Plants vs Zombies review

plants-vs-zombies-wp

Baru2 ini, saya dan adik saya kerap sangat main game ini, sangat addicted oh! Kali ini saya nak buat review mengenai game ini.

Plants vs Zombies adalah permainan pc yang dikeluarkan oleh Pop Cap Games. Ia adalah judul permainan yang mendapat jualan paling laris bagi judul2 yang pernah dikeluarkan oleh Pop Cap.

Plants vs Zombies ialah โ€˜tower defense gameโ€™ dimana anda akan menggunakan tumbuhan2 sebagai senjata untuk menghalang zombie dari memasuki kawasan rumah anda.

plants vs zombies 2

Ada berbagai2 jenis senjata yang boleh digunakan untuk melawan serangan zombie seperti bomb, mine, shroom etc. Anda akan bermula dengan menggunakan tumbuhan yang basic sahaja dan lebih banyak tumbuhan akan di-unlock jika anda memenangi sesebuah stage.

plants vs zombies 3

Zombie akan datang menyerang tidak kira masa, tengahari, malam ataupun ketika berkabus. Sesetengah zombie agak kuat dan mampu merosakkan banyak tumbuhan2 dan selepas itu menyerang rumah anda. Anda mestilah mempunyai strategi yang bagus seperti memilih jenis2 senjata yang berkesan bagi sesetiap jenis zombie itu, jika tidak, zombie masuk rumah la! Game over.

plants vs zombies 4

Semakin advance stage2 yang anda lalui, makin susah cabaran dari zombie. Ada zombie berkereta, ada zombie memakai pelampung berenang, anda zombie menyelam dllโ€ฆgunalah strategi yang tepat untuk menentang mereka.

plants vs zombies 5

Selain mode adventure, ada lagi mode seperti mini-games, puzzle, dan survival. Dapatkan gold trophy bagi membuktikan kehandalan anda bermain game ini.

Apa yang menarik mengenai game Plants vs Zombies ialah mempunyai muzik dan lagu background yang ‘catchy dan menarik’. Anda boleh tengok video muzik Plants vs Zombies diatas.

Overall score bagi game ini saya bagi 9.0. Memang game yang seronok dimainkan dan sangat addictive. Anda juga boleh google mengenai review game ini jika masih ragu2 dengan reviu saya.

Jika berminat, anda boleh download Plants vs Zombies demo. Selamat mencuba!