Posted on

Apa itu Gravatar?

Apa itu Gravatar?Gravatar ialah gambar anda yang muncul selepas anda meninggalkan komen pada blog/website yang support Gravatar.

Saya perasan masih ramai pembaca blog ini yang masih tidak mempunyai Gravatar.Untuk lebih kefahaman, saya sediakan contoh dibawah.

Tanpa Gravatar:

grav1

Dengan Gravatar:

grav2 

Kan menarik tu guna Gravatar.Kalau anda mahu menggunakan Gravatar, hanya pergi ke Gravatar.com dan daftar akaun percuma anda.Dan bila setiap kali anda nak komen, gunakan emel yang anda daftar di website Gravatar tadi.

Selamat mencuba ­čśë


RELATED POSTS

BACA :  Jom guna twitter dan ikut JomPHP!

15 thoughts on “Apa itu Gravatar?

  1. Laa…intro gravatar je ke? Tambah la plugin2 n gravatar hacks skali…

  2. yg tu aku cover dalam artikel lain. :happy: :happy:

  3. x bubuh tag? btw install skali plugin twitter ntuk wlw…sene jah..

  4. test gravatar…hehe

    Jauze┬┤s last blog post..Protected: SesungguhnyaÔÇŽ

  5. oit..komen adik beradik je ke..hhehe

    gunalah gravatar yg okeh… jangan guna gravatar yg explicit content

    hehehe

  6. I pun nak try jugak lah Gravatar untuk menagih klik pun ada hehe :devil:

    aleeya┬┤s last blog post..Broadband Awareness,anyone?

  7. lihatlah gravatar ku.. hehe!!.. jgn marah ha..

    Afendie┬┤s last blog post..Nokia Unlocked Camera Cell Phone – N75

    1. knp tak kuar avatar erk!?…

      Afendie┬┤s last blog post..Nokia Unlocked Camera Cell Phone – N75

  8. Akhirnya berjumpe juga blog bagus yang menerangkan tentang avatar ni…puas saya cari…

    Terima kasih Cyberfly…
    Blog ini sangat bagus.
    Banyak ilmu saya dapat.

  9. will my avatar be displayed… just create one… and the first…

  10. terima kasih untuk info.. sangat menarik untuk di kongsi

  11. testing2 hehe.thanks bro

  12. thanx..ko terbaik

  13. Testing:D

Tinggalkan komen anda