UXDE dot Net Wordpress Themes

Dropbox menawarkan 3GB Extra Space untuk pelajar universiti

By

dropbox-percuma

Dropbox kini menawarkan 3GB ruang storan secara percuma bagi pelajar universiti dan juga kolej. Jika anda mengajak ramai rakan2 universiti anda menyertai Dropbox, maka semua pelajar universiti tersebut akan mendapat lebih banyak ruang storan percuma sehingga 25GB.

Cara-cara mendapat ekstra 3GB percuma daripada Dropbox :

1. Daftar baru atau daftar masuk ke dropbox : Dropbox

2. Masuk link berikut : Dropbox Space Race

3. Masukkan email universiti anda : contoh arunaziz@student.uxm.my

4. Verify email tersebut dan anda akan mendapat 3 GB space dropbox percuma.

5. Ajak rakan2 universiti anda mendaftar dropbox dan universiti anda akan mendapat lebih banyak ruang storan percuma untuk semua pelajar.

dropbox-space-race

6. Setakat ini, National University Singapore (NUS) mendahului ranking Dropbox Space Race. Universiti dekat Malaysia satu pun tak masuk ranking…jom challenge !

Selamat mencuba ! :)

Incoming search terms:

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 7 Comments

  1. ahmad rais

    Masih Keliru ngn fungsi Dropbox ni. Sebab kalau Kita Delete Doc, File Lam Folder Dropbox ni File tu Kan Hilang Gak Kat Website Cloud Die. So, Benda Ni Xtmbah HDD Pc. Just Mcm Pendrive. Xperlu Bwk. Juz Login & Download

  2. hana

    dropbox ni mmg cloud file hosting..so senang kalo nak share fail kite ngan org just bg shared link je. n kalo ade bnde penting kite bt kt pc kite bole la ltk dlm folder dropbox, kalo nk gune mse p mne2 bole log in nk acess bnde tu..x pyh dh bwk thumbdrive dh.. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>