Laman terbaik untuk tonton dan download Korean/Japanese Drama

dwonload drama korea

Anda peminat drama Korea dan Jepun? Kalau anda masih mencari laman-laman terbaik untuk menonton drama Korea dan Jepun jom tengok beberapa laman berikut.


1. Maaduu

maaduu

Maaduu ialah laman tempatan yang membenarkan anda stream Korean Drama dengan mudah dan ianya percuma. Kami pernah menulis mengenai Maaduu dahulu : Maaduu.com – tonton drama Korea kesukaan anda secara percuma

Lawat : Maaduu.com

2. Dramacrazy

dramacrazy

Dramacrazy – memang banyak sangat drama Korea dan Jepun dalam website ini dan kualiti stream juga agak memuaskan. Diupdate setiap jam dan penuh dengan drama-drama baru dan juga lama.

Lawat : Dramacrazy.com

3. MyAsianCinema

myasiancinema

MyAsianCinema – tempat terbaik untuk muat turun drama Korea dan Jepun. Selain itu ada juga drama Taiwan, movie Asian seperti Thai, Indonesian, Hong Kong, China dan sebagainya.  Banyak cerita “rare” yang sukar dijumpai di internet boleh dijumpai di web myasiancinema.

Lawat : MyAsianCinema

4. MediumQuality

mediumquality

MediumQuality mempunyai banyak koleksi drama yang telah dicompress menjadi saiz kecil seperti 150-350MB untuk setiap episod. Kebanyakan drama di-compress dalam format MKV dan diupload ke dalam file sharing Mediafire.

Lawat : MediumQuality

5. Doramax264

doramax264

Seperti MediumQuality, Doramax264 juga mempunyai ratusan drama korea dan jepun dalam format compressed AVI, MKV atau MP4 dan setiap episod boleh dimuat turun dalam saiz kecil 150-350MB. Link juga boleh didapati dalam file sharing Mediafire dan Megaupload.

Lawat : Doramax264

6. Nomanymore

nomanymore

Nomanymore – khas untuk peminat tegar drama Jepun. Sentiasa dikemaskini dengan episod terbaru drama jepun dan disertai link meguapload serta mediafire. By the way, ada drama Hana Kimi 2011, baru episod 1, nak cuba tengok adakah best dan lawak macam drama Hana Kimi 2007 dulu.

Lawat Nomanymore

7. Jdramazone

jdramazone

Jdramazone – boleh dikatakan laman yang mempunyai koleksi drama Jepun paling complete. Drama paling rare pun boleh jumpa dalam web ini.

Lawat : JDramaZone

8. Darksmurfsub

darksmurfsub

Darksmurfsub ialah forum CTS (Community Translated Sub). Drama baru keluar biasanya nak tunggu subtitle agak lama, tapi dengan adanya CTS ini dalam masa beberapa jam drama keluar RAW anda dah boleh download subtitle english. Sangat bagus.

Lawat Darksmurfsub.


Drama-drama yang kami tengok sekarang :

drama city hunter

City Hunter – ada spy, hacking, terrorism, politik dan bermacam2 lagi. Sangat recommended.

rebound drama

Rebound – drama mengenai wanita yang asalnya gemuk menjadi kurus demi lelaki yang dicintai. Tetapi, jika dia gagal melawan nafus makan, dengan mudahnya badan akan menjadi “rebound” gemuk balik. Sangat lawak dan sweet juga.

hana kimi 2011

Hana Kimi 2011 – pernah tengok drama Hana Kimi 2007? Yang ada Ashiya Mizuki, Nakatsu dan Sano itu? Ada remake terbaru drama popular ini untuk 2011, baru keluar episod 1 kami tak pasti adakah best dan lawak macam Hana Kimi 2007.

Kalau anda suka post ini share dengan rakan2 facebook, twitter dan blog anda. Terima kasih 🙂