Advanced SystemCare 5 – lajukan Windows, startup, gaming dengan mudah

advanced system care

Advanced SystemCare 5 ialah perisian maintenance Windows sama seperti TuneUp Utilities, ccleaner dan sebagainya. Ianya adalah percuma tidak seperti TuneUp dan guna mempunyai lebih banyak option berbanding Ccleaner.

Perisian ini mengandungi banyak tools untuk mencuci Windows, melindungi daripada malware, melajukan startup, clear registry dan banyak lagi options.

advanced systemcare>

Pertama sekali menggunakan Advanced SystemCare 5, saya cadangkan buat Quick Care. Quick Care akan analisis komputer anda dan akan repair secara automatik jika terdapat kerosakan atau malware etc.

advanced systemcare[5]>

Pastikan PC health anda sentiasa dalam kondisi “Good”.

startup manager>

Ada fungsi Startup Manager di mana anda boleh enable dan disable startup item dengan mudah. Boot speed komputer saya dalam 30 saat saja dan saya hanya enable Microsoft Security Essential pada startup. IDM dan lain-lain saya set kepada delay.

Fungsi yang lebih kurang sama dengan Soluto.

advanced systemcare[7]>

Security Toolbox mempunyai beberapa options untuk melindungi komputer dari malware, cookies tracking, malicious toolbar, rootkit dan sebagainya.

Juga terdapat fungsi Driver Manager memudahkan update driver terkini.

advanced systemcare[9]>

System Optimization membenarkan anda optimize komputer mengikut penggunaan. Jika perlukan top performance atau setting paling laju boleh pilih jika mahu.

Network Optimization juga boleh set kepada DSL, LAN mengikut jenis sambungan internet anda.

advanced systemcare[11]>

Fungsi Turbo Boost memudahkan anda memilih jenis Boost Mode : samada untuk Work Mode seperti menaip microsoft office, gaming dan sebagainya. Kalau untuk Game Mode juga boleh optimize komputer untuk bermain game, fungsi yang lebih kurang sama dengan Game Booster.

iobit uninstaller>

Terdapat juga fungsi IObit Uninstaller 2 yang memudahkan fungsi uninstall. Kalau ada program tak boleh uninstall boleh forced uninstall.

advanced systemcare>

Anda juga boleh menukar skin Advanced SystemCare 5 dan bagi saya design mereka sangat lawa, cantik bergaya.

Download Advanced SystemCare 5

Download percuma untuk WIndows XP, Vista dan 7 di MajorGeeks.