UXDE dot Net Wordpress Themes

Semakan Kemasukan ke UITM

Dapatkan tips-tips belajar di Uitm secara percuma dengan memasukkan emel anda disini:

Masukkan emel anda:

PELAJAR YANG INGIN MEMASUKI UITM

Bagi pelajar-pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran ke UITM,anda boleh menyemak permohonan anda disini :

http://istudent.uitm.edu.my/intake/home/main.asp?pg=selprog

LEPASAN DIPLOMA UITM

Lepasan pelajar diploma UITM yang ingin menyemak kemasukan ke ijazah UITM,anda boleh mengaksesnya disini :

http://istudent.uitm.edu.my/intake/home/main.asp?pg=selprg&tv=3&id=62

PINJAMAN PTPN

Pelajar yang ingin memohon pinjaman PTPN,berikut merupakan perkara yang perlu dilaksanakan.

1.Membuka akaun SSPN di Bank Islam atau Bank Simpanan Nasional.

2.Jika borang SSPN telah habis,anda boleh mendownload nya DISINI

3.Isi borang tersebut dan serahkan di BSN atau Bank Islam dengan membawa wang sebanyak rm20.

4.Setelah selesai,sila beli no pin akaun PTPN di Bank Islam dengan bayaran rm5.00

5.Login DISINI untuk membuat permohonan pinjaman PTPN.

6.Untuk menyemak keputusan permohonan PTPN :

Pemohon boleh menyemak keputusan permohonan pinjaman PTPTN di Laman Web Pinjaman online di http://epinjaman.ptptn.gov.my atau melayari Laman Web PTPTN bermula 3 hari selepas tarikh tutup permohonan online untuk IPT masing-masing.

7.Untuk maklumat lebih lanjut,kunjungi link ini http://www.ptptn.gov.my/web/guest/pinjaman/onlineapps

 

Komen Penulis : I love UiTM!Rugi la sape2 yang tolak tawaran UiTM nih :)

Incoming search terms:

Tags:

Hi! Saya merupakan seorang web developer sepenuh masa di Petaling Jaya. Seorang yang sukakan teknologi dan gadget. Follow saya di twitter @cyberflyx

Discussion 99 Comments

  1. abu

    nk wat rayuan cmne haa?? huuhu..aku xdpt msuk uitm..nk mbung blaja..dip da abes…nk smbung degree lak…tulun

  2. fatin

    cmner ni… da tunggu 4 jam da…. cakap surat twrn bley print ari ni.. tpi x kuar2 pun ag…. isy…. em… konfius taha :ermm……. tut…. :ermm:

    • Amir

      ala relax la tatin..
      ame pown x leh nak print lg surat tuh..
      gram jew kan..
      nywhere,ame da kol bahagian pgambilan plajar,
      dorg ckp tenet pRob sket..
      so,kite kne saba la sket yeh..
      hope fathin dpt saba…
      :cheerful:

  3. hasbullah 1991

    mcmane nk dpt kn surat tawaran uitm???dah sehari suntuk sy mencari2…tlg sy!!!! :angry: :angry:

  4. WA'ANG

    wei, pe citer??? mula2 kate 4 mei, punya lah lame ak ddok kat cc smlm.. 20inggit abes, xpdt2 pon cetak surat tawaran!!! pas2 arini kate start pkul dua.. apahal xboleh2 jgak??? cakap bia la btol, serupa bikin la.. ko ingat cket ke duet ak abes?? mak ak pon da bising asek lepak cc je.. dy tduh ak mcm2,, men game la,, tgk blue la.. padahal ak tggu lame sbb bnde pukimak ni la!!! kepala ‘BUUDAAK’ btolla!!! :alien:

    • fitrah

      aku pun dh byak kali check…xde pun…ckp 4mei….aku punye la excited nk tau tmpt bljr,ngri mne yg akn aku prgi tgok2 xde lg….u lain mcm ni jugk ke??

  5. RaRa_cOnFuZe_

    waRgh..dH 2 aRieY dOwQ LeYpArQ cC,xDewR gQ
    sUrAt tWrN tUh…bEnGuNqnYeWr aQ……. :dizzy:

    • hasbullah 1991

      kwn2 aku ckp u lain xde pun mcm nie…um hari result upu kuar aritu jgk surat tawaran dpt check….ape kes la uitm nih…jgn sampai aku fedup sudah la….

  6. dak uitm johor

    tawu x bile ley semak result tuk masuk degree.. i bwu abes diploma.. batch july 2006-may 2009 :smile:

  7. fitrah

    sy akan dftr kat uitm pada 27.6.09 nt…tp msalah skrg sy x tau bila tamat tarikh untuk pinjaman ptptn…mcm ne nk tau ye??/tolong bgtau sy….

    • cyberfly

      try cek kat website ptptn.kl takde, better call terus untuk kepastian.anyway, ptptn dia ada byk sesi.kalau isi awal, dapat sesi1,nanti pinjaman cepat dapat.kl sesi 2 dan 3, lebih separuh sem baru dapat.

  8. LastSoul88

    Rslt dgre kuar mid june ni.. Maybe mngu dpn kot.. Ak sbnrnya minat bab2 komputer ni, tp dip dah amik kos food technology, trpaksa la smbg dgre mende yg sama T_T.. X pe.. Nnt ak nk blaja mende ni sume sndiri (wat web, etc.).. Huhu..

    • EiNS

      Aku pun minat bab2 komputer tapi amek degree pharmacy…rilek je bro boleh je blaja sendiri wat web, blogging etc…yang penting rajin usaha dan belajar :lol:

    • mujahid_87

      aku pn minat jgak bab2komputer nie..dan aku ade la apply tunas mekar under uitm nie..smbg dgree pn ake dpt kos kej. eltrik elktonik komputer..xtau mn satu nk pilih..
      mak n kakak aku suh smbg dgree je..tlong aku bg idea..huhuuu..

  9. intanz

    camne ek klu student yg dah dapat tawaran nak download surat tawaran 2????
    i mean student2 senior…
    penin kpale aku ni nak cari suart tawaran 2…
    aku ni dah sem 3…
    tapi nak cari surat tu sebab nak wat loan…
    yang lame tah ,mane tah aku letak…
    tolon r….

    :cwy:

    • nas1987

      Ola..

      baik ko sambung belajar bro ambil deegree..

      at least bila ada deegee ko boleh teroka…lagi dunia ko… :cool:

      —————————
      X-uitm
      batch: Jun 2006-April 2009
      Course: B.Sc(hons) Textile Technology
      Faculty:Sains Gunaan.
      Job: Product Engineer(Medical Textile)
      Company: Radicara(M)Sdn Bhd

  10. mrjaky

    camne ek lepasan diploma uitm yg akn smbung degree kt uitm nk mohon ptptn? kne apply yg baru…or kne hntr surat penangguhan bayaran ptptn dlu bru mohon ptptn smule ke cmne? pening. adeh. sape yg bley tlg jwb? tq. =)

  11. yusrina

    act ak dah beli no pin ptptn tapi smpai sekarang still x dapat lagi nak ec…cmner erk!!!arini dahla dateline dye…huhuhu :sad:

      • aisyahkama

        untuk online ptptn, kena isi sebelum masuk uitm. lepas ptptn approve, boleh print out surat tu dan bawak masa sesi ptptn dtg ke uitm. untuk tarikh berikut, sila alert dengan uitm cawangan masing-masing. dan jangan lupa 2 keping setem hasil.

  12. penyesalan

    ak minat ngn sains..ak xminat kemahiran..ak nyesal xbljr dlu..uitm,tmpt ingn ak msuk…comment kwn2..bg pndapt…pttkh ak bljr aleq??

  13. yati92

    salam???
    sy dpt uitm jengka ,progrm dtwrkn sc kmptr..fakulti sc kmptr dan mtmtk
    tp sy nk pndh ke punck alam,ad x fakulti tu kt punck alam??
    law xde mlz r nk pndh
    gpon rmi kwn2 kt jengka
    x r tkt ngat 6t
    tlong bg pendpt ek….. :angel: pening ni

  14. cyberfly

    setahu saya mmg takde program sains komputer kat puncak alam. anyway stay je kat jengka. best kalau duduk tempat orang, boleh rasa suasana baru. nanti degree kat shah alam suasana lain lak. 2 in 1.

  15. Ingin tahu

    surat tawaran uitm aku sesi 2009/2010 hilang la..cmna nk dpatkn blik ek salinan dia?da spa2 leh tlong x?

  16. staff uitm

    UiTM di hati ku..korang bakal2 stud nie kono la nyanyi lagu nie utk feel time blaja..paling tidak mesti dapek anugerah VC time konvo..

  17. fatimah

    nk mintak ambik surat tawaran kt student portal cam new???? untuk kemasukan julai 2009. surat tawaran dah x dew copy dah.. sapew2 leh tolong x???

  18. mermalaid

    apsal surat tawaran uitm tak leh bukak ni..da la esok dia punya blog diorg tutup sampai 26..lmbt siut

  19. GENDEM

    :kissing: :lol: walao cb..payah r nak in kt uitm nie..hehe bengang i plak..like song akim…aku boring dengan sikap mu aku rasa buang tyme..hehehe cari gaduh lar plak.. :cheerful: :biggrin: :happy:

  20. stryder ganu

    aku tggu punye tggu punye tggu..xdpt2 gak mncari…seksa toll laa…aku nk cari ye nye tarikh umum y dpt check in uitm..tapi xdpt gak cari…tulung laahh dakuuu wahaiii kawan…bengkek daah nie… :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

  21. novembergurlz

    sweet moment 4 me coz i’ll be uitm student soon.our registeration day is on 22 mei 2011….gembira ada,nervous pun ada gak.bab nak jumpa kawan2 bru.camne la layanan meke nie yer?takut habis aku

  22. novembergurlz

    opss!!!!!……lupa nak tanya enjoy x blajar kat bidang perdagangan?saye tanya bab saya ditawarkan kat bidang 2.

  23. anisnaquiah

    salam..semakan untk lepasan diploma ipt xleh check lg ke…die tulis semakan blom dinuka..pliz2…give the info…nk sngt smbung kt uitm..:–(

  24. Qhaa Seth

    nak tanya, mana nak dapatkan surat tawaran kemasukan ke uitm ..act, xtahu letak mane surat tu …now dah sem 6, nak guna surat tu ..tapi x tahu mane nk dpt ..alahhaiiiii !

Tinggalkan komen anda