Posted on

Advanced SystemCare 5 – lajukan Windows, startup, gaming dengan mudah

advanced system care

Advanced SystemCare 5 ialah perisian maintenance Windows sama seperti TuneUp Utilities, ccleaner dan sebagainya. Ianya adalah percuma tidak seperti TuneUp dan guna mempunyai lebih banyak option berbanding Ccleaner.

Perisian ini mengandungi banyak tools untuk mencuci Windows, melindungi daripada malware, melajukan startup, clear registry dan banyak lagi options.

advanced systemcare>

Pertama sekali menggunakan Advanced SystemCare 5, saya cadangkan buat Quick Care. Quick Care akan analisis komputer anda dan akan repair secara automatik jika terdapat kerosakan atau malware etc.

advanced systemcare[5]>

Pastikan PC health anda sentiasa dalam kondisi “Good”.

startup manager>

Ada fungsi Startup Manager di mana anda boleh enable dan disable startup item dengan mudah. Boot speed komputer saya dalam 30 saat saja dan saya hanya enable Microsoft Security Essential pada startup. IDM dan lain-lain saya set kepada delay.

Fungsi yang lebih kurang sama dengan Soluto.

advanced systemcare[7]>

Security Toolbox mempunyai beberapa options untuk melindungi komputer dari malware, cookies tracking, malicious toolbar, rootkit dan sebagainya.

Juga terdapat fungsi Driver Manager memudahkan update driver terkini.

advanced systemcare[9]>

System Optimization membenarkan anda optimize komputer mengikut penggunaan. Jika perlukan top performance atau setting paling laju boleh pilih jika mahu.

Network Optimization juga boleh set kepada DSL, LAN mengikut jenis sambungan internet anda.

advanced systemcare[11]>

Fungsi Turbo Boost memudahkan anda memilih jenis Boost Mode : samada untuk Work Mode seperti menaip microsoft office, gaming dan sebagainya. Kalau untuk Game Mode juga boleh optimize komputer untuk bermain game, fungsi yang lebih kurang sama dengan Game Booster.

iobit uninstaller>

Terdapat juga fungsi IObit Uninstaller 2 yang memudahkan fungsi uninstall. Kalau ada program tak boleh uninstall boleh forced uninstall.

BACA :  Windows 8.1 – Previu Fungsi dan Aplikasi Baru

advanced systemcare>

Anda juga boleh menukar skin Advanced SystemCare 5 dan bagi saya design mereka sangat lawa, cantik bergaya.

Download Advanced SystemCare 5

Download percuma untuk WIndows XP, Vista dan 7 di MajorGeeks.


RELATED POSTS

12 thoughts on “Advanced SystemCare 5 – lajukan Windows, startup, gaming dengan mudah

  1. tq bro..nk try la software ni.. :heart:

  2. bro, ada cracked tune up utilities tak?
    yang ni pun best juga, but i would to hva both of it. thx. 🙂

    1. tak provide cracked software kat sini

  3. Bro nie nak tanya software nie bole dengan window 7 starter x??
    takut problem pulak netbook ???

  4. salam bro..

    if dah pakai soluto boleh ke pakai software ni skali? takpon kena uninstall soluto dulu?

    1. Boleh guna dua2 ngan soluto

  5. ni dgn tuneup mane lg ok?

    1. Aku suka yang nie lagi sebab ringan dan free…tunggu Tune Up 2012 plak kuar sebab da bosan tune up 2011

  6. perghh!dah keluar yg baru punye.yg lama pun belum guna btl2 lg.hehe.mmg ASC ni terbaik..xla berat sgt.

  7. boleh joint ke……….

    ni nak tanya klu kita on kan turbo boost tak ada masalah ke, hr tu saya onkan..
    habis folder email saya kena buang

  8. sy buat data guna excel bila nak import, export lap top jd lembap. Hang pula tu sy guna intel core2 duo 1.8 ghz tp ram cuma 1 g. Sy selalu juga format lap top but still sama

Tinggalkan komen anda