UXDE dot Net Wordpress Themes

Posts Tagged: "demon image annotations"

Cara membuat photo tagging di blog dan website

By

alt

Salah satu fungsi cool yang ada pada facebook ialah photo tagging, di mana kita boleh tanda nama orang pada gambar. Senang dan sangat convenient, walaupun kadang kala fungsi photo tagging tu disalah guna untuk tag pada gambar mengarut.

Kalau kat blog pula saya biasa tengok orang akan list satu persatu yang ada dalam gambar. Contohnya, dari sebelah kanan ialah @einztrigger, diikuti @fullfilth @eenrockstar dan seterusnya. Kalau yang dalam gambar tu 10 orang je takpe lagi nak mention satu persatu tapi kalau 20,30 atau lebih takkan nak mention semua kan?

Tutorial ini akan memberitahu beberapa cara untuk membuat photo tagging pada  blog dan website anda. Lepas ini boleh tag gambar ramai2 ya, boleh try hover pada gambar di atas sebagai demo.

Read more…