UXDE dot Net Wordpress Themes

Posts Tagged: "iphone games"

Maxis iPhone 4 review (software)

By

iphone 4

Di entri sebelum ini, saya ada menulis review tentang hardware iPhone 4 dan banyak kebaikan serta kelemahan iPhone 4 telah didedahkan. Biasalah, tiada satu pun benda yang sempurna kat dunia nie, dan gadget popular seperti iPhone 4 juga tidak terkecuali daripada mempunyai kelemahannya.

Kalau anda pergi test iPhone kat kedai mesti anda rasa tak best. Kenapa kah? Ini kerana mengikut pengalaman saya demo set yang ada kat kedai kebanyakan kosong, tiada apps dan games menarik yang dipertunjukkan serta promoter yang boring. Tanya benda advanced sikit dah pening last2 diorang kata iPhone tak boleh buat macam ini, macam itu. Padahal mereka tak research dulu. Dan selepas itu, pelanggan hilang minat dan terus balik.

Sepatutnya, mereka yang menjual iPhone itu haruslah menunjukkan sejauh mana kehebatan iPhone 4, seperti apps yang canggih, gps dan augmented reality, 3D multiplayer games dsb, keupayaan mencari arah kiblat dengan kompas dan banyak lagi kelebihan sebenarnya. iPhone 4 sangat hebat jika keupayaannya dieksploitasikan ke tahap optimum, bukanlah sekadar seketul besi berharga RM 2 ribu lebih yang boleh menghantar SMS dan buat call sahaja.

Updated: Push notifications, location service, sync serta tethering. Komen mengenai kebaikan dan kelemahan software iPhone 4 juga telah ditambah.

Read more…