UXDE dot Net Wordpress Themes

Layari Internet tanpa sekatan dengan UltraSurf!

ultrasurf-s

Universiti blok Friendster?Ofis blok myspace?Sekolah blok Youtube?Polis blok jalan?:P 

Kini anda dapat melayari laman kegemaran anda dengan perisian UltraSurf!

ultrasurf

Cara menggunakan :

1.Run UltraSurf (tak perlu install).

2.Masuk IE dan masuklah laman web kegemaran anda yang telah diblok.

3.Kalau nak guna browser lain selain IE (Firefox,Opera dll),anda perlu menukar Proxy Settings

Proxy Settings:

HTTP Proxy : 127.0.0.1 Port : 9666

Dapatkan perisian UltraSurf disini :

http://www.internetfreedom.org/UltraSurf

Selamat mencuba ;)

Komen Penulis :

Kepada budak-budak UiTM,lepasni bolehla korang bukak Friendster kat lab :P

Incoming search terms:

Hi! Saya merupakan seorang web developer sepenuh masa di Petaling Jaya. Seorang yang sukakan teknologi dan gadget. Follow saya di twitter @cyberflyx

Discussion 19 Comments

  1. whoami

    wawawa… app paling berguna wat aku masa kat kolej dulu.. kat lab siap leh bukak frenster lagi walaupun kena block.. thx!

  2. Noya

    erk..if wat mcm mane neh…leader opis aku xtawu kerk…huhuhu…tensi laa…kt opis xleh bukak yahoo n fs…menci btol…

  3. marsyalaila

    salam..mcm mn ni..nk bukak internetfreedom tu pon xboleh..ofis dah block..menci betol..tolonng..xada ke cara lain.. :-S

  4. aPi

    utk firefox tu lame tul die nk connect server..
    mcm xbole jer..
    ade kene setting pape lain lg ke?
    ke prefer lg default?

  5. as

    nk tny, blh buka je la..mediafire kene blok kat u sy ni. sy nk dload movie kt syok.org pn susah..ultrasurf ni sy sa try, tp die blh view je web mediafire tu..tapi nk dload guna idm x boleh.. tolong boleh?

  6. bestari

    ALTERNATIF

    Assalamulaikum dan salam sejahtera,

    Hari ini, di pagi ini yang mendung (di tempat saya), saya nak bagi tips kepada pelajar,sesiapa sahaja yang selalu layari internet daripada tempat kerja, sekolah, kolej, dan universiti serta seangkatan dengannya tetapi selalu berhadapan dengan masalah blocked site.

    Mesti anda akan bengan jika site yang anda nak explore tidak dapat dibuka kerana disekat betul? Jadi saya nak bagi tips ringkas tetapi padat (tetibe) untuk mengatasi masalah ini.

    1. Anda download Software Ultrasurf daripada link² ini sebab kadang-kadang site ini juga disekat. Jadi saya senarai serba sedikit link yang boleh dirujuk untuk muaturun software tersebut.
    [LIST]http://www.ultrareach.com/

    * http://ultrasurf.en.softonic.com/

    * http://www.technixupdate.com/downloa…mous-browsing/

    * http://www.internetfreedom.org/UltraSurf

    * http://www.bestfreewaredownload.com/…-kmggdtyv.html

    2.Tukar ip address (router)

    *khas jika guna kabel

    Kebiasaannya yang aku tahu, jika guna kabel, kabel itu sebenarnya dicapahkan ke banyak tempat. jadi kita hanya perlu tukar ip address untuk elak daripada disekat. untuk wireless aku kurang pengetahuan tentangnya.

    aku menggunakan perisian windows xp, jadi untuk yang lain aku tidak dapat nak beri tutorial versi perisian lain tetapi konsepnya adalah sama cuma korang pandai² explorelah ye.

    windows xp:

    Control Panel>network and internet connections>network connections

    jika area anda ada wireless, wifi, broadband dan local area connection (kabel), akan ada banyak device di situ, tetapi cari device yang ada nama ‘local area connection’

    right click di situ dan cari nama ‘internet protocol (TCP/IP)’ > properties

    click pada ‘use the following ip address’ dan isi maklumat ini

    ip address : 192.168.0. (apa² nombor antara 0-250)

    *tekan tab dan subnet mask akan terisi secara auto

    default gateway : 192.168.0.1
    preferred dns server : 192.168.0.1

    alternate dns server abaikan

    jika ia tidak dapat berfungsi mungkin ip address router anda berlainan dengan saya, jadi tidak dapatlah anda menggunakannya.

    maafkan saya jika ia tidak berfungsi.cuma berkongsi trick untuk melepasi restricted site

    summary: banyak trick kita boleh buat untuk unblock restricted site cuma saya hanya tahu yang dua cara ini.

    *cuma kalau kita terlibat dengan program paid to click (PTC) hanya beberapa orang sahaja yang boleh view dalam sehari kerana ip address yang sama.

    sekian,

    just my 2 cent tips

  7. aRa

    salam..nk tye skit..cmne nk lps lwm web mcm youtube klau kpm da block? xpon laman web lain yg kpm block..huhuu..ak xtau ap2 psal nk lps ni..tlg ak..ak nk tgk youtube sgt2..da la hampir sume kpm block mcm scribd pon kpm block..bleh x tlg ajar cmne nk lps??plzzzzzzzz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>