UXDE dot Net Wordpress Themes

Kuaiyong – alternatif Installous untuk peranti iOS tanpa perlu Jailbreak

By

kuaiyong

Nampaknya sekuriti iOS tidak lah sehebat digembar-gemburkan, kerana kini terdapat aplikasi baru iaitu Kuaiyong daripada China yang mampu install aplikasi dan games cracked tanpa memerlukan jailbreak.

Kuaiyong boleh digunakan pada mana-mana peranti iOS (iPhone, iPad, iPad Mini, iPod Touch) dan juga boleh digunakan pada iOS 6.

kuaiyong[6]

Kuaiyong berfungsi dengan menggunakan bulk enterprise license untuk sign segala apps dan games yang dikongsi di dalam server mereka. Dengan cara ini, Kuaiyong dapat melepasi sekuriti yang ditetapkan oleh Apple. Cara yang hampir sama turut digunakan oleh Zeusmos tetapi bedanya Kuaiyong merupakan servis percuma dan Zeusmos memerlukan akses berbayar..

Hanya perlu buka Kuaiyong, search aplikasi yang mahu dan tekan download. Aplikasi akan terus di-install secara terus ke dalam iPhone atau iPad.

Kami menjangkakan Kuaiyong akan dihalang oleh Apple dalam masa terdekat ini.

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing