UXDE dot Net Wordpress Themes

Diffuse Merger Tool – cari perbezaan dalam kod atau tulisan dalam dokumen

By

diffuse merger tool

Diffuse Merger tool adalah perisian percuma yang sangat berguna kepada web developer, programmer mahupun penulis atau penyunting. Perisian ini membolehkan anda “compare” atau membandingkan kandungan antara dua dokumen.

Jika satu dokumen mempunyai beribu-ribu perkataan dan beratus-ratus baris amatlah tidak bijak sekiranya anda menggunakan cara manual untuk mencari setiap perbezaan dalam kod. Dengan diffuse merger tool, anda boleh “detect” perbezaan antara dua dokumen dan membolehkan anda membuat pembetulan dengan cepat.

diffuse merger tool[7]

Sekiranya terdapat perubahan dalam sesebuah kod misalnya, Diffuse Merger tool akan highlight baris kod tersebut dan membandingkan dengan baris kod satu lagi.

Paling menarik, anda boleh merge kedua-dua file tersebut sekaligus mencepatkan kerja tanpa perlu anda edit manual lagi.

Diffuse Merger Tool boleh didownload dari laman web http://diffuse.sourceforge.net/. Selamat mencuba!

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing