UXDE dot Net Wordpress Themes

Tukarkan tulisan rumi ke jawi dengan Ejawi.net

چوبا تكا اڤاكه مقصود توليسن اين؟كالاو نق تاو،توليسن اين دتوليس مڠڬوناكن ويب بيسد رومي تو جاوي چونۏرتر.

Anda boleh faham tulisan ni?Sebenarnya tulisan tu diconvert dari tulisan rumi ke tulisan jawi,bukannya menggunakan keyboard arabik.

Ni tulisan rumi bagi ayat diatas:

Cuba teka apakah maksud tulisan ini?Kalau nak tau,tulisan ini ditulis menggunakan web based Rumi to Jawi converter.

Untuk mencuba web based Rumi to Jawi converter,kunjungi web ini :

http://www.ejawi.net/converter.php

Cara menggunakan :

1.Download dulu file INI

2.Install file setup.exe

3.Masukkan teks

4.Tekan Convert

Selamat mencuba :)

Incoming search terms:

Hi! Saya merupakan seorang web developer sepenuh masa di Petaling Jaya. Seorang yang sukakan teknologi dan gadget. Follow saya di twitter @cyberflyx

Discussion 80 Comments

  1. amyza

    salam…website ejawi ni dah xleh convert…ader saper2 ader cadangan camne nk convert rumi ke jawi x?pleasee..saya ader assignment nk kene wat dalam jawi..buntu ni..baru siap taip in rumi pastu nk convert x leh.. :cwy:

  2. Western DVD

    I knew I had been correct. My friend and I placed a bet about which website was superior. I thought your webpage was much better produced, but she believed this post on trendy style ideas was much better. We rounded up 5 family memebers who had not observed possibly web site prior to to study them every a lot more than. Majority chose your internet site. Thanks for maintaing an excellent website.

  3. zik

    bro nak tanya.. macam mana nak setting tulisan tuh jadi font jawi/arab … dia jadi tanda soal (???????) bila paste dari word…

  4. nursarah fiqa

    message brow…. :ermm: :angel: :sideways: :silly: :sleeping: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :w00t: :unsure: :tongue: :wub: :biggrin: :pouty: :sick: :sick:

  5. maya najuwa

    saya sukahttp://jomphp.com/wp-content/plugins/smilies-themer/Nomicons%20v2.0/alien.png le ejawi ni………….http://jomphp.com/wp-content/plugins/smilies-themer/Nomicons%2http://jomphp.com/wp-content/plugins/smilies-themer/Nomicons%20v2.http://jomphp.com/wp-content/plugins/smilies-themer/Nomicons%20v2.0/devil.http://jomphp.com/wp-content/plugins/smilies-themer/Nomicons%20v2.0/happy.pngpng0http://jomphp.com/wp-content/plugins/smilies-themer/Nomicons%20v2.0/kissing.png/angry.phttp://jomphp.com/wp-content/plugins/smilies-themer/Nomicons%20v2.0/ninja.pngng0v2.0http://jomphp.com/wp-content/plugins/smilies-themer/Nomicons%20v2.0/wub.png/angel.png

  6. EJ Notty Fifiey

    ڤابيلا اندا ﴿محمد﴾ سوده تياد ننتي کڤد سياڤاکه يڠ اکن کامي تاڽ ستياڤ ڤرسوالن يڠ تيمبول ننتي؟.\”کمودين رسول الله صلى الله عليه وسلم برکات: \”دڠرله ڤارا صحابةکو، اکو تيڠݢلکن کڤد کامو سموا جالن يڠ بنر دان جالن يڠ ترڠ، دان تله اکو تيڠݢلکن کڤد کامو سموا دوا ڤنصيحة يڠ ساتو درڤدڽ ڤنداي بيچارا دان يڠ ساتو لاݢي ديام سهاج. يڠ ڤنداي بيچارا ايت اياله اي-قرءان دان يڠ ديام ايت اياله موت. اڤابيلا اد سسواتو ڤرسوالن يڠ روميت د انتارا کامو، مک هندقله کامو سموا کمبالي کڤد اي-قرءان دان حديث-کو دان سکيراڽ هاتي کامو ايت برکراس مک لمبوتکن دي دڠن مڠمبيل ڤڠاجرن دري ماتي

  7. EJ Notty Fifiey

    ڤابيلا اندا ﴿محمد﴾ سوده تياد ننتي کڤد سياڤاکه يڠ اکن کامي تاڽ ستياڤ ڤرسوالن يڠ تيمبول ننتي؟.\”کمودين رسول الله صلى الله عليه وسلم برکات: \”دڠرله ڤارا صحابةکو، اکو تيڠݢلکن کڤد کامو سموا جالن يڠ بنر دان جالن يڠ ترڠ، دان تله اکو تيڠݢلکن کڤد کامو سموا دوا ڤنصيحة يڠ ساتو درڤدڽ ڤنداي بيچارا دان يڠ ساتو لاݢي ديام سهاج. يڠ ڤنداي بيچارا ايت اياله اي-قرءان دان يڠ ديام ايت اياله موت. اڤابيلا اد سسواتو ڤرسوالن يڠ روميت د انتارا کامو، مک هندقله کامو سموا کمبالي کڤد اي-قرءان دان حديث-کو دان سکيراڽ هاتي کامو ايت برکراس مک لمبوتکن دي دڠن مڠمبيل ڤڠاجرن دري ماتي

    Nak minta tolong terjemahkan apa mksd tulis nie blh

  8. liyana yasin

    ڤابيلا اندا ﴿محمد﴾ سوده تياد ننتي کڤد سياڤاکه يڠ اکن کامي تاڽ ستياڤ ڤرسوالن يڠ تيمبول ننتي؟.\”کمودين رسول الله صلى الله عليه وسلم برکات: \”دڠرله ڤارا صحابةکو، اکو تيڠݢلکن کڤد کامو سموا جالن يڠ بنر دان جالن يڠ ترڠ، دان تله اکو تيڠݢلکن کڤد کامو سموا دوا ڤنصيحة يڠ ساتو درڤدڽ ڤنداي بيچارا دان يڠ ساتو لاݢي ديام سهاج. يڠ ڤنداي بيچارا ايت اياله اي-قرءان دان يڠ ديام ايت اياله موت. اڤابيلا اد سسواتو ڤرسوالن يڠ روميت د انتارا کامو، مک هندقله کامو سموا کمبالي کڤد اي-قرءان دان حديث-کو دان سکيراڽ هاتي کامو ايت برکراس مک لمبوتکن دي دڠن مڠمبيل ڤڠاجرن دري ماتي

    Nak minta tolong terjemahkan apa mksd tulis nie blh

    Pabila Anda ( Muhammad ) sudah tiada nanti kepada siapakah yang akan kami tanya setiap persoalan yang timbul nanti?/”kemudian rasulullah sallallahu alaihi wassallam berkata : /”dengarlah para sahabatku, Aku tinggalkan kepada kamu semua jalan yang benar dan jalan yang terang, dan telah Aku tinggalkan kepada kamu semua dua penasihat yang satu daripadanya pandai bicara dan yang satu lagi diam sahaja. yang pandai bicara itu ialah ia al-quran dan yang diam itu ialah maut. apabila ada sesuatu persoalan yang rumit di antara kamu, maka hendaklah kamu semua kembali kepada ia quran dan hadisku dan sekiranaya hati kamu itu berkeras maka lembutkan dia dengan mengambil pengajaran dari mati..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing