Download Windows 7 Visual Style

Windows 7 visual style

Windows 7 adalah windows yang mempunyai antaramuka yang paling cantik, baik dari segi theme, desktop, explorer dan sebagainya. Jika anda menggunakan windows 7, anda pasti tahu bahawa untuk mengubah theme semudah satu click sahaja, dan anda boleh menukar color scheme, transparencies, sound dan wallpaper sesuka hati anda. Sangat mudah dan bernas.

Visual style (VS) pula ialah custom theme yang direka oleh para gui modder. Ia membolehkan antaramuka windows anda bertukar lain dari yang asal seperti penukaran gui taskbar, startmenu, explorer, shutdown dialog, transparencies dll. Jika anda biasa dengan windows xp dan vista, tentu dah biasa menggunakan VS seperti menukarkan antaramuka windows kepada antaramuka lain, contohnya dari antaramuka vista kepada antaramuka Mac OS X Leopard.

Windows 7 masih baru dan sukar untuk mencari VS khusus untuknya. Di sini saya akan berkongsi beberapa visual style untuk windows 7 yang saya jumpa dan ianya boleh digunakan untuk mencantikkan lagi rupa windows 7 anda.

Kesemua visual style ini saya jumpa secara random melalui google search dan ianya terbukti compatible di windows 7 rtm build 7600.

1. Lumen Visual Style for Windows 7

Lumen visual style for windows 7

Download Here

2. Tytynono Visual Style for Windows 7

image

Download Here

3. Aero Xtreme 7 VS for Windows 7

image

Download Here

4. Verdesh SteelFlash Visual Style for Windows 7

image

Download Here

Tunggu beberapa bulan selepas windows 7 keluar, mesti ramai orang akan buat visual style yang lebih bagus dan cantik. Sementara itu, guna saja yang ada ataupun cuba design visual style anda sendiri. Haha.

Untuk menggunakan custom visual style, anda perlu patch uxtheme.dll dahulu. Download Universal Theme Patcher for Windows 7.

:download: UniversalThemePatcher-x86.exe | Mirror (32 bit)
:download: UniversalThemePatcher-x64.exe | Mirror (64 bit)

Selamat mencuba! 

p/s: Ramai orang kata saya ini mamat jambu sebab suka design benda2 cute dan comey. Ada ke? Yang pasti saya suka benda2 yang cool dan kreatif saja. Haha, biar apa orang kata asal diri sendiri bahagia.