UXDE dot Net Wordpress Themes

Windows 7 rtm build 7600

By

windows 7 screenshot, windows 7 wallpapers, windows 7 wallpaper, windows 7 laptop, windows 7 netbook

Antara berita paling banyak diperkatakan di internet sekarang ialah mengenai windows 7 rtm (build 7600) yang telah disebarkan di laman torrent terkenal. Windows 7 rtm yang disebarkan tersebut adalah versi Ultimate x86 (32-bit) dan Ultimate x64 (64-bit).

Sepatutnya windows 7 versi penuh akan dilancarkan pada 22 Ogos, tetapi kini telah “leaked” ke laman torrent dan beribu2 orang telah mula memuat turun iso tersebut.

Anda tidak boleh menggunakan serial key windows 7 beta dan windows 7 rc untuk mengaktifkan windows 7 final ini. Anda perlu beli windows 7 original untuk mendapat serial key yang sah bagi mengaktifkan windows ini.

Dari apa yang saya baca, anda juga boleh mengaktifkan windows 7 rtm dengan menggunakan OEM volume license key (VLK). Trick yang sama digunakan untuk mengaktifkan windows vista. Dan dengan crack ini anda mampu melepasi pemeriksaan WGA dan windows anda akan menjadi genuine.

windows 7 ultimate, windows 7 crack, windows 7 activator, windows 7 genuine

Jika anda menggunakan windows 7 rc, anda boleh upgrade kepada windows 7 rtm dengan menggunakan cara yang saya jumpa di blog windows7news. Cara2nya seperti di bawah;

1. Download iso windows 7 rtm (torrent, rapidshare, megaupload dll)

2. Extract file iso tersebut

3. Masuk folder “sources”

4. Buka “cversion.ini”

5. Tukar nombor “Minclient” daripada “7233.0” kepada “7100.0”.

6. Save file tersebut.

7. Run “setup.exe” dan terus upgrade!

windows 7 ultimate, windows 7 crack, windows 7 activator, windows 7 genuine 

Saya masih di peringkat eksperimen. Nantikan lebih banyak updates mengenai windows 7 di JomPHP. Jika ada soalan boleh tanya terus ya! InsyaAllah saya akan jawab.

 

Incoming search terms:

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 146 Comments

  1. EiNS

    Hahaha…tu desktop aku…saja print screen untuk tunjuk sndri punya…

    memang wajib try ah bro windows 7…memang terbaik…

    • EiNS

      Burn tu boleh…tp leceh nk post2 plak…
      kalau mls nk torrent or rapidshare boleh tunggu kuar dvd cetak kat kedai :devil:

    • EiNS

      Windows 7 memang laju dan jauh lebih ringan dari vista…ko tengok screenshot windows 7 laptop aku yg first picture tu…

      ram usage selepas aku enable mcm2 program, aero dll cuma makan 50% daripada 2gig ram laptop aku….kalau ko ada ram lebih dari 2gig mmg dah lebih dari ckup…

      tp biasa la…nak lagi power boleh psg ram 4gig, 8gig, 16gig…hahaha

  2. lemchai

    aku baru je install win 7…

    mmng lagi ok dr vista…

    tp, evaluation copy la…

    mana nak cari crack ?

    jomphp ada x ?

        • EiNS

          Windows 7 RC serials key

          MVBCQ-B3VPW-CT369-VM9TB-YFGBP
          MM7DF-G8XWM-J2VRG-4M3C4-GR27X
          KGMPT-GQ6XF-DM3VM-HW6PR-DX9G8
          MVBCQ-B3VPW-CT369-VM9TB-YFGBP
          KBHBX-GP9P3-KH4H4-HKJP4-9VYKQ
          BCGX7-P3XWP-PPPCV-Q2H7C-FCGFR
          RGQ3V-MCMTC-6HP8R-98CDK-VP3FM
          Q3VMJ-TMJ3M-99RF9-CVPJ3-Q7VF3
          6JQ32-Y9CGY-3Y986-HDQKT-BPFPG
          P72QK-2Y3B8-YDHDV-29DQB-QKWWM
          6F4BB-YCB3T-WK763-3P6YJ-BVH24
          9JBBV-7Q7P7-CTDB7-KYBKG-X8HHC
          C43GM-DWWV8-V6MGY-G834Y-Y8QH3
          GPRG6-H3WBB-WJK6G-XX2C7-QGWQ9
          MT39G-9HYXX-J3V3Q-RPXJB-RQ6D7
          MVYTY-QP8R7-6G6WG-87MGT-CRH2P

          Windows akan jd genuine, so boleh update melalui Windows Update…cuma windows 7 rc akan expired tgh tahun depan
          .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

  3. Roslan Nazri

    nice la cara leh upgrade tu..tapi tak try la lagi..sbb dah pakai dah windows 7 rtm ni dan leh dah pki cam bese..bukan trail..tak tau cara ni bleh lagi ker tak..aku pakai Windows.7.Activation.Tool.Kit.BETA.1.8-Orbit30
    mmg leh register..tak tau skg korang bleh tak pakai bende nih..sbb aku dah berjaya..hu3..dah ade 3 tester berjaya register on9
    .-= Roslan Nazri´s last blog ..UPM Pun Dilanda H1N1 a.k.a Paksa Pulang Semua Student =-.

  4. Kill-Vearn

    erm… aku ada 2 pc nak pakai win 7 ni… aku ingat nak pakai RC, tapi bila tgk ko ckp ttg rtm, aku nak pakai yg ni lak.. erm kalo aku donlod torrent yg rtm ni kan tros leh guna ke tanpa ubah ape2 fail dlm tu? kalo intel celeron n ram 2GB ko ase sapot tak?
    .-= Kill-Vearn´s last blog ..Lagi² Mp3 Dari Kill-Vearn =-.

  5. Kill-Vearn

    dah install RC kat dua laptop… hasil amat memuaskan.. tapi ada watermark ar.. erm RTM nya takde watermark kan? ko da try ke eins upgrade dari RC ke RTM mcm ko tulis atas tuh? kalo berjaya aku pon nak wat… tapi nak cracked RTM mcm ne eh… waiting next entry!
    .-= Kill-Vearn´s last blog ..Lagi² Mp3 Dari Kill-Vearn =-.

  6. annamir™

    Lupa nak tanya, selepas step #7 kat atas, camana dgn activation dia? Kena masuk key baru ke? Atau mmg dia akan upgrade bersih tanpa perlu masukkan key atau lakukan proses activation?
    Thanks in advance :)
    .-= annamir™´s last blog ..KLCC From My Lens =-.

  7. annamir

    @Kill-Vearn: Ahaa, dah berjaya dgn jayanya upgrade guna cara kat atas :devil: Cuma saya td kena restart pc dulu, pastu baru dia jalan dgn lancar! Tinggal tak activate je lagi =) Selamat mencuba!

  8. annamir

    Eins; Saya tak try lagi activate guna cara tu, sib baik! Tapi semalam ada jumpa satu s/w dari torent, dah try kat laptop ni (laptop ni fresh install win7 rtm), dan setakat ni bagus; “windows activated”! Cuma tak try install update je lagi…

  9. azman

    bro ..kenapa sya lod dari piratebay ( win7 rtm ) tu cuma 12 kb aje…saya buat silap ke….tolong bgtau sikit bole ke..tima kasih r

    • EiNS

      lol 12kb je? bukan la tu…windows 7 rtm iso dia 2gig lebih…sblom download torrent tu cuba baca readers comment dlu…

  10. annamir

    Ahaa, betul la 12kb Azman donlod tu, tapi tu fail format torrent dia (nama-fail.torrent) :D
    So hang kena guna torrent client cam bitcomet, utorrent ke utk menggunakan fail 12kb tu dan dia akan donlod fail sebenar format .iso yg saiz 2gig lebih tu nanti :)
    .-= annamir´s last blog ..Fatamorgana! =-.

  11. azman

    hehehe memang tul ..aku lod torend file..tengah lod iso nyer lak..pakai bitcomet….thank for da info :biggrin: la ni aku pakai win7 rc…besss woooo rugi sapa2 x test

  12. fendi

    salam bro2 senior…
    win 7 mmg class….baguih dok ada… :biggrin:
    bru je install win7 final siap dgn activate nye sekali..
    best2 dapat original,,, :biggrin: …
    tapi..nak pakai antivirus ape bgus haaa…
    bro eins tulun la akuuhhhhhh….. :cwy:

  13. TintaLuhur

    aku nak cube gak..tp ram aku 512 lg..tgh cari lg 512..em, rm 1G mahal sgt..aku pkai ddr333 punyer..sape2 dga pc la yg da ram ddr333 nk sedekah bg la kt aku ye huhu eins win7 ni blh x aku nk install ngan 512 ram ni.. lg satu mane nk dpt vlk tu? aku jmp 1 link satu direct tuk rtm, nt aku buat review kt blog baru aku ngeh3x laju gak r..aku dload shari je abis..itu pon line umobile x brp clear..max 60kb/sec je
    .-= TintaLuhur´s last blog ..kem Aspirasi NUSA 2009 =-.

    • EiNS

      Nak pakai windows 7 kalau nak best kena guna 2gig ddr2 ram…kalau pkai less ram agak slow lah jugak…

      btw vlk key tu takleh pkai dah…bnyk lg crack yg jadi dan boleh guna ntuk activate windows…

  14. fendi

    okeh eins tenqiiiuuuuu….seblom ni try pakai win7 black edition beta..cam hmpeh jek,harap cantik je tp byk software xleh install…

    win7 rtm la bro…siap activate n update sekali…. :cool: .hehehe…

  15. annamir

    So far saya dah pakai windows 7 kat tiga machine…

    1: PC, asal Win7 RC, upgrade ke RTM guna cara yg Eins tulis kat atas dengan jayanya.
    Utk PC ni saya guna KAV Technical Preview for Win7 RC, lesen free 6 bulan! Tapi kalau pegi KAV punya website, dah xde dah versi ni :(

    2 & 3: Laptop Compaq CQ40 & Presario V3000 – Fresh install guna dvd Win7 RTM, so far semuanya ok (dan best banget!!)
    Dan utk 2 laptop ni pakai KAV 6.0 for Windows Workstations MP4 RC1. Lesen sampai 26/10/2009 je.
    .-= annamir´s last blog ..Fatamorgana! =-.

  16. Setahun Jagung

    Salam,
    mcm ni, kalau akue dh pkai yang win 7 rtm punya,
    tp yg conversion tu still xtukar jd 7100,
    apa beza hasil output win 7 yang upgrade drp rc dengan yg rtm trus ni
    ataupun akue perlu jugak tukar conversion tu n upgrade
    fyi,win 7 yg akue dpt update online juga
    jadi perlu ke akue ubah conversion tu n upgrade lagi win 7 ni
    bleh tk bg ur view. thnx

  17. azman

    tq bro eins…dengan jaya nyer da berjaya upgrate win7 rc kepada rtm..cara yg bro bg tu ..tapi cuma dia mintak activte dlam masa 30 hari…kalo aku pakai 7 loder bole ke…..tuk activte menda nih. :unsure:

  18. azman

    ok bro eins…aku da berjaya guna beberapa sopware utk activate ni…so sekarang da jadik activate…oem..betul ke apa aku buat nih

  19. azman

    yahooo.. :biggrin: berjaya gak …tapi tu aku buat upgrate rc kepda rtm pada pc aku ( p4 ajer )….so pas ni aku nak wat fresh install kat lappy aku lak dan aku activate win7… pakai sopware yg aku gunakan tu kan…kan kan :smile:

  20. matju2509

    bro kalau kita x tukar no dekat minclient.ini tu pe jadi

    ek??? Kawe donlod dh version rtm tu, tapi x leh

    nak extract, katenya windows kawe x support

    UDF file… Kalau terus upgrade g2 je ok x????
    .-= matju2509´s last blog ..Laptop & Windows 7 =-.

  21. arefight

    Kalo dari windows XP nak upgrade terus ke windows 7 rtm boleh ke? kalo boleh cmne? ade sape2 boleh beritau cmne care dya?

  22. todox09

    akhirnya ak berjaya actif win 7 gune 7lod……….tq korang semua..tq cast bg link….sia ad ikon genius lagi kt tepi 2…huhu…tapi kalu update die x detect ke win 7 copy ni….

  23. annamir

    Uhh! Ada probelm ngan activation pulaklah!!
    Sebelum ni okay je… sekarang dah siap ada tulis windows tak genuine!! Mcm2 activator dah terai, termasuk yg tgh ramai seeders kat mininova tu, still tak jadik! Semua link kat atas dah try, still the same T_T

  24. ardzham

    Salam, Rakan saya menggnakan desktop dgn spec seperti berikut
    Prosessor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.0GHz 2.00GHz Memory: 2.0GB
    System Type: 32 bit Oprating system
    Display: Intel(R) 82945G Express Chipset Family
    Approx. Total memory: 224 MB
    Current Display Mode: 1152 x 864 (32 bit) (60Hz)

    Apabila format dan install win 7, waktu nak complete pc restart pastu kuar skrin hitam dan msj warning over frequency. masa tu x siap instal lagi.

    Apa punca jadi begitu dan bagaiman nak settle masalah ni.
    Terima kasih….

  25. nuurie

    Salam..nak tnya mcmana nk start windows dgn resolution 800×600 atau sebagainya sedangkan windows 7 sy belum complete lagi install..masa load windows skren hitam kuar msj ” over frequency ” tolong bagitau k tq..

  26. azman

    bro ein..aku da brjaya wat fesh install win7 rtm ni…..dan activate pakai 7 loder…cuma nak tanya

    1. kalo da activate dia akn expire x..( activator tu bole guna smpai bila )
    2. aku dah try update manualy ( amaik kat kill vearn nyer ..tq bro ) cuma yg pleik nyer cuma dapat install 7 aje dari 8 update tu kenapa ek

    bole bg pandangan x.. tq r :ermm:

    • EiNS

      Ok, spatutnya versi rtm xkan expired dah…untuk keselamatan, ko set automatic updates hanya download updates dan let me choose whether to install them or not…

      kot2 secara snyap ko terdownload windows genuine advantage nanti…tak pasal2 windows kena detect as not genuine…

      yg update tu, mungkin ada yg tak sesuai ngan version windows kot…lgpun sepatutnya updates2 tu tak direlease lagi oleh microsoft…xtau la camne orang boleh rembat dari microsoft…

  27. Anarm

    makin ramai dah komuniti windows 7.. bagus2..
    weh.. kalo terdownload yg genuine tu cmne ah?
    aku bleh lupa lak nk seting auto update tu.. demm..

  28. thecatz

    salam bro mana nk cri windows 7 rtm x64 ye..
    klu nk upgrade dr x36 ke x64 dia ckp xleh…tlg bg link dia blh x?

  29. pakdin

    salam buat semua pengguna windows 7…. buat masa ni dah masuk 2 bulan aku guna windows 7 RTM (ultimate) dengan activated pakai 7loader. So far semuanya berjalan dengan lancar. Performance memang bagus. Aku install ambil masa lam kerana aku upgrade dari Vista Ultimate jadi dengan sekali install semuanya siap tanpa perlu nak install lain2 software. Cuma aku punya norton 360 yang tak boleh berfungs 100%. Tapi masih dapat menjalankan tugasnya dgn baik. Windows 7 akan detect komputer aku tiada Antivirus…
    Yang keduanya aku mengunakan software backup utk laptop aku ni… jadi aku boleh kembali ke vista dalam tempoh 30-40 minit je dan begiu juga dari vista ke windows 7. Dan dng software ni jugak aku tak perlu risau pasal korup…. Tanpa menggunakan sebarang cd installer atau recovery cd aku boleh menukar aku punya os dalam masa yg aku sebut di atas… kalu xp 15 minit je….. Dia akan format dan insatall semula.. puasa hati betul aku pakai… ini cuma nak beritahu pasal pengalaman dan kelebihan software yg aku pakai. Sebenarnya kalu dah masuk software ni orang buta IT pun dah tak perlu nak gi kedai utk repair pc atau laptop yang ko dia punya software. Bapak virus masuk pun rasanya tak ada masalah. Selagi hard disk tak kong semuanya selamat dan boleh jugak backup kat hard disk lain. Kalu nak upgrade h/disk pun mudah.

    mudah betullllll tapi ini yang dikatakan IT xp….
    Yang baguih nye tak perlu risau pasal widdows kuruppp….. tak caye….. aku dah pakai lama dah….

    :w00t:

  30. pakdin

    Salam semua pengguna windows 7….!!! aku dah masuk 2 bulan pakai windows 7 Ultimate RTM yang activated pakai 7Loader. Oem Key… tapi seperti kata lanun2 tu microsoft akan block pruduk key ini jadi utk keselamatan disable kan auto update. Tapi aku masih on autoupdate kerana nak tengok kesungguhan microsoft kata nak block tu.
    Keseluruhannya windows 7 punya performance memang baik dan memuaskan…(tak boleh ampu lebih nanti Microsoft jadi lebih angkuh lagi) dan aku berpuashati dgn windows 7 ni. Cuma norton 360 ver 2.0 yg tak compatible. Aku instal dengan mengambil masa yang lama kerana upgrade dari windows vista ultimate, jadi dgn cara ni tak perlu nak format dan sibuk nak cari installer lain. Hanyasekali buat semua siap digunakan seperti sebelumnya.
    Tapi apa yg aku nak maklumkan kat sini kalu korang rasa baru nak try ke atau selamat ada baiknya korang pakai satu software backup seperti yg aku dah pakai lama ni… kerana aku boleh bertukar semula ke vista dalam masa 30-40 minit je….. dan begitu lah sebaliknya. Tanpa memerlukan sebarang cd. Sama juga kalu windows korup…. tak perlu naksusah-susah hantai kedai …org buta IT pun boleh buat. Ni asyik kena virus nak format dan mula sibuk nak cari software yang itulah…. yg inilahhhh…
    dgn ni semuanye selamat
    kalu nak tahu email ke afats_20@yahoo.com
    Jaminan kepada orang yg pakai….pasti kedai yg ambil upah install kurang pendapatan…macam aku yg part time rapair komputer….
    Software ni memang baguih dan pantas dalam menghadapi masalah selagi h/disk tak kong!!!
    Ini bukan bohong tapi real… kerana aku memang pakai dari dulu… sebab tu aku berani nak test mane-mane software pada laptop aku….

  31. saya jer...

    ada window 7 x? nak download…nk format baru…coz ni da jadi lain…64bit…xbest nk bt 32bit…
    mana nk download window 7????

  32. fahmie

    saya nak tahu…apa maksud RC? APa maksud RTM?
    dan sekarang saya guna window 7 Beta Edition lagi….
    saya tak tahu macam mana nak tukar ke RC…dan Macam mana nak tukar RTM? Beta leh ke tukar terus ke RTM? leh bagi tutorial step by step macam mana nak tukar ke RC and Ke RTM?

  33. fahmie

    salam,..nak tanya la..nape bila saya nk format baru…nak format install window 7…bila da settle kn…nak on…die asyik restart jer..nk setting ape tu?
    xleh log in lak tu…
    asyik restart benda yg same..

  34. jey

    slm…mcm mna nk tukar crak key kpada orginal key???kwn sy ada bt..x tw dia guna software apa.

Tinggalkan komen anda