UXDE dot Net Wordpress Themes

Cara download rapidshare dan megaupload premium guna IDM

By

EiNS is listening to: Stacy – Gagap.mp3

rslogo  megaupload logo

Ramai juga yang tanya saya, macamana nak download dari rapidshare dan megaupload menggunakan Internet Download Manager (IDM) jika ada username dan password (premium user). Pakai official tool memang slow banget, kadang2 crash. Sangat tak best.

Jadi saya buat tutorial ini, harap2 dapat membantu ramai pengguna IDM dan premium user rs dan mu. ;)

Buka IDM dan ikut setting seperti dalam gambar.

rapidshare idm

(RS PREMIUM USER) Masuk Options > Site Logins > New. Tambah *rapidshare.com pada kolum http:// diikuti username dan password rapidshare premium anda.

megaupload idm

(MU PREMIUM USER) Masuk Options > Site Logins > New. Tambah *megaupload.com pada kolum http:// diikuti username dan password megaupload premium anda.

Kalau hendak batch download (download banyak2 link serentak) anda perlu activatekan direct download option dalam setting account rapidshare atau megaupload anda. Saya cadangkan anda install extension flashgot untuk firefox.

Contoh: anda mahu download satu movie dengan 8 part, highlight link download tersebut dan tekan right click mouse, “flashgot selection”. Rujuk gambar.

flashgot rapidshare 2

Pilih link untuk didownload. Senang kan?

flashgot rapidshare 3

Itu sahaja. Selamat mendownload :)

Incoming search terms:

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 27 Comments

      • spa.tt

        boleh dapat murah lagi tu..
        aku slalu beli RM20 je.plg murah, RM18…

        sbb aku kaki download, so mmg xkisah pn mmbazir utk premium akaun.sehari msti cukup kuota download, tu yg xleh nak kongsi ngan mmber.huhu

        anyway, aku mmg mncari tips ni.sblm ni pakai orbit downloader, n mmg puas ati.nak try tgk IDM lagi mantap ke x.. :-)

        spa.tt´s last blog post..Selamat Tinggal…

  1. darkk

    bagi kaki download runcit runcit seperti aku nie..tak guna rs rapidshare premium pun dah okay..walaupun setiap pas setel satu dload tu kne tggu 15 minit..

    aku hanya pileh server teleglobe dan speed 100++ kps hanya berlegar..

    ikut atas masa jugak..:D tapi premium mmg best..

    darkk´s last blog post..10 Komen, 10 Hari, 10 Cerita – Tiga

    • EiNS

      Aku guna elok je nie…cuma speed je slow nak mampus…

      xtau server megaupload atau streamyx yg problems…tu mungkin bleh jd corrupt gak tuh

  2. meiruo

    sesaper tau nak beli kat maner megaupload premium memurah bley gtau aku (mdfaridd@streamyx.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>