UXDE dot Net Wordpress Themes

Desktop lebih cantik dengan Gaia 10

By

gaia10preview

Gaia 10 adalah sebuah komuniti maya di seluruh dunia untuk merayakan keindahan alam melalui seni digital. Saya dah lama mengikuti perkembangan Gaia 10 sejak dulu lagi dan tertarik dengan kecantikan seni visual dan rekaan yang ditunjukkan oleh ahli komuniti Gaia 10.

Di dalam gallery Gaia 10, anda boleh mendapatkan banyak tema, wallpaper, gadget dan bermacam-macam lagi karya seni digital yang cantik dan menarik serta percuma untuk digunakan.


Gaia 10 gallery

GAIA10 – Official Trailer from Steffen K on Vimeo.

1. Gaia 10 Custopack

Gaia10 Custopack for Windows 7 from Gaian.me on Vimeo.

Jika anda berminat menggunakan tema Gaia 10 pada Windows 7 seperti pada gambar pertama anda boleh download dan install Gaia 10 custopack.

Download Gaia 10 Custopack

2. Gaia 10 Wallpaper

Banyak lagi wallpaper menarik di Gaia 10 Gallery.

3. Gaia 10 for Linux


Terdapat banyak lagi tema, gadget menarik untuk winamp, rainmeter, dock, google chrome dan sebagainya boleh didapati di website Gaia 10.

Saya difahamkan Gaia 10 akan diganti dengan Gaian Me, jadi baik anda semua download cepat-cepat sebelum link down dan sebagainya.

gaia eins

Tema terbaru saya dengan wallpaper daripada Gaia 10.

Kalau anda membuat pengubahsuain menggunakan Gaia 10 jangan lupa share di fanpage jomphp

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 32 Comments

    • EiNS

      Dah biasa pakai elune…now lebih suka guna nortrom daripada pencipta kepada elune…aku guna yg ada jalur2 tuh sebab nampak stylo ngan cun gila

  1. red

    bro..cmne nk bgi icon taskbar tu berada kt tengah2..dh try drag tp dia g tepi kiri balik cm normal..tngk style gk kalo letak tngh2…

  2. Megat Azfar

    awesome. tapi tak sesuai untuk lelaki bro. bunga-bunga bagai. customize kat lappy awek mesti dia suka. btw, icon tu tak boleh setting lain ke?

    • EiNS

      Ko tukar je wallpaper ngan icon lain kalau ntuk laki…icon aku guna skang flurry icon set lebih kurang icon iphone

  3. hafiz halim

    knape button start dengan google chrome sume tu xsame dengan kau punye. kau pakai elune kan? yang ni mcm xlawa je. yang kau letak tu mcm smart plak

  4. syafiqzkamil

    smart tul theme ni..

    mmg kena ngan selera aku..sedap mata memandang..

    thanks eins !

    • EiNS

      Tak sama langsung dengan mac os x lion…kalau nak guna visual style gaia10 mcm screenshot first ko download dan install je custopack dia…link aku dah bagi kat atas

        • EiNS

          lain la cuba banding mac os x lion dengan gaia…gaia still rupa cam windows cuma tema warna mesra alam

  5. faez

    slm
    nape setiap ak tukar die nye setting die akan balik kepada default bile ak setiap kali shut down laptop?

  6. Safiuddin Charm

    salam…

    ada tak tutorial nk gune gaia ni?? sbb sy dah donload utk aplikasi len…tp x taw nk install nye mcm mane…lg pun ada bnyk dlm gallery gaia tu…so leh tlng ajar…still x phm ni…

  7. s0x247

    bro.. nk tny.. asal time aku ‘right click’ kat desktop.. dia jd warna hitam, time aku nk click kat refresh baru nmpk ‘refresh’ tuh..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing