Posted on

75 beautiful and elegant blogger templates

Eksklusif untuk pengguna blogger/blogspot, JomPHP telah membuat list 75 beautiful and elegant blogger templates percuma untuk anda cuba, download dan gunakan di blog anda. Penat juga dalam 3 jam nak compile dan pilih template2 yang menarik eksklusif untuk pembaca sekalian!  Winking

Templates2 yang tersenarai adalah dipilih berdasarkan kriteria yang ditetapkan saya, iaitu cantik, ringkas, ringan, unik, kreatif, dan cool. Saya juga hanya memilih templates2 yang jarang dikenali dan jarang digunakan blogger lain kerana tujuannya untuk memberikan ‘fresh content’ kepada anda. Content2 yang recycle, siapa yang nak, betul tak? Jom tengok list2 yang saya sediakan.

1. UrbanArtist

urbanartist

Demo | Download

2. BlueBlog

blueblog

Demo | Download

3. Magazeen

magazeen

Demo | Download

4. Desk Mess

deskmess

Demo | Download

5. Business Talk

business talk

Demo | Download

6. Clean Milano

clean milano

Demo | Download

7. Elegant Grunge

elegant grunge

Demo | Download

8. Blue Weed

blue weed

Demo | Download

9. Acid Rain

acid rain

Demo | Download

10. Craftwork

craftwork

Demo | Download

11. Girly Diaries

girly diaries

Demo | Download

12. Magasin Tres

magasin tres

Demo | Download

13. Communist

communist

Demo | Download

14. Seabreeze

seabreeze

Demo | Download

15. Water Color

water color

Demo | Download

16. Imprezz

imprezz

Demo | Download

17. Lemon Twist

lemon twist

Demo | Download

18. Mode Parisienne

mode parisienne

Demo | Download

19. Sederhana

sederhana

Demo | Download

20. Statement

statement

Demo | Download

21. Blak Magic

blak magic

Demo | Download

22. Linetech

linetech

Demo | Download

23. Fashionholic

fashionholic

Demo | Download

24. Funky Zine

funky zine

Demo | Download

25. WP Polaroid

wp polaroid

Demo | Download

26. Dh Theme

dh theme blogger

Demo | Download

27. Integral

integral

Demo | Download

28. Bronzed

bronzee

Demo | Download

29. Crafty

crafty

Demo | Download

30. Love Is

love template

Demo | Download

31. Showoff

showoff

Demo | Download

32. Gravel

gravel

Demo | Download

33. Miniblog

miniblog

Demo | Download

34. Shades of Blue

shades of blue

Demo | Download

35. Fluid Yellow

BACA :  Dapatkan ebook koleksi artikel terbaik JomPHP

fluidyellow

Demo | Download

36. Aerodome

aerodome

Demo | Download

37. One Room

one room

Demo | Download

38. Red Light

redlight

Demo | Download

39. Arctic

arctic

Demo | Download

40. Art Blog

art blog

Demo | Download

41. Thistle

thistle

Demo | Download

42. Deep Blue

deep blue

Demo | Download

43. Tired Girl

tired girl

Demo | Download

44. Keep it Simple

keep it simple

Demo | Download

45. Buttons

buttons

Demo | Download

46. G-Curvy

g-curvy

Demo | Download

47. Sweet Cupcake

sweet cupcake

Demo | Download

48. Couple in Pink

couple in pink

Demo | Download

49. Sweet Girl

sweet girl

Demo | Download

50. Blue Revo

blue revo

Demo | Download

51. Maple Leaf

maple leaf

Demo | Download

52. 2Plus

2plus

Demo | Download

53. Red Pepper

red pepper

Demo | Download

54. Paperview

paperview

Demo | Download

55. Dark Forest

dark forest

Demo | Download

56. Quirky Valentine

quirky valentine

Demo | Download

57. Doraemon

doraemon

Demo | Download

58. Typoork

typoork

Demo | Download

59. My Yellow Faces – by Dilarang Melarang

my yellow faces

Demo | Download

60. Outono

Outono

Demo | Download

61. Valentine

valentine

Demo | Download

62. Agenda 03

agenda 03

Demo | Download

63. Aku Boonto – by Boonto

aku boonto

Demo | Download

64. Grungy

grungy

Demo | Download

65. Ele blogger

ele blogger

Demo | Download

66. Pink Holic

pink holic

Demo | Download

67. Conservative American

conservative american

Demo | Download

68. Erkek Bilogu

erkekbilogu

Demo | Download

69. Torn Paper

torn paper

Demo | Download

70. Woman Blog

woman blog

Demo | Download

71. Rumah Bunda

rumah bunda

Demo | Download

72. Polaroid Press

polaroid press

Demo | Download

73. Angel

angel

Demo | Download

74. World of Warcraft

world of warcraft

Demo | Download

75. My Notes

my notes

Demo | Download

Jika anda masih baru dengan blogger/blogspot, kami mencadangkan anda baca 10 tips berguna untuk pengguna blogspot terlebih dahulu ya! Jangan lupa sebarkan kepada kawan2, digg, stumbleupon dan twitter sekali ya! Enjoy!!! Happy


RELATED POSTS

93 thoughts on “75 beautiful and elegant blogger templates

  1. Huih…
    List skin template blog yang bagus….
    InsyaAllah… Ada masa saya nak tukar template… :biggrin:

  2. thanks eins! :cheerful: …walaupun skadar mngisi masa lapang…saya rasa awak blogger yg bagus…
    boleh le saya timba ilmu kat sini…heheh..
    saya budak baru blaja pasal blog..

  3. Haha…aku fedup tengok orang lain buat list bratus2 tp template2 yg cun2 ada la x smpai 10…yg lain template kurang2 best n merepek…

    baik buat list sndiri kan? puas hati :angel:

    1. gila manyak tuuh…
      tak larat den nak tengok..
      rambang mata… (yeke?)
      huhu….

      1. Memang banyak…
        tengok lama2 boleh pening…
        hehehe

  4. separa minima tu tak cantik langsung, haha. nak kena tumbuk ni.

    aku baru kumpul 20 templat cantik, memang penat pun nak kumpul. templat blogspot ni rumit sikit, yang lama2 banyak tak boleh guna sebab kod bnyak kurang.

  5. eh! bukan separa minima tp my yellow face.

    1. My yellow face popular gak arr…2 ribu lebih orang download kat btemplates…design dah cantik tp warna kuning orang jarang guna…tp overall memang bagus 😆

  6. salam kenal… saya juga suka himpunan templates di btemplates. banyak yang terkini dan fresh di situ.

    1. salam kenal 🙂
      selain btemplates, blogger styles dan falconhive juga bnyak template2 menarik…

  7. woho. terliur tengok theme2 yang smart nih! :wub:

    1. sbnarnya bnyk theme2 yg cantik2 tu org convert dari wordpress theme kepada xml templates…

      kalau ada yg berkenan bolehlah google ntuk cari theme asal wordpress nya 😆

  8. rajin hang buat review :heart:

    1. rajin time bosan n xda keja je 😆

  9. TQ bro,memang ada beberapa template akan jadi pilihan aku ni.Banyak template sesuai untuk perempuan yg cantik2.:)

    1. hehehe saja letak template2 yg cute2 dgn harapan ada aweks2 yg bca list ni kat jomphp :biggrin:

  10. Hohoho!
    Template Juki pun tesenarai.
    Caiyolah. 😆

    1. Eriyza nak submit blog templates boleh je…nanti nak tambah dalam list 🙂

  11. wah, rajin hang cari…cool templates… 😎

  12. salam…saya nak tanya..macam mana nak adjust tabview kat templet tersebt…contohnya home rss tu kepada tabview yang kita nak…? thanks.

    1. Template mana satu nie?

  13. pergh.. giler kentang 75 list tu.. rambang mata nak pilih mana satu.. hohoho

    1. Hahah…asalnya nak buat 25, pastu jadi 50…tengok2 up sampai 75 sebab bnyk jumpa template yang cantik2…

  14. […] ya, jika anda mencari template2 blogspot yang bagus, apa kata anda melihat post saya ini, 75 beautiful and elegant blogspot templates. Memang template yang cantik2 saja yang saya kumpulkan untuk anda […]

  15. wah, bagus la untuk pengguna blogspot seperti aku ni. hehe

    1. oh pengguna blogspot? dari url ingatkan wordpress blogger :biggrin:

  16. ok gak template nie….banyak2 pun payah nak pilih

  17. seperti kat templet no 1, ada kat atas tu home, post rss , comment rss…yang tu semua boleh edit tak?..saya try..tapi tak boleh edit lah…

    1. Sepatutnya boleh…cuba awak cek balik dalam bahagian edit html tu…mesti boleh tambah atau edit pape…

  18. bagi aku .. aku belum jumpa lagi template yg lebih baik utk blogspot selain modified arthemia seperti yg aku guna tu

    tapi .. mmg menarik template2 tu .. 🙂
    syabas! :happy:

    1. errr .. apsal tak masukkan theme imagination nih
      cantik apa 🙂

      1. sbb imagination utk wordpress 😆 😆

        1. Template2 yang aku select ni kebanyakan 2 column, personal n 3 column…aku tak brapa include magazine style cam arthemia coz aku mmg kurang minat magazine2 style…hehe 😆

        2. aah ya .. betul jugak
          aku yg silap…

          muahahaha 😆

        3. @Eins @Cyberfly tahu tak camna nak add Carousel pada blogspot ..

          aku dah cuba banyak kali tapi tak pernah jadi ..
          korang bleh buat ker? :cheerful:

        4. Carousel tak pernah buat…tapi nanti aku siasat…mungkin boleh kot

  19. yezza
    yg no. 1 tu mmg smart sbb tu aku tertarik

  20. pergh!
    rambang mata bhai
    nak download yang cool
    pastu nak edit
    :devil:

    1. Ler…ko guna blogspot lagi ke?

      1. mostly ini utk blogspot kan..

        sesuai utk blog yang satu lagi.. :happy:

        1. bukan mostly tapi semua skali :biggrin:

  21. huwa…sweet girl cantik…tp cartoon tu ade gambar anjing lew… :cwy:

    1. Memang cantik tp tu la gambar kartun awek tengah pegang2 puppies…

      actually boleh tukar ja gambar tu ngan gambar lain…letak gambar yg awak suka

    2. testing ajax comment :face:

      1. test ajax comment jugak 😎

  22. wah..best gak dpt tukar2 template ni..thanks 🙂

  23. bagde untuk twitter merdeka 2009. sila ke http://sejuk.viere.net.my/2009/05/26/twitter-merdeka-2009/ dan donwload badge disana,thanks, saya sokong twitter merdeka 2009!!

  24. :happy:
    Best..best…tak buat list theme untuk wordpress pula ker..hehehehe :biggrin:

    Dari http://jombiz.co.cc

  25. Thanks..cool theme..Phunk Attack Theme ada tak ?
    Untuk blogspot..
    Leh wat kan sebab ..sbb WP jer ada…huhu

    1. Phunk atttack ntuk wordpress je la bro…actually banyak template walaupun design asal tak lawa tp framework dia cantik n kemas…

      so kita kena gunakan kekreatifan sndri untuk mengcustomize template2 itu supaya jadi betul2 lawa… 😎

  26. saya nak tanya, kawan saya ada download yang no. 41 Thistle…tapi…mascamnana nak modify tarikh kat tepi tu…disebabkak tak tau nak modify, maka keluar perkataan undefined… blognya adalah
    wadah73.blogspot.com…harap dapat membantu…

    1. Masuk blogger dashboard > settings > formatting > cuba ubah bahagian date header format dan archive index date format…

      trial n error, cara terbaik 😆

  27. I really liked this post. Can I copy it to my site? Thank you in advance.

  28. banyak giler theme utk blogspot ni.
    leh wat koleksi utk member2 aku yg mula berjinak dgn blog percuma. :devil:

    kat blog aku ada senarai theme wordpress. meh ushar.. 😉

    baloot´s last blog post..Joomla Tutorial Video: Organizing Content Into Section and Categories (Part 4)

    1. Dah singgah blog bro baloot, memang smart 😎

  29. mmg banyak tu…cun lak tu…naseb ado berkenan 1…

    nash´s last blog post..Transformers 2: Revenge Of The Fallen 2009

    1. Haha…pilih based on citarasa sendiri je ni…bagus ah kalo ada berkenan gak 😎

  30. apasal ek.. theme no 65 xkluar tarikh??
    :cwy:

    taufik´s last blog post..

    1. Cuba ubah2 setting date dalam bahagian formatting…cek dalam blogger dashboard…

  31. dah try ubah dah 1 1.. tp still xkluar tarikh..

    taufik´s last blog post..

    1. ko ubah timestamp format kepada tarikh “hari ini”

      amek saturday, june 06, 2009…contoh…

      aku dh try jadik, cuba cek http://einslab.inter.net.my

  32. tq.. tima kasih byk2.. dah jd jah.. semogo ilmu y dicurahkan di rahmati Allah swt

    taufik´s last blog post..Lega….

  33. cntek!! :biggrin:
    suke smua yg ade..
    klo x nk ambik smua..je.. :tongue:

    1. haha…baguslah suka smua gak…
      tak rugi buat list pnjg2…hehe 😎

  34. Emm, cun-cun templates nye..
    tp template yg sy modified x de lak dlm list.. 🙂

  35. hurmm mcm mn yer nak tukar templet xpndai la..
    xjd pun :silly: :silly: pening2

    ana´s last blog post..Ibu N Anak…

    1. Download template…bila extract dia akan kuar file xml…

      login blogger.com, dlm dashboard pergi dekat edit html, ada ruangan nak browse dan upload template…

      browse je, cari file xml dalam komputer dan tekan butang upload…dah siap upload save dan cuba preview…

      selamat mencuba 🙂

  36. memg cun r template2 yg ko list tu..nanti aku nk tukar pilih..skang ni pkai template ein..ok gak..tp dah modified skit dr original template r….
    .-= Tintaluhur´s last blog ..The Best Uploader =-.

