Posted on

3 cara download mp3,ebook,vclip menggunakan Google

Google merupakan search engine yang sangat berkuasa untuk melakukan carian.Tapi tahukah anda Google juga boleh digunakan untuk mencari mp3,video klip,ebook dll dengan mudah?Malah anda boleh direct download dengan mudah menggunakan IDM,berbeza daripanda File Hosting Servis yang memerlukan akaun premium seperti Rapidshare dan MegaUpload.

Berikut saya kongsikan 3 cara untuk mendownload file kegemaran anda menggunakan Google :

Cara 1

1.Masuk Google.com

2.Taip di search box dengan format ini :

?intitle:index.of? mp3 artist songtitle

3.Contoh :

muse

4.Contoh hasil carian :

muse2

5.Saya memasuki web pada kedudukan ke #2 dan dowload :

muse3

6.Untuk mendownload Ebook,anda hanya perlu menukar perkataan mp3 dengan PDF.Untuk video klip pula,tukarkan mp3 kepada AVI atau format video lain yang dikehendaki.

google2

google1

Cara 2

1.Masuk web Goofile

2.Masukkan fail yang ingin dicari dan klik search.

muse4

3.Contoh carian :

muse5

4.Goofile sebenarnya menggunakan enjin carian Google dan memudahkan kerja anda tanpa perlu menaip โ€œ?intitle:index.of? mp3 artist songtitleโ€ pada Google

Cara 3 (Recommended)

1.Masuk ke web G2P

2.Masukkan carian anda dan pilih search option di sebelah kanan.

muse6

3.Contoh carian :

muse7

4.G2P juga menggunakan enjin carian google dan memudahkan pencarian fail anda.

Akhir kata selamat mencuba dan jangan lupa tinggalkan komen ya! ๐Ÿ™‚


RELATED POSTS

BACA :  TIME Fibre Broadband dengan kelajuan 50 Mbps

19 thoughts on “3 cara download mp3,ebook,vclip menggunakan Google

  1. JomPHP ยป 3 cara download mp3,ebook,vclip menggunakan Google…

    Ingin download mp3,ebook,video klip menggunakan Google?Ikuti artikel ini :)…

  2. perghhhh thanks ! cool tip ni kan. hehe :mrgreen:

    1. sama2 :mrgreen:
      jangan lupa vote negaraku :mrgreen:

  3. niceee….
    br aku tau..tmbh lagi ilmu aku..haha
    tengs bro.. ๐Ÿ˜†

    1. sama2 ๐Ÿ˜‰
      jangan lupa datang lagi :mrgreen:

  4. mantap! bertambahlah lagi koleksi mp3 aku eheh

    1. jangan lupa tlg burn tuk aku ๐Ÿ˜›

  5. interesting.. baru tahu ade web2 yg macam tu.. so x yah la nak search guna cara google lagi ye tak… hehehe… dah ade yg leh senangkan kita… (Y)

    1. selamat mendownload ๐Ÿ˜‰
      erk khai taknak pakai gravatar ke?baru hensem skit (H)

  6. salam! ๐Ÿ˜€

    bagusnye! tenks dude

    1. sama2 ๐Ÿ™‚
      jangan lupa bagitau kat kawan2 ๐Ÿ™‚

  7. memang cool bro..
    aku nak try gak..

    1. try jangan tak try ๐Ÿ˜‰

  8. power tol..senang giler nak donlod mp3…beshnya… (H)

  9. Cyberfly, artikel ni original mu tulis ke?

    aku nmpk ada gak kat akuzaki.com? ke mamat tu copy pasta???

  10. aku la tulis..cekak aku hk copy paste :-S

  11. many thank bro.. (Y)

  12. owh..
    begini yer?
    trimas sebb bgtau..
    hahaha..
    :angel:

    Jawsยดs last blog post..Betul Ke Boleh Buat Duit di Internet?

    1. hahah ingtkan encik jaws dah baca post nih ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜†

Tinggalkan komen anda