UXDE dot Net Wordpress Themes

Nilai US Dollar dibawah RM3, masa sesuai berbelanja online

By

20110425-052927.jpg

Nilai tukaran USD (Dollar US) kepada MYR (Ringgit Malaysia) adalah 2.99 sekarang.

Jika anda ada duit lebih sekarang dalam PayPal bolehlah berbelanja di Amazon, Ebay, NewEgg etc…bagi yang memperoleh pendapatan melalui Google Adsense dinasihatkan simpan dulu sebelum tukar ke ringgit Malaysia.

Pengguna iPhone/iOS juga boleh membeli apps berbayar di AppStore dengan harga yang lebih murah berbanding biasa. Dengan $10 pun dah cukup beli Angry Birds Rio, Whatsapp dan Final Fantasy 3.

Oh ya, screenshot di atas ialah app iCurrency untuk iPhone, boleh cari di appstore kalau berminat.

P/s: sementara dollar masih murah, rasa nak beli domain baru banyak2. Kekeke.

Incoming search terms:

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 11 Comments

  1. Orang Akaun

    haah USD dah low..
    actually below 3 tuh dah lama naik turun..sejak 2,3 bulan lepas lagi..

    nak shopping online memang sedap tapi beware, currency berubah every single minutes..rate vary from a bank to another..bank charge lagi..paypal tak tau la cena..tak penah pakai..haha

    cash out USD? tunggu laa..sampai bila pon tak tau..aku yang dok translate duit company ni pon dah 3,4 bulan tunggu..rm3.10 pon susah nak dapat..beruban laa

  2. EiNS

    Wow orang akaun datang komen…thanks bg penjelasan lebih detail…

    Aritu tgok baru RM3.10 now turun banyak gak below RM3…paypal ikut latest currency biasa guna takde la caj tambahan sangat…untuk orang yg dah biasa shopping online diorang lebih gembira arr…

    Anyways thanks for comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>