Posted on

Bypass website yang kena block

google

Cara bypass website yang kena block :

– Cuba usejump browser ; anonymous surfing browser yang boleh sembunyikan IP anda (link:http://www.usejump.com/)

– JomPr0xy – my own proxy website tapi selalu over quota : http://jompr0xy.appspot.com

– VPN commercial seperti SuperVPN – pakej percuma dan berbayar boleh didapati. link : Super VPN Service

– VPN percuma dari jepun : PacketiX VPN Client Manager : http://www.packetix.net/en/

– Cyberghost VPN (free dan berbayar) https://cyberghostvpn.com/

– Hotspot shield http://hotspotshield.com/

– Ultrasurf : http://www.ultrareach.com/

– Commercial VPN seperti Highspeedvpn (http://www.highspeedvpn.com/) dan Astrill (https://www.astrill.com/)

– VPN Malaysia seperti vpnfreak dan bolehvpn. Kalau nak tengok tonton.com.my etc kena guna IP malaysia jadi pastikan subscribe VPN yang boleh guna IP malaysia.

– Torrent dan line P2p kena block? Transfer download torrent kepada direct downlaod dengan torrific (http://torrific.com)

– Gunakan rapidleech untuk bypass block keatas website filesharing seperti rapidshare, megaupload, hotfile.

Selamat mencuba! 😀


RELATED POSTS

BACA :  Cara disable Facebook & Friendster email notification

44 thoughts on “Bypass website yang kena block

  1. em..nk tnye mcamna k gne usejump tu eh?leh ajar x.. :sideways:

    1. install je usejump…pastu kat butang bwh tu ada jumping/stop jumping nak guna anonymous mode

  2. Satu info yg padat dan ringkas!! Tq

  3. nape lembap ek usejump tu? nak bukak google pun loading lame gile..

  4. […] This post was mentioned on Twitter by einztrigger, hafizuddin / حافظ and Azim Norazmi, jomphp.com. jomphp.com said: Bypass website yang kena block http://goo.gl/fb/xZwyZ #jomphp […]

  5. eden kena torai nie, hehehe

  6. wow! macam best je. sebelum ini ada guna ultrasulf kat ofis. tapi itu pon dah kena block. so sekarang banyak choice. haha. belajar buat kerja jahat sikit

  7. Google ada bypass ni…lagi laju
    serta bertenaga….cuma bahasa enngeris juga. 😆

    1. Google bypass? contohnya? ke google cache je

  8. Salam bro eins,

    Terima kasih dengan perkongsian di atasTapi saya still masih tak faham walaupun telah membaca banyak kali.

    Tapi insyaAllah saya akan cuba juga perlahan-lahan.Terima kasih sekali lagi.

  9. perghh.. byk giler bende cmni ek.. bagus2.. bookmarked!

  10. wah. memang berguna gila ni !

  11. bagaimana nak dapat bypass bagi network yang menggunakan Websense filter? minta ajar sifoo… :devil:

    1. guna vpn cam cyberghost

  12. mcm mana nak hack page yg di block by wording ea??? susah lah U aku neyh….

  13. Aku dah guna Cyberghost VPN
    memang bagus

  14. trimas atas info anda 🙂
    jgn salah guna lak pada yang lain :devil:

  15. Kalau anonymouse.org ?

  16. yg jomproxy tu..tak boleh play youtube ke?

    1. guna cyberghost boleh tngok utube

      1. Heh..kalo aku, gune GappProxy je.Cpat laju dan bleh youtube doh!LOng Life for Google apps!!

        1. thanks bro nanti aku try…cool

  17. sekadar perkongsian, untuk student UPM yang guna uSPOT , ada beberapa cara utk bypass block yg depa buat tu.

    1. utk tgok youtube or smthg yg diblock , cari proxy port 443. bole cari kat hidemyass.com pr web lain

    2. sape2 yg pendownload tegar kat 4shared.com, boleh beralih kepada 4shared-china.com

  18. camne nk main game online kalau kena block?contoh cam game SDO-X

    1. Bypass guna vpn…eloknya vpn berbayar baru speed laju

  19. eins kalo internet kena block kat wifi hospital kena guna yang mana satu?

    1. kena guna coccoon…tengok artikel baru di main page

  20. Eins, kalo pengguna broadband cm ne? Nak gune cre yg mne stu?

  21. Kalo user broadband cm ne? nk gune cre yg mne stu?

  22. ada yg baru n laju x??

    1. guna raptorvpn dan tunnelbear

  23. Assalamualaikum… sy mhu tnye admin… kalau sy connect internet di laptop dgn mnggunakn handphone sbgai modem… internet access keluar… tetapi menu utama browser mesti hotlink menu atau maxis menu… nk bkak web laen pon contoh google… mesti kmbali semula ke maxis menu.. so sy nk tnye admin…boleh x kite bypass maxis menu tersebut..dan apakah software yg hrus dgunakan??? terima kaseh 🙂

    1. Salam, tak pernah tengok camne rupa menu hotlink tu…
      nanti kami check penyelesaian dia

  24. aku ada buat cara camni, dkt TCP/IP tarok dns server 8.8.8.0, alt dns 8.8.4.4. tap kejap jer leh tgk. ada dlm 4jam. pastu kene block balik. kenapa ya. mintak tlg. aku xreti sgt nih.

    1. apa yang kena block? ko pakai internet apa?

  25. ajar la, cara untuk bypass survey lak 😀 tkde kea?

  26. Aku pakai android samsung note 1. Xhamster kene block. Mcmmana nak open.

  27. Pakai app vpn? X paham aku.. Ajar detail skit.. Aku pakai samsung note 1 android line u mobile.. Xhamster kene block. Camna nk open? Dah try cyberghostvpn tp tp x leh bukak.. Tu utk pc.. Ni hp.. Tolonggg

  28. tengkorak korang…pc opis guna server goment mana boleh bypass2…..admin comp. dok jaga la bengong..

Tinggalkan komen anda