UXDE dot Net Wordpress Themes

Cara tonton video youtube dengan lebih laju

By

EiNS is listening to: Bunkface – Revolusi.mp3

youtube

Salam kepada pembaca JomPHP! Mesti ada diantara anda semua yang suka menonton video youtube kan? Saya pun suka, seronok juga sekali sekala…tapi setengah video tu saiz besar jadi nak load video tu kena ambil masa lama dan kalau play pun mesti tersangkut-sangkut. Oh, mana nak seronok kalau macam ni?

Nasib baik saya dah jumpa cara untuk tonton video youtube dengan lebih laju, malah boleh download dan convert sekali video itu jika anda mahu.

Caranya ialah dengan menggunakan perisian ini, Bywifi Video Streaming Downloader.

Saya pernah cuba beberapa tips dan perisian untuk accelerate video youtube sebelum ini, tapi hasilnya tidak berapa memuaskan. Namun, selepas mencuba Bywifi, saya rasa bangga dan gembira kerana dapat stream video youtube dengan lancar dan pantas daripada biasa. Even menonton video high quality mp4(&fmt=18) pun lancar.

Download Bywifi Video Streaming Download di sini. Cara setup di sini.Kalau anda dah install, boleh cuba stream video youtube. Bywifi juga menyokong laman video selain youtube seperti metacafe, veoh, myspace, facebook, dan lain-lain lagi.Atau boleh bereksperimen dengan video yang saya embed ini.

 

Lagu Estrella – Stay, kawan saya Jauze suka lagu ni, hari2 dia pasang. So saja nak letak ;). Anda juga boleh download video youtube. Pelayar Internet Explorer (IE) sahaja.Tutorial di sini.

run4

Lupa nak cakap, anda juga boleh transcode (convert) video youtube yang anda download kepada format lain seperti avi, mpg dll. Tutorial di sini.

transcode2

Ok, selamat mencuba. :)

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 142 Comments

  1. EiNS

    Speedbit mmg slalu ad mslah…communication error bla bla..

    Eh accelerate video stream smua browser boleh…aku dah test ngan firefox, ie dan chrome…smua jadi (H)

    • EiNS

      Aku rasa bila gna di vista + firefox ada problem sket..

      bila aku guna di xp ok ja ngan smua browser…mmg laju gila ah stream..serius x tipu

      kalau gitu boleh la cuba speedbit video accelerator

  2. EiNS

    Kadang2 tu ad video kita just nak tengok jap dan bkan ntuk disimpan buat koleksi…so software2 mcm ni penting gak..

    btw ak dh tweak youtube ad link dload siap2…xyah nak keepvid2 dah :)

  3. mac

    ade sape bleh terangkan ape beza p1 dgn Streamyx…klau boleh terangkan skali kebaikan dan keburukan streamyx dan p1

  4. EiNS

    p1 WiMax adalah wireless broadband…streamyx ni dsl…kna pakai phone line..

    WiMax baru available kat setengah2 kawasan cam Klang n Kl tapi streamyx dah sluruh malaysia dia cover..

    psl kelajuan x pernah experience yg mana better, tapi ramai kata p1 lagi laju dri streamyx…pakej 1mbps yg p1 jauh lagi lagu dari pakej 1mbps streamyx…

  5. cyberfly

    rumah awek aku pakai p1.area shah alam.kesimpulan, p1 kat sini sucks, slow, dan selalu down.masa tempoh 2 minggu percubaan, bukan main laju lagi.tengok youtube smooth tanpa perlu setting apa2.

  6. whoami

    w00t, serius cakap benda ni berkesan. Aku install benda ni pastu pakai firefox, laju je dia loading, perghhhh…. Dan paling menakjubkan aku guna utorrent jugak pada masa yg sama, tapi stream dia cam tak terjejas :P .
    Thx for this post man, ble le aku promo benda ni lol.

    whoami´s last blog post..Oricon SINGLE WEEKLY TOP 20 (23/3/2009)

  7. bert

    apasal kalau da pakai mcm 1 bulan by wifi ni nak kena the update version file?semak la kat skrin ni..x hlg pla 2..tlg la..uninstll pn x blee. :devil:

    • EiNS

      Biasa la…install la updates tu, baru bywifi ko jadi latest version….lagi bagus n lagi stable…

      aku dah guna 5,6 bulan ok jek?

    • EiNS

      Macam aku kalau ada update dia akan auto-prompt ntuk install…

      satu cara lagi download kat laman web official, sure yg latest build ada kat sana…

  8. bert

    maslhnya by wifi ni x ble uninstll cam mn?skrin bodoh update version pn x leh hlg2 benci selalu keluar kat skrin ni bsr pla 2 :devil:

  9. murder

    Bywifi Video Streaming Downloader <<< downloader ? gne idm je klu nk dlod all streaming audio/vids

    • EiNS

      IDM boleh speed up streaming video? X boleh kan? Ini yg specialnya bywifi…korang boleh stream utube atau mana2 tube video dengan lebih laju…sebagai bonus boleh download video dan convert sekali…

  10. bert

    bywifi mcm x main kan peranan uda o…first laju gak tgo utube skrg da x ble tgo utube sangkut2..

  11. muz

    kenapa bila dh dw tapi xboleh nak play balik…kluar msg “error dgn coding”….
    pastu cube pakai coding pn xleh jgk…

  12. Mohamad Afiza

    macam mana pula nak upload laju. Aku kecewa tunggu sekerat ari dan dpat eror upload. Lepas tu tukar format wmv kepada flv dan upload. Tiba-tiba selepas 100% processing jadi error.

    • EiNS

      Nak upload laju memang kena pkai connection yg laju lah…kalo celcom broadband, maxis dan digi broadband dia punya upload rate memang sucks

        • EiNS

          Tak semestinya kena upload bg jd flv baru upload laju…kalo file asal size besar cuba compress gak jd size kecik…

          dari wmv boleh try pergi format mp4 gak…

          ntuk converter bagus guna lah formatfactory (free) dan total video converter (shareware) :happy:

  13. daimrainbowsaja

    aq da install software ni tp nape ble aq bkak utube dye tls ”An error occured,pls try again later”
    nape huh??

  14. rais

    saya lebih suka pakai VideoSlurp YouTube Downloader lebih jelas dan free pulak tu boleh copy fail HQ dan mp3 dan juga boleh copy 3 video sekaligus

  15. koko

    download link dah mati…xleh bukak..lg satu aku dah try run bywifi dr website lain.tp cam xde effect je

  16. kimaai

    aku buat software baru lgi laju daripada semua yg diatas iaitu “speed accelerator imal” sempena nama aku…. software ni bukan saja melajukan video di youtube tapi di mana2 website yg lh tngk video…. dan blh d gunakn untok smua iaitu chrome,IE,Mozilla F… , dan len2 lgi…… ok buddyz aq blh dlu bye…. ;)

  17. ainnilhawa

    mcm mana nak download video di youtube? Dgn menggunakan Bywifi Video Streaming nin ke caranya bagaimana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing