UXDE dot Net Wordpress Themes

Tingkatkan trafik blog anda menggunakan redirect Google Image Search

By

google image seo

Tutorial asal : How to redirect Google Image Search Traffics to your WordPress and Blogger blogs

Secara default, Google Image akan memaparkan images yang didapati dari sesebuah blog atau website dalam bentuk iFrame. Script ini akan redirect setiap klik daripada Google Image Search ke website atau blog asal tempat di mana images itu di-host. Jadi, secara teorinya, script ini akan meningkatakan pageviews blog secara drastik sekiranya blog anda mempunyai banyak gambar.


Cara redirect Google Images Search bagi WordPress

1. Download plugin Break out of frames dan kemudian install di blog anda.

2. Cuba buat eksperimen tengok jadi atau tak fungsi auto redirect itu.

Cara redirect Google Images Search bagi Blogspot

1. Copy script berikut dan paste di bahagian <Body> template blog anda.

<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">if (top.location != self.location) top.location.replace(self.location);</script>

2. Cuba buat eksperimen tengok jadi atau tak fungsi auto redirect itu.

Demo : Click link berikut untuk cuba fungsi auto redirect itu : http://goo.gl/Zjiaq


Lepas dua tiga hari cuba check referrer daripada Google Images bertambah atau tidak. Selamat mencuba! :)

Via : Eins.MY

Incoming search terms:

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 13 Comments

  1. Affan

    tapi asal die redirect ke category?
    Aku prefer die redirect ke entry yang ada gambar tu.
    Kalau redirect ke category nanti org marah, menyusahkan diorang nak cari gambar haha

  2. Anarm

    blog aku rasanya aku dah setting jadi “takleh iframe”.. mana2 site pon takleh iframe blog aku.. kalau ada jugak site lain yg iframe blog aku, otomatik dia akan redirect ke homepage anarm.net..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>