Posted on

Sila boikot laman web dari Israel

fotopages.com - contoh website dari israel
fotopages.com - contoh website dari israel

Baru baca dari blog Bob. Jom kita boikot dari menggunakan atau melayari mana2 website yang berasal dari Israel.

Macam mana nak tahu website itu berasal dari Israel?

Saudara Bob mengesyorkan penggunaan Netcraft toolbar. Tapi saya lebih memilih menggunakan firefox addon Flagfox untuk tujuan mengenalpasti lokasi sesebuah server website itu.

Bila melayari sesuatu website, anda akan dapat melihat ip adress website tersebut dan lokasinya. Selain itu flagfox juga membolehkan anda untuk whois sesuatu domain, fungsi geotool dan search maklumat website dalam wikipedia.

israel-web
flagfox akan identify location website berdasarkan ip

Download (install) flagfox addon.

gaza_fotopages_com

Geotool dapat mengenalpasti kedudukan server sesebuah laman web menggunakan google maps.

Terdapat juga sesetengah laman web milik yahudi tetapi ianya dihost di server luar seperti US. Malangnya, kalau macam ini, susah kita nak detect.

Apa yang ingin saya sampaikan, elakkan atau berhenti melayari dan menggunakan laman web dari Israel kerana ianya bermaksud anda menyokong produk2 yahudi secara tidak sedar.

Hancur Israel, hidup Palestin !!!


RELATED POSTS

BACA :  Extension firefox untuk pengguna tegar Twitter

24 thoughts on “Sila boikot laman web dari Israel

  1. cool bro… thanks for sharing..

    tapi even web israel pon, dia letak kat server luar, still kita x dapat detect..

    dan x adil bagi web yg tiada kena mengena dgn israel, tapi menggunakan server di israel, kesian diorang kene boikot x pasal2..

    Gadis Lonely?´s last blog post..Kisah PAS dan Kepala Babi

  2. web yang hujung co.il pun israel gak bro..

    boikot2 dan hack la..ahaks !!

    🙂

    Faiz´s last blog post..7 Social Networking Yang Boleh Korang Sertai ! !

    1. aah .co.il tu mmg israel…

      hacker2 yg terer2 boleh la bertindak mengehack web2 israel ni 😀 bgus la drpd dok hack web2 malaysia sndiri…

  3. Veoh dan metacafe juga milik yahudi

    Ucapan zionisme tokey veoh yang rupa macam Ariel Sharon je :-S .
    http://www.metacafe.com/watch/1378341/veoh_blocks_85_of_the_world/

    nak guna veoh lagi?

  4. Secara kasar, jarang sangat aku jumpa website server kat Israel…

    Boleh assume je, website yg guna server Israel adalah mereka2 yg berasal dari israel jgk…itu bermakna website itu produk yahudi…

    Website2 top, yg highest traffic mostly based in US…itu apa yg boleh aku kata la…

    Ikut suka la nk boikot ke tak, tapi aku just menyampaikan mesej saja…

  5. Jika nak tahu kedudukan sebenar server laman web gunakan Mc Afee Site Advisor.

    1. Veoh milik Yahudi walaupun guna server di US

    2. Pernah guna site advisor…tp dh uninstall coz browsing jd lambat bila tiap2 kali kna verify satu2 website tu..

      Flagfox pon dh ckup bgus anyway (H)

  6. Aku tidak lagi guna veoh…

    metacafe? lg la x pernah guna…

    utube sudah…haha

  7. aku setuju bro.. tp dlm kite nk boikot israel punyer produk, masih ramai yg hati sudah ditawan yahudi… sudah berjaya yahudi rosakkan…

  8. jom pakat boikot barangan israel dan kroni2…

    yuzmir´s last blog post..Boikot Israel, Bantu Palestin

  9. kasi la list skit ape website2 nye….

    1. Ok antaranya…

      fotopages.com
      veoh.com
      metacafe.com

      website yg url dia end guna domain .co.il serta website dengan ip israel…

      EiNS´s last blog post..Model kudung kedua2 kaki dan tangan meninggal dunia

  10. thanks.lepas ni da tau mane web dari sana boleh la kita boikot.senang sikit 🙂

    1. betol tu …
      lepas ni tk de r aku bukak lg website 2 ….

  11. ooo… itu macam ke… flagfox ya…

    jarang guna firefox sebab guna Chrome aja 🙂

    btw.. eins … utube n yahudi/israel sedang cuba stopkan berita/video ttg palestin …

    so..try guna palatube or ikhwantube … ko googlelah cari address dia 😀

    hydir´s last blog post..Transfer News: Zenit agree on Arshavin deal .. but the players don’t?

    1. thanks 4 da info.palatube pn ada rupanya (L)

  12. Sial, gi wat siasatan dulu sebelum cakap pape…windows bukan produk yahudi, intel pun bukan…sama ngan google…

    cuma ada orang2 atasan dia je yg yahudi…tapi itu tak bermaksud keseluruhan produk itu yahudi yang buat…

    Mereka itu international companies, macam2 orang ada…tak kira la yahudi ke, sapa2 ke…

    Yang aku tekankan ni laman web dari israel…kalau dah terang2 web dari israel komfem la tu memang produk yahudi pun…

  13. Jaga bahasa tu EiNS.. Intel terang2 produk yahudi.. Bill Gates tu hidden iews… Dell of course..

    Buat ape nk boikot website dari israel??.. that not make fucking sense! Bandwidth tetap dikira sama.. x de effetcs pun klu tak browse website dari Israel.. Lain la klu boikot produk yg terang2 depan mata.. ini website.. apa la sngat :pinch: ..

    Bukan semua web dari Israel to made by that fucking folks! mgkin ade ORANG PUTIH JATI (Bangsa Anglo, Aryan etc2 yg bukan jews) yg pakai hosting di Israel..

    Even PHP pun ditulis semula oleh bangsa Yahudi.. tu ahh Zend Founders tu..

    This articles does not make any sense 😆

    1. Bro, xnak boikot sudah…aku dah tulis kat atas aku just menyampaikan pesanan…

      sbnarnya ini idea orang…aku just publish versi jomphp sndiri…

      :face: :face:

  14. Erm..ak rasa kita x perlu boikot yahudi..yang kita perlu hanye boikot yahudi yang kat [email protected]

    Cm kt company ak..ader jer orang yahudi kerja..xpi benci..orang yahudi juga..dier benci yahudi kat israel.
    menurut beliau, yahudi israel adalah barah, maka kalo barah nie di buang maka akan aman lah dunia.

    Maka dengan itu ak setuju dengan EiNS, boikot web site dari israel, sb bukan semua yahudi itu jahat n bukan semua yahudi itu sokong israel, maka dengan memboikot web dr server israel, kte boleh cut duit mereka..sekian

    Intel,google,Microsoft,Veoh,youtube,etc = bukan yahudi jahat = but mereka the great inventer.

    Ariel sharon,Aihud Mubarak, Parti Likud, ISrael = The real Terror Jew from israel the illegal land!!

    ——————————–
    X-uitm 😎
    batch:Jun06-April09

  15. memang aku nak boikot tapi barang produk diarong banyak sangat silap-silap computer pun barang buatan mereka

    1. Boikot yg mana mampu bro…website, teknologi, komputer, internet memang xleh elak dari kaitan dgn yahudi…
      .-= EiNS´s last blog ..UiTM Student Portal & UiTM.Edu.My =-.

  16. Ni aku nk habag sikit…ampa taw x…israel xkira dlm mana pon…..baik mana pon…..asalkan agama israel…pahaman israel….dh terbukti depa wt2 baik saja…..last2 tikam jugak la……ampa jgn dok pikiaq depa baik…aku nk habag israel dh tawan hati umat islam…..dgn guna web sosial la barangan la apa laa……2 yg kita dok bg muka kt depa n kata depa baik…..chaitts~…..AKU TAW LA BENDA NI BERLAKU DPN MATA AKU…..stakat sembang menunjuk saja jgn dok berangan nk sembang tentang israel @[email protected] yahudijews…

Tinggalkan komen anda