UXDE dot Net Wordpress Themes

SevenVG, tema windows 7 untuk XP

By

windows 7 xpWindows 7 mempunyai antaramuka yang tenang dan cantik. Lagi cantik dari windows xp dan vista (pendapat saya). Jika anda masih lagi setia menggunakan windows xp, anda boleh download dan cuba tema SevenVG ini, dimana ianya akan mengubah antaramuka asal windows xp kepada antaramuka seakan2 windows seven.

Ini adalah tema asal windows xp, biru yang bosan.

winxppro

Selepas anda install tema SevenVG ini, tema asal xp akan ditukar kepada tema seakan2 windows seven.

sevenvg for xp

sevenvg 

Bagaimana, cantik bukan? Jauh berbeza dari tema asal windows xp, tema ini lebih segar, tenang dan sedap mata memandang.

Jika anda berminat, boleh download tema SevenVG ini dan rasakan sendiri perubahannya.Untuk windows vista, anda boleh refer post saya sebelum ini, Tema Windows 7 untuk windows xp dan vista. Selamat mencuba ya! :D

 

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 21 Comments

  1. Kill-Vearn

    hurm.. ada lagi theme kua.. fuh byknya tentang win7 neh.. aku pon ada cuba theme Win7PDC_Visual_Style tapi tak syok langsung… yang kamo punya ni kat dlm my computer dia interface biasa ye..mcm winXP gak kan… bila la nak kua theme yg betol² sejibik win7 luar n dalam.. :dizzy:

    Kill-Vearn´s last blog post..Hide Your File in Picture

    • EiNS

      So far theme ni paling terbaik, IMHO…ia dibuat based on 7’s latest build, 7052…

      Theme PDC itu version lama, sblom beta lg…bnyak perubahan dari segi interface…

      Explorer windows 7 lebih kurang dgn windows vista…lain dari windows xp…visual style hanya ubah appearance tapi tidak mgubah explorer..

      Kalau nak jgk ubah explorer jd cam 7 atau vista, terpaksa guna 3rd party tools..

      Cam aku guna ada styler n tabbed navigation…and jgk breadcrumb navigation :happy:

  2. EiNS

    Oh, killvearn…kamu mgkin boleh try mana2 seven transformation pack untuk xp…

    Pack tu akan tmbah effect2, tukar login screen, icon dll…xlah sejibik tapi hampir kpd seven dah :smile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing