UXDE dot Net Wordpress Themes

Xbox Music : dengar berjuta lagu secara percuma di Windows 8

By

xbox music windows 8

Antara sebab Windows 8 sangat berbaloi untuk dimiliki ialah Xbox Music – iaitu servis yang menawarkan berjuta lagu secara percuma (streaming).

Untuk menggunakan Xbox Music, anda boleh mengikut cara-cara berikut :


Xbox Music : dengar berjuta lagu secara percuma di Windows 8

xbox music windows 8[6]

1. Tukar location kepada United States.

2. Update Music app dalam Windows Store kepada versi paling terbaru.

3. Buka Music app dan anda akan nampak Xbox Music. Sign in akaun Xbox/Microsoft dan boleh start stream lagu secara percuma.

Sangat mudah, bukan? Tiada lagi iTunes, heh?

xbox music

Xbox Music – snapped view. Memang cool.

siti nurhaliza xbox music

Lagu Siti Nurhaliza pun boleh stream dekat Xbox Music.

xbox music[6]

Xbox Music percuma kerana ianya disokong oleh iklan-iklan video 45 saat. Untuk membuang iklan, anda boleh langgan Xbox Music Pass.

xbox music[8]

Atau jika tak mampu bayar Xbox Music Pass, kenalah sanggup hadap iklan…mujurlah iklan tu jarang-jarang saja keluar.

Selamat mencuba. :)

Incoming search terms:

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 13 Comments

  1. kerapu

    baru je beli lumia 820 tak sampai seminggu. yang peliknya takde pun xbox music kat lumia 820 ni. dah tukar region ke US pun takde jugak. harap pihak admin dapat bantu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>