UXDE dot Net Wordpress Themes

Cara integrasikan Download Manager pada Google Chrome

By

chrome downloadhelper

Ramai yang guna Google Chrome pasti mengalami kesukaran bila nak download sesuatu, sebabnya Chrome tak ada fungsi integrate dengan download manager popular macam IDM dan Orbit Downloader. Firefox pula boleh menjalankan fungsi ini dengan senang dengan adanya FlashGot.

Sekarang, Google sendiri dah keluarkan extension khusus untuk pengguna download manager integrasikan pelbagai jenis download manager di dalam Chrome.

Anda hanya perlu install extension Download Helper (by Google) untuk Google Chrome.

google downloadhelper

Lepas ini pilih download manager yang anda hendak integrasikan.

download helper for chrome

Selesai sahaja, mudah bukan!

Incoming search terms:

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 25 Comments

    • EiNS

      Advanced browser integration IDM tak best langsung…takde option nak download link pkai idm sebaliknya akan dicapture…

      most of the times x reliable, byk download link tak dapat capture…dan yg dapat pun kuar access denied apa jadah…

  1. hewhew

    Bro,extension ni da xde la dlm chrome web store.Bro leh bg suggestion extension yg same mcm ni? thanks!

Tinggalkan komen anda