Posted on

Ada apa dengan Digg versi terbaru?

new digg looks awful a lot like facebook

DIGG (digg.com) adalah web social aggregating paling popular di Internet; dan merupakan salah satu website yang wajib saya buka setiap hari. Dan hari ini, digg telah melancarkan versi baru dan mempunyai fungsi2 serta antaramuka baru.

Pertama kali melihat; saya ingatkan tersilap buka website, kerana antaramuka baru Digg.com kini kelihatan seakan-akan website Facebook, kerana color scheme dan layout yang digunakan pada digg meningatkan saya kepada website social networking no 1 di dunia itu.

digg.com

Bagi yang belum mempunyai akaun Digg, anda boleh menggunakan akaun facebook dan twitter untuk mendaftar akaun baru Digg.

digg.com[9]

Antaramuka baru ini membolehkan anda submit sebarang link dengan lebih cepat dan ringan. Loading website juga banyak menggunakan teknologi ajax, jadi perkembangan terbaru boleh diupdate dengan sekelip mata.

digg

Digg juga telah mem”polished” fungsi Follow pada website mereka, fungsi yang hampir sama dengan Twitter. Anda boleh mengikut profile orang lain dan boleh mendapatkan update terkini daripada mereka dengan senang.


RELATED POSTS

BACA :  Internet Slow : Apakah puncanya?

8 thoughts on “Ada apa dengan Digg versi terbaru?

  1. Hmmm,aku dah lame tau web ni tp br tergerak nk bukak bile bace entrini. Quite good. Tentang interface yg dilihat skrang,mmg ia seakan-akan sama dgn layout facebook. Biru ttp jd pilihan ‘clor scheme’ sesuatu web tu. mungkin secara psikologinya warna biru boleh mententeramkan jiwa. ;p
    .-= finalcross´s last blog ..Tukar Wallpaper pada Windows 7 Starter =-.

  2. aku nk tanye sikit. aku suke tanye soklan2 offotpic ni. haha

    kalau aku ade key windows7 original, tapi aku xde cd retail tu. boleh x aku pakai key tu dekat cd windows7 RTM? retail ngan RTM same x?

    1. Try la pakai…kot2 jadi
      retail ngan rtm beza kat version dia je la…rtm nie released to manufacturers

      1. weyh. jadila. aku change product key je. uninstall sume crack pastu masuk key tu. dah jadi original dah windows aku. harge murah je kot 😀

        1. Hoh…cantik laa…
          nanti share gak key tu ngan aku bro…ekekeke

  3. xde hal lah. siryes murah. pastu jadi. aku ingat macam xjadi. gamble je. 😀

  4. baru arini terbukak hati nak layan digg..selama ni buat tak kisah je. :cwy:
    .-= aizuddin´s last blog ..Epilog Syurga Cinta Dan KCB The Series Ramadhan =-.

  5. […] hadir pada jumaat lepas adalah Syah, Eddie, Yam, Sae, Fiona, Mr.Piratz, Blowie, MK, Wafiq, Azri, Cyberfly dan awek (blogger gak), Beautifulnara dan kawan, serta Kruel dan isteri. Majlis kiteorang serba […]

Tinggalkan komen anda