ni sbg favourite payee?

Tinggalkan komen anda