Posted on

Beli Windows 8 Original pada harga promosi sebelum 31 Januari 2013

image

Beli Windows 8 Original dengan harga murah sempena tempoh promosi masih ada. Selepas 31 Januari 2013, Microsoft akan menaikkan harga Windows 8 original kepada harga yang lebih mahal.

windows 8 price

Bermula 1 Februari 2013, harga Windows 8 Original adalah :

  • $199.99 untuk Windows 8 Pro upgrade edition (kira-kira RM600)
  • $119.99 untuk Windows 8 upgrade edititon (kira-kira RM360)
  • $99.99 untuk Windows 8 Pro Pack (kira-kira RM300)
  • $9.99 untuk Windows 8 Media Center Pack (kira-kira RM30, add-on bagi Windows Media Center, masih memerlukan installation Windows 8)

windows 8 original

Buat masa sekarang, harga promosi Windows 8 Pro ialah $39.99 (USD) dan anda boleh beli Windows 8 original daripada laman Microsoft. Pembayaran memerlukan kad kredit dan serial key yang telah dibeli mesti diaktifkan sebelum 31 Januari 2013.

Tiada kad kredit? Kami boleh tolong anda mendapatkan serial key original Windows 8 pada harga RM135 sahaja. Email kepada einsync [at] gmail.com jika berminat.

Serial key yang di beli menggunakan Windows Upgrade Assistant ialah single user/single PC sahaja.

stardock decor8

Jika berminat customize Start Screen dengan custom background dan pilihan warna, anda boleh menggunakan Stardock Decor8.

Harga : RM20 untuk serial key original Stardock Decor8. Email kepada einsync [at] gmail.com jika berminat.

windows 8 start8

Atau jika anda lebih gemarkan Start Menu seperti Windows 7, anda boleh pilih untuk menggunakan Stardock Start8.

Harga : RM20 untuk serial key original Stardock Start8. Email kepada einsync [at] gmail.com jika berminat.


Masih belum terlambat untuk beli Windows 8 original sekarang. Rata-rata pengguna yang beli Windows 8 original agak berpuas hati dengan sistem operasi terbaru daripada Microsoft ini.

Setiap serial key yang dibeli mesti diaktifkan sebelum 31 Januari 2013. Ini bertujuan untuk menyekat penjualan Windows 8 key di laman seperti Ebay selepas tamat tarikh promosi.

BACA :  Senarai keyboard shortcut Windows 8

Selamat mencuba! 🙂


RELATED POSTS

20 thoughts on “Beli Windows 8 Original pada harga promosi sebelum 31 Januari 2013

  1. pakai debit kad pun boleh. sy byr pakai debit kad je.

  2. yang rm20 dn rm 135 tu beza dia apa? kurang faham.

    1. rm20 tu serial key stardock decor8 atau start8

  3. dpt installer skali atau key saje?

    1. Dapat serial key dan installer. Cuma kena download sendiri la installer tu sebab digital purchase.

      Kalau nak beli box, jadi lagi mahal.

  4. 1. Win 8 sesuai tak untuk designer yg guna Ai & Ps ?
    2. Kalau Win 7 dia guna RAm dalam 1.8GB. Kalau Win 8 berapa?

    1. Ai dan PS compatible dengan Windows 8, in fact, kat Windows Store, ada banyak apps untuk photo editing jika mahu

      Min ram 2GB, recommended 4gb ram untuk Windows 8 64-bit

  5. os nk bli cne? kne download dri microsoft ke? ade link?

    1. dalam resit dia tu ada bagitau cara download installer

      or kami boleh provide link ISO sebagai alternatif. Yang dibeli hanyalah serial key original.

  6. serial key tu boleh pakai sekali je ke? ke boleh byk kali? if boleh, satu pc je ke or lain2 pc pun boleh?

    1. single user untuk satu PC (legally)

  7. kalau mcm dah pakai serial key tu,pastu nk format balik pc boleh pakai lagi tak serial tu?

    1. boleh asalkan guna di pc sama @ motherboard sama

  8. kalu nak buy blh bg link microsoft tak? tq

  9. salam eins..macam mana nak masuk store windows 8..outlook dah sing in dah..tp bila tekan store..dia just looding not get in..boleh tunjukkan langkah ho to get in store one by one…please..

    1. https://jomphp.com/tips-download-appsgames-daripada-windows-store-us.html

      Pakai Windows Store US, pastikan sebelum tu dah buat latest windows update

  10. Sape2 Nak Beli Key Windows 8 Pro Murah Dari Harga Sebenar Boleh Email Aku
    free4fast [at] gmail.com ..TQ

  11. Windows patutnya kekalkan harga USD 39.99 ataupon lebih murah. Sekurang-kurangya dapat mengurangkan cetak rompak dan dapat menyaingi harga OSX Mountion Lion

    1. Bezanya, OSX memerlukan yearly paid upgrades…Windows, sekali beli boleh pakai banyak tahun dan updates biasanya free

      secara jujur, aku pun harap MS teruskan offer harga murah untuk mengurangkan piracy

Tinggalkan komen anda