Posted on

3 permainan kasual menarik dan percuma untuk komputer anda

monster box

Kalau dekat iPhone dan iPad game2 kasual macam Angry Birds dan Cut the Rope antara paling popular sebab mudah dimainkan, seronok dan boleh bertanding high score dengan rakan-rakan. Memandangkan bukan semua orang ada iDevice jadi kami ingin berkongsi 3 games kasual yang boleh anda main di komputer, laptop dan juga netbook. Bolehlah nak main buat isi masa lapang, menghilangkan bosan disamping bertanding high score dengan rakan-rakan.

3 games kasual yang kami hendak kongsi ini ialah Monster Box, Angry Alien dan juga Alien Thief.

1. Monster Box

monster box[7]

Game ini main dia senang saja, hanya perlu click pada muka “Monster” sahaja. Makin lama makin tinggi stage, makin laju monster muncul dan akhirnya anda akan keliru. Agak seronok dan grafik game guna menarik.

High score saya masa pertama kali main ialah 50,000. Anda bagaimana?

2. Angry Alien

angry alien

Angry Alien ini konsep main dia sama macam game Angry Birds. Ada alien boleh meletup, boleh berpecah dan sebagainya dan sebagai alien musuh anda dalam game ini adalah manusia.

Sebelum ini saya juga pernah share game Ninja Dogs, cuba try kalau berminat.

3. Alien Thief

alien thief

Dalam game Alien Thief, anda mengawal UFO menggunakan keyboard atau mouse, kemudian anda kena culik binatang-binatang seperti lembu, kambing, kucing dan sebagainya. Lebih tinggi stage, lebih banyak halangan…silap control game over terus.


Screencast Games

 

Download Games

Direct link; hosted at Google Sites server : http://goo.gl/WrXTF

Lepas download, extract dan ada 3 games dalam file zip tersebut.

games jomphp

Selamat bermain 🙂

p/s: Kalau suka JomPHP bolehlah vote kami di DiGi WWWoW awards : http://goo.gl/b8Wm4


RELATED POSTS

BACA :  Xbox One – konsol permainan dan hiburan generasi baru Microsoft

6 thoughts on “3 permainan kasual menarik dan percuma untuk komputer anda

  1. thanks share game nih… nice2…^^

  2. Salam admin,

    Terima kasih kerana kongsikan game-game di atas.

  3. best.. best.. mekasih.. \(^_^)/

  4. Menarik ni. Boleh aku ajak member dapatkan game ni sbb kawan2 aku suka main game. Aku…… tak.

    1. boleh je,,,share2 kat facebook, blog etc 😀

  5. nanti boleh buad tutorial untuk download flash game ni 🙂

Tinggalkan komen anda