UXDE dot Net Wordpress Themes

Senarai blog komputer dan IT berbahasa melayu yang patut anda tahu

bloody monday (2)

Selain JomPHP, banyak lagi blog-blog komputer dan IT yang mempunyai informasi yang tak kurang hebatnya.Oleh itu tak rugi pembaca semua melawat blog mereka kerana ini dapat menambahkan ilmu pembaca.Berikut saya senaraikan untuk pengetahuan semua.

Nota : Klik pada thumbnail untuk melawat blog

JomPHP.com – Pusat Informasi IT anda!

jomphp

SembangKomputer.com

sk

Amanz.my – Informasi Teknologi terkini

amanz

InfoMalaya.com

infomalaya

Sifoo.com – Sumber grafik Malaysia

sifoo

Waidakmy.com – Wanita dan Komputer

waida

MyWindowsXp.info

mywinxp

DilarangMelarang.com – Tutorial Blogger

dilarang

MelayuBuntu – Tips dan panduan Ubuntu

melayubuntu

AnjungPC.com

anjungpc

KillVearn.com

killvearn

CekapKomputer

cekapkomputer

KedaiGambarku – Tutorial photoshop

kedaigambar

Azumass.com

azumass

Mindasys.com.my

mindasys

Kongsiblog.org

kongsiblog

Techit.com.my

techit

MyKomputer.info

mykomputer

Syokkomputer.com

syokkomputer

Jika saya ada terlepas blog-blog komputer yang bagus, sila tinggalkan komen dan saya akan update secepat mungkin.

Hi! Saya merupakan seorang web developer sepenuh masa di Petaling Jaya. Seorang yang sukakan teknologi dan gadget. Follow saya di twitter @cyberflyx

Discussion 69 Comments

  1. Bat

    Eh? InfoMalaya pun ada? Tenkiu jomPHP. =)

    p/s: Walaupun aku rasa yg InfoMalaya ni bukan blog IT, tapi lebih kepada information collective.

  2. hydir

    ya.. ya… aku slalu masuk sini, amanz, kill-vearn, dilarangmelarang ..

    tapi aku harap ada sesiapa yg buat blog macam mashable.com buat .. semua info dalam satu blog dengan penyumbang utamanya dr otai2 IT nih ..

    masing2 ambik satu topik .. hoho .. kalo dapat buat, ngam2 punya

    ada sesiapa nak sahut nih .. silap2 dapat sokongan MIMOS nanti :)

    hydir´s last blog post..Sketsa: Interview kerja yang mantap!

  3. N.I.S.A

    aku tahu pasal dilarang melarang :biggrin: je sbb web de ade tutorial untuk blogger. yang lain aku tengok lebih kepada untuk laman web – http://www…..com :unsure:
    aku plak dah la xde web sendiri, pakai domain free pn jadilah. berangan jap dpt domain free.huhu
    :biggrin:

    N.I.S.A´s last blog post..Apa itu Spam?

    • EiNS

      kalo nak tutorial blogger, orang akan cari blog juki…sbb dia dah feymes sejak dari blogmenjerit lg..

      kami pula fokus kepada tutorial komputer dan internet, ada jgk la psl blogger n wordpress…

  4. zahari

    Bro terima kasih bebanyak kerana telah senaraikan Mindasys sebagai salah satu blog pilihan.

    Saya sangat gembira, saudara sudah mulakan langkah kearah mengabungkan blog komputer & IT Bahasa Melayu.

    Selamat berjuang. Salam

  5. Awe'

    Thankz Cyberfly…
    list yg cyberfly bagi dah kira cukup utk saya buat reference… :smile:
    tak perlulah nak kena taip search kat Yahoo atau google.com… :wink:

    • EiNS

      err bro pian…suka blog lucah gi la layan sorang2 dalam bilik…tutup pintu rapat2 ye…

      cni blog komputer, so jangan cemari blog penuh informatif nie dengan unsur yang kurang elok ye… :lol:

      pwned…hahaha!!!

      • Confiker worm

        Bro ak nk tau ler spec cpu untuk buat grafik dan 3d.. pe yg paling ok?? ape yg x ok… i7 ke AMD ke intel ke.. ape yg paling best…. hlp plzz…. \*o*/

  6. danial

    klu nak copy paste bolg yg cantik2 ni boleh ker…macamana caranya…nak upgrade blog ni…sapa tau…leh email ktg saya…

  7. Md.Ezal

    saya nak tanya..apa yang perlu diset pada windows7 ni untuk membolehkannya menggunakan aplikasi microsoft office?saya dah download aplikasi tersebut tapi tak dapat digunakan sebab bila nak buka jd kosong..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing