Posted on

5 post menarik di fanpage JomPHP sepanjang April

Kalau anda tidak tahu, hampir setiap hari saya atau cyberfly akan update posts di fanpage JomPHP. Rugi kalau tak “like" sebab terlepas banyak perbincangan menarik. Berikut adalah beberapa posts yang mendapat sambutan ramai di fanpage JomPHP : https://jomphp.com/fb

angry birds 1.5.1

1. Angry Birds PC telah diupdate kepada versi 1.5.1 membawakan lebih banyak stage-stage baru dan kini boleh main dalam bentuk windowed mode selain fullscreen. Memang best.

Post asal : http://goo.gl/6bsSW

myemail.my 1malaysia email

2. Myemail.my – atau projek email 1Malaysia yang penuh kontroversi. Kontroversi sebab memakan kos sampai RM50 juta, mengenakan caj RM0.50 setiap email dihantar dan siapa disebalik Tricubes.

Post asal: http://goo.gl/rfCcW

windows 8 screenshot

3. Windows 8 build 7850 – saya test sendiri di vmware. Anda semua patut kenal kan avatar di bottom right tue? 😛

Post asal : http://goo.gl/ewBqd

firefox 6.0 screenshot

4. Firefox 6.0 alpha 1 nightly dilepaskan – saya terus guna firefox 6.0 biarpun masih dalam versi alpha. Memang laju dan stable, tak pernah crash lagi setakat ini.

Post asal : http://goo.gl/WoJ4s

5. Friendster ditutup – backup segala #kenanganfriendster anda sebelum May 31 2011. Posts yang memulakan hashtag #kenanganfriendster di twitter. http://twitter.com/#!/search/%23kenanganfriendster

Post asal : http://goo.gl/0LtpX

Masih banyak lagi posts2 menarik dalam bentuk status, links, video, notes di fanpage jomphp. Jangan lupa “like” dan singgah selalu.

Like us : https://jomphp.com/fb


RELATED POSTS

BACA :  Download Firefox 7.0 Nightly versi x86 dan x64

2 thoughts on “5 post menarik di fanpage JomPHP sepanjang April

  1. Wah. Semua boleh cakap antara topik terhangat dunia tech, kecuali yang Angry Birds. Hehe.

    BTW, aku belum lagi try Firefox development version lagi. Try Chromium 13 baru. 😀

    1. Chrome 10-13 sama je…nak kata makin laju pun susah nak perasan dah…

      saja seronok guna firefox 6 alpha sebab aku boleh customize ikut suka hati xmacam chrome

Tinggalkan komen anda