UXDE dot Net Wordpress Themes

Download Windows 7 Visual Style

By

Windows 7 visual style

Windows 7 adalah windows yang mempunyai antaramuka yang paling cantik, baik dari segi theme, desktop, explorer dan sebagainya. Jika anda menggunakan windows 7, anda pasti tahu bahawa untuk mengubah theme semudah satu click sahaja, dan anda boleh menukar color scheme, transparencies, sound dan wallpaper sesuka hati anda. Sangat mudah dan bernas.

Visual style (VS) pula ialah custom theme yang direka oleh para gui modder. Ia membolehkan antaramuka windows anda bertukar lain dari yang asal seperti penukaran gui taskbar, startmenu, explorer, shutdown dialog, transparencies dll. Jika anda biasa dengan windows xp dan vista, tentu dah biasa menggunakan VS seperti menukarkan antaramuka windows kepada antaramuka lain, contohnya dari antaramuka vista kepada antaramuka Mac OS X Leopard.

Windows 7 masih baru dan sukar untuk mencari VS khusus untuknya. Di sini saya akan berkongsi beberapa visual style untuk windows 7 yang saya jumpa dan ianya boleh digunakan untuk mencantikkan lagi rupa windows 7 anda.

Kesemua visual style ini saya jumpa secara random melalui google search dan ianya terbukti compatible di windows 7 rtm build 7600.

1. Lumen Visual Style for Windows 7

Lumen visual style for windows 7

Download Here

2. Tytynono Visual Style for Windows 7

image

Download Here

3. Aero Xtreme 7 VS for Windows 7

image

Download Here

4. Verdesh SteelFlash Visual Style for Windows 7

image

Download Here

Tunggu beberapa bulan selepas windows 7 keluar, mesti ramai orang akan buat visual style yang lebih bagus dan cantik. Sementara itu, guna saja yang ada ataupun cuba design visual style anda sendiri. Haha.

Untuk menggunakan custom visual style, anda perlu patch uxtheme.dll dahulu. Download Universal Theme Patcher for Windows 7.

:download: UniversalThemePatcher-x86.exe | Mirror (32 bit)
:download: UniversalThemePatcher-x64.exe | Mirror (64 bit)

Selamat mencuba! 

p/s: Ramai orang kata saya ini mamat jambu sebab suka design benda2 cute dan comey. Ada ke? Yang pasti saya suka benda2 yang cool dan kreatif saja. Haha, biar apa orang kata asal diri sendiri bahagia.

Incoming search terms:

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 51 Comments

  1. mohdisa

    wah, thanks for sharing bro. hehe, aku pun download theme kat mana tah. aku pun dah lupa. ada perbezaan ke stiap theme tu? aku tgk just background n warna taskbar je. hehe

  2. mohdisa

    aku sempat download satu jerk, tp tak test lg. takut gak ganggu sistem aku. hehe…maklumlah…ram aku bukannya byk mana. mls nak menambahnya lagi. hehe

  3. naim

    tny skit bro,aku pkai lptop hp nx 5000,pkai win 7 RC,tp sume theme yg ko bg 2 sume xleh gune kt lptop aku,npe ek?ke pasal windows aero die xleh pkai..nape jd g2 ek?aku kne tmbh graphic card ke ape?cbe bg cdgn skit..aku nk lptop aku blh gune win 7 ni scare normal gak..haha.tq byk2 bro..

  4. chjaya

    Definasikan ” biar apa orang kata” dan Bahagia…supaya kita tidak syok sengiri…semoga kita lebih bahagia….heeesalam :w00t:

  5. Tim

    I have been using windows xp for almost 10 years. Xp is a bit old and I think it is time to upgrade to windows 7. Hope windows 7 is not another version of “Me”. Anyway…thanks for sharing this blog. :)

  6. hizi

    mamat jambu???
    depa bodoh suka duk kata kat org tol x?
    cute2 la best:]
    bro…
    camna nak buat satu file kat dlm windows 7 untuk clear temp…
    kalu windows xp saya buat camni…
    tulis kat notepad tu rd %temp% /s /q md %temp% dot bat…
    windows 7 camna yer?

  7. saya jer...

    cm ner nk dowload yg Download Universal Theme Patcher for Windows 7 tu..
    ak wat xleh pon…
    die ckp file invalid….

    pas tu download tu nk bt cm ner..
    ????
    leh bg step by step.

  8. fahmie

    cam ner nk buat Universal Theme Patcher for Windows 7…xfahm la..
    die kne copy n paste dkt system32 ker?
    then nnti ade kuar tu..patch jer ker?
    then settle ker?
    kena bt pape lg x?

  9. hazrul

    sape2 blh tlg x??
    sy bli windows 7 original pack..
    tp yg windows 7 starter la..
    sy xleh nk gne visual style ni la..
    x tau nape..even nk tukar desktop background pon x blh..
    tlg la sy..pleeeezzzzz.. :sad:

  10. Nurul_aisyah

    cm ne nk tukar background laptop jika kita klik switch user,then background dy bertukar…sy nk tukar letak pic sendiri..kebiasaanya akak keluar theme windows 7…so mcm mne sy nk tuka utk letak theme laen?ada caranya?

Tinggalkan komen anda