Posted on

Baca RSS Feed dalam Yahoo Messenger

EiNS is listening to: Utada Hikaru – Flavor Of Life -Ballad Version.mp3

ymfeed

Dengan plugin Basil news reader untuk Yahoo Messenger, anda boleh mendapatkan headlines dan cebisan berita yang terkini dari sesebuah laman blog atau web yang mempunyai fungsi rss feed. Sebagai contoh, saya telah menambah rss feed jomphp (https://jomphp.com/feed) dan saya boleh mendapat sebarang updates mengenai artikel-artikel terkini di JomPHP.com.

Saya juga boleh memilih headline tertentu dari rss feed untuk dijadikan sebagai status message. Jika anda seorang blogger, maka anda boleh mempromosikan entri2 terkini blog anda kepada contacts ym anda. Mungkin dengan cara ini bertambah ramai orang yang akan membaca setiap entri blog anda nanti…

Untuk menggunakan plugin ini:

1. Anda harus guna Yahoo Messenger (mestilah?)

2. Install plugin Basil di sini : Basil news reader for YM

3. Jika plugin telah diinstall, anda boleh add atau delete rss feed yang telah sedia ada.

4. Selamat mencuba. 😉


RELATED POSTS

BACA :  Surah.my – Tafsiran Al-Quran dalam Bahasa Melayu

14 thoughts on “Baca RSS Feed dalam Yahoo Messenger

  1. sesuatu yg baru di’situ.. =) thanks for the info..

    Mohd Ismail´s last blog post..Bagaimana Untuk Menjadi Seorang Yang Up-to-Date: Versi Internet

    1. Sama2…bclah selalu artikel2 jomphp (H)

      EiNS´s last blog post..Dapatkan PR widget yang cantik untuk blog anda

  2. bagus gak ni….aku nak cuba erkkkk

    kita´s last blog post..Video Sajak Kematian Milik Bekas al-Arqam !

    1. haha benda bagus semestinya wajib dicuba 😀

  3. thanks !
    tak pernah aku tahu pasal mende neh
    biasa pakai google reader je. hehe :-[

    KNizam´s last blog post..That’s It ! Aku Dah Give Up Dengan Intense-Debate… Haha !

    1. Plugin ni xlah sebagus google reader…tp function dia dh kira berguna la jgak..hehe 😉

  4. huhu… bagus nie.. kena try nie…

    menteil´s last blog post..Bersahabat Bukan Bermakna Memiliki

  5. dah try. mmg bagus pun. tercari2 sesuatu yang takyah nak kena login atau apa2. yg update tu dtg kat kita secara mudah. n kebetulan saya mmg slalu on YM. so sng la. hehe. thanks a lot!

    chokilala´s last blog post..Aksi gedik Yubiyu!

  6. huhu menarik ni..
    baru je install..nak cuba jap
    thanks 🙂

  7. pkai music player ape tuh??widget sidebar plak???comeyl…

    Azah´s last blog post..Jangan Dengar Sangat Cakap Orang

  8. Music player aimp2..yg kuar tajuk lagu Muse – Plugin Baby tu plak gna rainmeter..

    huhu widget2 tu mcm2 guna..saja eksperimen..kalo brminat nk tau boleh aja..

    1. berminat…berminat.. 😀 .

  9. terbaek bro!! syabas!! jgn lupa send balik banner iklan jom php tu yer…

  10. thanks bro for the info just install and will subcribe to ur rss hehe

    lankapo´s last blog post..The day I Rock My BoTTom

Tinggalkan komen anda