Posted on

Bypass password user login dalam Windows XP

xplogin

Pernahkah anda nak menggunakan pc ayah/kawan/adik tetapi ada lak password menghalang?

Disini saya nak berkongsi satu tips yang sangat mudah untuk bypass password tersebut 😉

TIPS INI HANYA UNTUK PC YANG ADMINISTRATOR PASSWORD TIDAK DISET 

1.Pastikan anda telah sampai di login skrin seperti gambar diatas.

2.Tekan Ctrl + Alt + Delete beberapa kali sehingga login skrin berubah seperti gambar dibawah.

login

3.Masukkan Administrator pada User name.Password biarkan kosong dan klik OK.

adminlogin

4.Tahniah jika anda berjaya!Kalau tak berjaya,maknanya tuan punya pc dah setkan Administrator password 🙂

Komen Penulis :

Peratusan berjaya dalam 80% sebab tak ramai user yang setkan Administrator password.

Pengajaran :

Cepat-cepatlah setkan Administrator password kalau tak nak member-member bukak pc anda dengan cara ni :P 


RELATED POSTS

BACA :  Cara Ouput Display Laptop kepada Monitor atau Projektor

14 thoughts on “Bypass password user login dalam Windows XP

  1. aku rase cam aku selalu je buat cam nie….selalu kat laptop or pc klien aku je… dorg reti hntr je..paswrd xnk bg…selamat la aku nie jahat sikit..klu x sure aku dh mintak kat dorgnye

  2. hahaha..tu salah satu kebaikan untuk tips nih..keburukan pn byk gak 😛

  3. hhehe..bagus…aku da try nih..it works

  4. huhuhh…
    sistem aku da kena virus…..

  5. Portable Antivirus tu aku xbley donlod arr..

    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
    Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

    More information about this error may be available in the server error log.

    Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

    ——————————————————————————–

    Apache/1.3.41 Server at http://www.data0.net Port 80

    huhuh….
    tensen2….

  6. Data0.net tu bandwith exceeded kot…ak pn xleh download gak 🙁

    Boleh cuba download dr link ni

    http://www.4shared.com/file/41843443/82cd301a/portableav.html

  7. ohh tq bro….

    bnyak jasa ko..

    hahahh..

  8. selalu bnde yng baik boleh menjadi bende yg sebaliknya sekiranya disalah pakai untuk kepentingan peribadi..

  9. 99% komputer skrang disetkan ngn administrator

  10. lol..pc ofis ngan skool ke?yang tu maybe betul..tapi kalau pc kawan/adik/ayah tu aku tak setuju 😛

  11. xpun leh try cara lain.. iaitu melalui dos.. tp sebelum 2 kene masuk safe mode dulu

  12. aku tertibe terlupe pasl nie..selamat aku ingt ko de wat pasl bnde nie

  13. dua kali je Ctrl+Alt+Del tu 😀

Tinggalkan komen anda