  37. salam
    kalau saya tukar background, hilang ke semua link2 yang setia ade?
    .-= ernie´s last blog ..Demam da…. =-.

    1. salam…
      maksud?
      link2 dalam blogroll apa smua ke? kalau takut hilang so backup dulu ya…save smua kod2 html, javascript dll itu :happy:

      1. macam mana nak save? tak pandaila… sorry saya budak baru belajar
        .-= ernie´s last blog ..Demam da…. =-.

  38. hye…
    sy ada problem la ngan template baru sy. macam mane nk bg keluar tarikh ye? x de tarikh la. dah byk kali try tapi x keluar jugak. tau caranye cmne?
    .-= flygurl´s last blog ..kenapa? why? kiya hua? limaza? =-.

  39. it’s in Malay, for your information 😎
    .-= EiNS´s last blog ..VPNFREAK – cara bypass sekatan ISP Internet di Malaysia =-.

  40. Pertanyaan dari n00b… buleh ke template kat atas tu guna kat blogspot.com? Saya baru je nak berjinak buat blog, minta tunjuk ajarin ya 😉
    .-= annamir´s last blog ..Hening Pagi di Tasik Huffaz =-.

  41. salam..

    Sesiapa yg teror flash @programming..
    sy ingin membuat [email protected] pembelajaran @ cd interaktif pembelajran java menggunakan flash,
    jadi didalam flash, bolehkan java run @ compile coding program didalamnya??

    Sesiapa blh membantu.. Bantuan anda amat sy hargai..

    [email protected]

  42. Tema daripada wordpress boleh ditukar kepada
    blogger/blogspot.cantik mata memandang tema dekat
    atas.
    .-= safar´s last blog ..Bing enjin carian dalam bahasa melayu =-.

  43. bro bleh wat template untuk myspace blog x??
    aku search stu dunia jumpa bape keping website yg bagi myspace blognyer template..tu pun buruk..
    kalo bleh wat template berkaitan ngn anime kekkaishi bley..
    tq

    1. Sori bro aku x main myspace…
      guna la blogspot or wordpress kalau ntuk blogging :happy:
      .-= EiNS´s last blog ..Salam Ramadhan dan selamat berpuasa! =-.

      1. huh..aku mlas nak ingat bebanyak password sbab tu lah aku gune myspace blog jer…

        1. Tak puas la guna myspace blog…
          xleh edit macam2…
          lgpun x ramai komuniti pengguna cam wordpress n blogspot…
          .-= EiNS´s last blog ..Salam Ramadhan dan selamat berpuasa! =-.

  44. Salam…sy da cuba template red light (38)…tp yg prob sng nie…home link die page blog sy lah…tp link bg Wp blogger themes dan wordpress to blogger tu link pd website dorg…jd sy nk tukar link tu pd link sy sendri…mksudnyer sy nk tukar link utk about us or contact…kire mcm 2 lah…sy da cri cmne nk tukar nyer…tp xtaulah…arap dpt membantu…terima kasih… 🙁

    1. salam. apa link blog ye? kurang faham masalah saudari

      1. ok, sy bg link blog sy…http://puteriinsan.blogspot.com…arap sgt dpt membantu…

  45. elo.. ly tlg x? i en da try na tuka layout bjuta kali da tp xdpt uh.. adoi.. sdeyny.. da uh bwu 1st time na crete blog nh.. :blush:

    1. Apa url blog? Meh nak tolong nie
      .-= EiNS´s last blog ..Perkhidmatan setup blog wordpress =-.

  46. cun punyew…nak tnyew skit..mcm manew nak buat banner blog sendiri…tlg kasi tunjuk jalan… :w00t:
    .-= cyberboy´s last blog ..Solat Sunat Dhuha Magnet Rezeki:Biz Online yang Paling Berkesan =-.

    1. Bajet size yg nak buat…then design pakai photoshop…kalau x pandai boleh mtk tolong orang len buatkan…ada yg free n ada yg mintak upah
      .-= EiNS´s last blog ..Aku perlukan komputer baru… =-.

  47. Menarik koleksi ni.
    tp theme wordpress punya ada x?
    .-= Melayu Boleh´s last blog ..Tips Tarik Suami Ke Ranjang =-.

  48. this is the best place am going be looking for free blogger templates. and all my friends will be direct [email protected]!!

Tinggalkan komen anda