UXDE dot Net Wordpress Themes

Permohonan Kemasukan Ke UiTM Sesi 2 2011/ 2012 : Dibuka 15 Oktober hingga 16 November 2011

By

permohonan uitm online

Permohonan kemasukan ke UiTM Sesi 2012 telah dibuka bermula 15 Oktober hingga 16 November 2011. Anda yang berniat melanjutkan pelajaran ke UiTM boleh lah mengisi borang kemasukan secara online.

Permohonan dibuka kepada :

 • Program Ijazah Sarjana Muda Sepenuh Masa
 • Program Profesional (LW222 dan LW601 sahaja)
 • Penerapan pelajar UiTM sahaja Sepenuh Masa
 • Program Ijazah Sarjana Muda Pengajian Luar Kampus (PLK) (rujuk pautan Program yang ditawarkan melalui http://online.uitm.edu.my/ )
 • Program Ijazah Sarjana Muda Setara Sepenuh Masa (SS)  (rujuk pautan Program yang ditawarkan melalui http://online.uitm.edu.my/ )

 

Calon dikehendaki membayar yuran pemprosesan di Bank Simpanan Nasional dan di mesin ATM dalam tarikh 15 Oktober hingga 16 November 2011.

Sila simpan slip pembayaran yuran pemproses BSN untuk rujukan dan sebagai bukti pembayaran. Nombor slip akan digunakan bagi proses pendaftaran secara online di web http://online.uitm.edu.my/

borang uitm online

Link : Kursus yang ditawarkan pada pengambilan UiTM Sesi 2 2011/2012

borang permohonan uitm

Link : Borang permohonan kemasukan ke UiTM untuk lepasan STPM, Matrikulasi, Diploma

borang uitm

Segala maklumat mengenai permohonan UITM ONLINE boleh didapati di http://online.uitm.edu.my/

Kami ucapkan selamat Berjaya kepada adik-adik yang ingin memohon kemasukan ke UiTM, semoga dapat melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi dan berjaya mencapai cita-cita.

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 13 Comments

 1. dien sepitri binti nasri

  saya nak sangat masuk UITM ni .. macam mana saya nak mendaftar masuk ke UITM ni ? saya baru habis SPM ! tolong bagi tunjuk ajar ..

 2. rizal

  Saya nak tau, jika saya dpt status gt semester ni kerana gagal membayar yuran, adakah saya boleh memohon semula utk semester akan dtg?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing