UXDE dot Net Wordpress Themes

Mengatasi masalah windows 7 not genuine

By

windows7-activation-technologies

Berhati-hati bila updates windows, anda mungkin mengalami risiko windows 7 anda di-blacklist dan kemudian menjadi not genuine.

Jika anda menggunakan windows original, anda tidak perlu risau windows akan di-blacklist. Cuma, pengguna windows 7 versi lanun sahaja berkemungkinan akan diblacklist.

Untuk mengelakkan windows daripada blacklist, anda perlu ignore update for windows 7 (971033). Masuk windows update (tekan start menu, taip “windows update” ) dan tekan right click, hide this update.

windowsupdate

Atau boleh disable terus automatic updates.

Saya belum pasti samada removewat mampu re-crack windows 7 yang telah di-blacklist. Segala info akan saya update kemudian.

Incoming search terms:

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 76 Comments

  1. kliaman

    kalau tuneup utilities 2010 yg kena blacklist boleh re-crack balik tak..kalau boleh mcm mana nak buat..aku punya dah kena block ler.. :sad:

  2. shuko

    einz..aku dh buat dh removewat kt lptop kwn aku dulu..tp die tetap xgenuine..camner nk buat ek?
    selain dari removewat,,ade x benda lain yg dpt genuine kan windows 7 ni?

  3. fendi

    hahahaha..
    aku bernasib baik sebb 2 minggu lepas bru format laptop…
    klu ikut normal tanpe lesen microsoft bg trial 30 hari…
    so masih bleh gune removeWAT..lepas uninstall update KB971033 tuh..
    sesape yg da lame pakai tuh…sile2 la format pc or laptop anda..
    dah terlambat nak guna rmWAT…..

    huhuhhu….
    selamat…selamat…. :tongue:

  4. mrashdi

    sebelum ni aku gune hazar loader untuk activate. setakat ni update tk de masalah. tp dah baca artikel ni rase cm cuak pulak…hahah! tp kalau dah activate tk de pape la aku rase. tgk kt product id pun xxxxx-OEM-xxxxx siap kua logo genuine tu ok la kot bole update cm biasa. ye ke camtu EiNS?

    • EiNS

      Well, windows yg dah activate guna loader memang akan kuar id OEM, logo genuine segala bagai tuh…tapi patch baru dari msoft nie dia detect 7 loader as pirate…

      untuk keselamatan bro, hide je update kb971033 nieh…small matter je =D

  5. wan

    hohohohho~..aku dah kene la.. mlm td kene..hampeh tol m$…sblm nie update xde pape jerk..ko lewat sgt post..aku setting windows update bukannye install automatically.. cmne nak buang die nye windows 7 not genuine mase startup tu ek..kalo takat watermark tu aku aku bleh buang..adoiyai..malas la nak format balik..byk software kene aku cari kat hardisk nie kalo aku reformat balik..lagi ler penat duk depan pc seharian nak cari semua software pastu install balik..pastu kene susun balik backup..dah la folder software aku berterabur dlm hdd nie x tau mane yg latest mane yg x best gune.. :getlost:

      • wan

        xpe2…ko cume lambat sesaat jer…hahahha… :biggrin: :biggrin: :biggrin: .. dah settle dah..aku gune removeWAT22.. dah xleh update dh lepas nie..janji aku xyah format balik..leceh la kalo format..byk mase aku terbuang nanti..hehehehe~ lagipun aku malas nak install balik semua software yg aku gune..byk tuu… nasib bek dapat buang.. tq bro..

        salam maulidur rasul…

  6. akunyet

    hoho..aku pun dah update..tapi aku pantas restore balik.. haha..tahniah kepada aku sbb restore point terakhir aku adalah sebelum update window 7 tu di lancarkan..hehe
    :biggrin: :biggrin: :biggrin:

    • EiNS

      Haha…aku tak bagi tools crack, atau bagi serials windows…aku x bagi links download kepada windows versi lanun pun…artikel jomphp smuanya “for educational purposes” bukannya blog warez pun…

      dlm case ini, ko berhak pilih samada nak install atau taknak install kb971033 itu…aku just bgtau cadangan je la :smile:
      .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

  7. Anarm

    nasib baik aku tak update yg tu.. time aku dpt, utk update tu kat kotak dia ‘untick’.. pelik gak aku.. biasanye kalau important update die akan tick sume yang perlu diupdate.. google pnye google, jumpa artikel mcm ni kt blog mrpiratz.. nasib baik aku tak update yg tu.. dah hide dah..

    peringatan utk semua, setkan kepada manual update.. jgn wat auto.. auto tu cari nahas.. :dizzy:
    .-= Anarm´s last blog ..Aku seorang jurujual buat Direct Selling =-.

  8. Azam

    download update tu, pastu install…still ok…. Takada masalah. Pastu hati gatal sangat nak cuba genuine detector online kat microsoft… padan muka diri sendiri….haha…detect blacklist…

    tapi aku gune Remove Wat…boleh pakai macam biasa…takda masalah setakat ni

  9. onikage

    salam semua,
    aku terlambat tgk post ni,
    dah terinstall kb971033 tu,
    skrng skrin aku dah takde wallpaper,

    nak tanye die block wallpaper tu je ke or mcm2 lg die akan block nanti.,.?

    kalo aku biarkan camni je akan timbul masalah tak..?

  10. arm

    nanti aku cari balik link remove wat ni..itu hari aku buat kat pc member yang dah terkena memang berkesan…

  11. Annamir

    Update…
    Satu laptop yg saya telah guna RemoveWAT v2.2 utk buangkan genuine ni hanya bertahan beberapa hari aje, lepas tu dia naik balik mesej genuine tu. Ada tak apa2 solusi baru ye cara nak “biskut tawarkan” genuine nih?
    .-= Annamir´s last blog ..DQ Selepas Hujan Turun (3D + HDR) =-.

  12. pitsu

    aku da ter install update tu kot. aku xsedar. maen install je. tau2 time nk on balik die tulis configuring windows update. pastu lame sikit die tulis failure configuring windows update. reverting changes. pastu shut down. restart. failure configuring windows update jugak. mcm mne ni? da buntu da. xkan nk format balik kot.

    eh2!!!! jap2. lepas aku tulis kot tu tadi, tros pc aku bole masuk desktop da. hahahaha. tapi m$ da detect windows ni. so nk kene pakai removewat tu gk ke?

  13. ejam

    Aku da pki lme da window 7 ne,pirate pon,p xd la blacklist pon..loader,removewat brlambak2 kt internet pe nk tkut..bp byk lptop member2 aku aku recrack blik,xya de nk reformat2 smue..pnat jerrr huhuhuuu

  14. ayoi

    aku lmbt r bce yg ni..bnde 2 da install lme da..tp windows ak still genuine..nape dye x blacklist??patot ke ak biar je??

  15. ayien

    aku xfham aper yg restart n blacklist ni…aku bru nk gune removewat..tp dah terbce komen korang takot jd blacklist lak…leh x bg detail pasal ni..utk xnk bg dier blacklist

  16. anklink tjoenkrienk

    windows7 saya tiap download lagu video and gambar yang masuk cuma data firefox ja gak da tampilan? mohon bantuanya donk! tankz

Tinggalkan komen anda