UXDE dot Net Wordpress Themes

Tutorial Jailbreak iOS 5.0.1 pada iPhone 4, 3GS, iPod Touch 3G,4G dan iPad 1

By
Demo : iPod Touch 4G iOS 5.0.1 untethered jailbreak

Untethered jailbreak iaitu jailbreak kekal telah dilancarkan untuk pengguna peranti A4 device menggunakan iOS 5.0.1.

Senarai peranti yang menyokong jailbreak terbaru ini ialah iPhone 4, iPhone 3GS, iPod Touch 3G dan 4G serta iPad 1. iPhone 4S dan iPad 2 masih belum menyokong jailbreak terbaru ini dan harap bersabar dulu.

Lihat tutorial jailbreak iOS 5.0.1 di sini : Jailbreak iOS 5.0.1 tutorial dan proses jailbreak hanya mengambil masa sekitar 10 minit.

Ada persoalan boleh komen dan respon di Facebook JomPHP.

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 6 Comments

 1. zarul666

  hari tu ada terbaca komen kat facebook dri seorg peminat
  gadget apple.dia taip: sapa2 guna iphone tpi jailbreak iphone-nya adalah ‘orang yg bodoh’

  hehehe…

 2. Ryzal Yahaya

  tlg saya!
  sebelum nih saya ter-update iphone 3gs saya kepada i.o.s 6.0.1
  kemudian saya telah jailbreak kan menguna ultrasn0w tp walaupan saya baseband iphone saya 6.15.00 tp di iphone saya menunjukan no service, kemudian saya telah hantar iphone saya ke kedai dan mereka telah men-downgrade i.o.s iphone saya ke I.O.S 4.1 dan kini saya xboleh nak download apa2 software dr app store. ada cara x yang admin boleh bantu saya mengenai Iphone saya, saya pernah dgr bahawa Iphone 3gs boleh update sehingga I.O.S 5.1.1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing