UXDE dot Net Wordpress Themes

Anonymous bakal melancarkan Operation Malaysia : serangan siber ke atas website kerajaan Malaysia?

By

anonymous opmalaysia

Anonymous, sebuah pertubuhan “hacktivist” antara terbesar di dunia akan melancarkan serangan siber (hacking) ke atas laman web kerajaan Malaysia (http://www.malaysia.gov.my) pada 15 Jun 2011.

Menurut video dan maklumat yang diberikan oleh Anonymous di laman Twitter dan YouTube, tujuan mereka melancarkan serangan ke atas laman web kerajaan Malaysia adalah berikutan tindakan “censorship” dan “blocking” beberapa website seperti Wikileaks dan PirateBay.

Anonymous juga menegaskan bahawa pengguna Internet tidak perlu ditindas dan disekat oleh sesebuah Kerajaan. Dan perbuatan menghalang akses internet tanpa kerelaan pengguna adalah tidak patut kerana boleh dianggap mencabuli hak asasi manusia.

Updated : Video dan beberapa link berkaitan boleh dilihat dengan membaca artikel penuh.

Anonymous – Operation Malaysia

 

Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world’s strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor.

Serangan daripada Anonymous akan dilakukan pada 15 Jun 2011. Di harap pihak kerajaan Malaysia mengambil serius perkara ini kerana Anonymous bukan calang-calang, mereka dikaitkan dengan banyak serangan siber ke atas Sony, Paypal, dan banyak website-website kerajaan.

SKMM, dan bermacam-macam lagi unit IT dan sekuriti Malaysia, masa ini la nak tunjuk hero. Jangan bagi website negara kita senang-senang kena hack. Lawan tetap lawan.

Berita ini juga telah dimasukkan ke dalam website The Stars : http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/6/14/nation/20110614081623&sec=nation

Lihat senarai serangan siber berprofil tinggi daripada Anonymous : http://en.wikipedia.org/wiki/Anonymous_%28group%29#Activities

p/s: Orang luar nak ceroboh website kerajaan kita, tak perlu la nak support…banyak kerugian nanti dan memalukan negara…at least ada semangat nationalism sikit even korang tak suka SKMM…peace

Incoming search terms:

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 47 Comments

    • MK

      tak paham ke apa diaorng ckp? diaorg buat for a reason.. bukan saja2 je nak attack – walaupun kita tak setuju dgn pendapat diaorng..
      sbb terbaru SKMM/Govt blocked sharing/upload site adalah alasan utama – sedangkan tak semua orang guna utk benda salah..

  1. Finito

    Aku rasa macam bodoh la reason dia. nak hack sebab block Wikileaks? siapa ja yang pergi website tu? kebanyakan orang malaysia bukan ambil peduli pun. malah ada yang tak tahu pun apa tu wikileaks. kalau block porn site tu boleh consider lagi lah lagi nak hack.

    btw, aku boleh ja buka wikileaks, pirate bay semua. acaner??

    • EiNS

      Piratebay, wikileaks tu example je…maksudnya govt malaysia menyekat kebebasan berinternet, dan menghalang file sharing etc tu melanggar hak asasi pengguna…anon menganggap misi group diorang sebagai “hacktivist” hacking + activist…dengan tujuan tu diorang nak menyedarkan govt supaya jangan menghalang akses internet daripada pengguna…freedom of speech, freedom of internet…

      i’m not sided with anonymous…aku tau apa bahaya nya kalau sesebuah website kena compromised…dgn itu aku amat berharap SKMM amek serius ancaman anonymous…after all, anonymous memang sangat terer kalo korang tau history group nie

    • EiNS

      ada masalah hosting gambar…n probably ada orang hotlinking entry nie…
      boleh clear cache + cookies then refresh…terima kasih

  2. Zuhri

    The hackers are fighting a good fight for our (Malaysian) rights. Go go go!! Teach those government dumb fucks a lesson!

    Malaysia is the only country where its own gas price is the most expensive

    Malaysia’s goods are even more expensive than imported goods

    Malaysia’s goods pricing are getting expensive each year, but our monthly salary still remains the same!

    Malaysia’s government are using OUR money to make some useless shit buildings for themselves.

    … and now they want to block websites like MEGAUPLOAD?!! I have a premium account with very important business files I kept as backup in their server, does the government only think megaupload as a site where users download pirated stuffs??

    I HATE our government but I love my country. So much shit has happened and Malaysians seems like they don’t give a fuck that themselves… are being FUCKED over and over again.

    Sorry about bad language, but this is how I really felt :)

  3. ormpratas

    aku setuju sangat diorang nak attack kita punya gov website….. kerajaan kita bongkak sangat….. x ader guna lah kalau ader internet laju2 pun sedangkan banyak website2 yang kena block… bagilah kebebasan dalam berinternet…..

  4. anon

    hacker anonymous pun mungkin ada dari malaysia. mereka dah tak puas hati dengan kerajaan sendiri, jadi benda macam ni pun boleh jadi.

    • EiNS

      probably contributor dalam anonymous ramai dari Asia…kalau ntuk ddos, hanya perlu download tool mereka untuk take part…

      boleh follow irc diorang, tgok @anon_central di twitter

  5. love hckerz

    wa sokong ini anonymous hackers bro kasi ajar sikit sama kerajaan barang naek ni bru diorang tahu langit tu tingg khttp://jomphp.com/wp-content/plugins/smilies-themer/Nomicons%20v2.0/devil.pnge rendah

  6. larnRG

    tak tau nak sokong sape ‘government yg block website sharing or Anonymous yg cuba untuk meneggakkan hak asasi manusia untuk berinternet (betul ke? or ad agenda lain) O_O’…korang rase?

  7. Arya Putra

    elok sangatlah tu..
    Anonymous Hackers memang group yang sangat2 misteri, sangat2 establish..aku harap kerajaan akan cari jalan penyelesaian dan dengar kepada isu ini..

  8. bengang

    ade yg xtau citer tp nk gk reply. cuba la bace post2 yg berkaitan ngn bende ni. kan mlysia dh block bnyk file hosting skrg, nk dload movie. lagu, software, susah la beb

    klu yg duk main facebook 25jam sehari mmg la xterasa
    nih yg jenis kaki dload. kaki forum kaki movie..terasa susah ati la

    skrg dh 10 web+file hosting dh kena block. esok gov nk block ape lg? youtube lak? pastu? yahoo? gmail? hotmail? nk suruh guna 1 malaysia punye email je

    dh la bil intenet mhl kelajuan slow berbnding negara2 lain. nih skrg block2 web lak.. agak2 la gov. bg la sikit kelonggaran

  9. bengang

    ade yg xtau citer tp nk gk reply. cuba la bace post2 yg berkaitan ngn bende ni. kan mlysia dh block bnyk file hosting skrg, nk dload movie. lagu, software, susah la beb

    klu yg duk main facebook 25jam sehari mmg la xterasa
    nih yg jenis kaki dload. kaki forum kaki movie..terasa susah ati la

    skrg dh 10 web+file hosting dh kena block. esok gov nk block ape lg? youtube lak? pastu? yahoo? gmail? hotmail? nk suruh guna 1 malaysia punye email je

    dh la bil intenet mhl kelajuan slow berbnding negara2 lain. nih skrg block2 web lak

  10. Angah

    aku harap depa hack sekali dgn email Rm50j n page fb tourism Rm1.8j tu..tengok mahal2 hebat sgt ke security dye. keja perghabis duit rakyat ja…

    • along

      ak sokong sgt kalo dorg hack ape ko cakap 2…+ patot ke sharing file nak kne block…ape ke bangang dorg nie…

  11. sistaaa

    hurmm,…ape2 laaa kaduk @ Anonymous…ntah yer ker idak…bia le die nyalak sorang2…kakakaaaa..klakaaa…

  12. mizi

    tu bukan bersiap sedia.. itu mengelak.. buat lawak betul.. tau kah anda.. kebanyakan website goverment malaysia nie… org bangla yang buat.. company member aku kerja sana yang kasitau… termasuk lah semua data info pasal ic di malaysia.. huhu.. gila2..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing