UXDE dot Net Wordpress Themes

75 beautiful and elegant blogger templates

By

Eksklusif untuk pengguna blogger/blogspot, JomPHP telah membuat list 75 beautiful and elegant blogger templates percuma untuk anda cuba, download dan gunakan di blog anda. Penat juga dalam 3 jam nak compile dan pilih template2 yang menarik eksklusif untuk pembaca sekalian!  Winking

Templates2 yang tersenarai adalah dipilih berdasarkan kriteria yang ditetapkan saya, iaitu cantik, ringkas, ringan, unik, kreatif, dan cool. Saya juga hanya memilih templates2 yang jarang dikenali dan jarang digunakan blogger lain kerana tujuannya untuk memberikan ‘fresh content’ kepada anda. Content2 yang recycle, siapa yang nak, betul tak? Jom tengok list2 yang saya sediakan.

1. UrbanArtist

urbanartist

Demo | Download

2. BlueBlog

blueblog

Demo | Download

3. Magazeen

magazeen

Demo | Download

4. Desk Mess

deskmess

Demo | Download

5. Business Talk

business talk

Demo | Download

6. Clean Milano

clean milano

Demo | Download

7. Elegant Grunge

elegant grunge

Demo | Download

8. Blue Weed

blue weed

Demo | Download

9. Acid Rain

acid rain

Demo | Download

10. Craftwork

craftwork

Demo | Download

11. Girly Diaries

girly diaries

Demo | Download

12. Magasin Tres

magasin tres

Demo | Download

13. Communist

communist

Demo | Download

14. Seabreeze

seabreeze

Demo | Download

15. Water Color

water color

Demo | Download

16. Imprezz

imprezz

Demo | Download

17. Lemon Twist

lemon twist

Demo | Download

18. Mode Parisienne

mode parisienne

Demo | Download

19. Sederhana

sederhana

Demo | Download

20. Statement

statement

Demo | Download

21. Blak Magic

blak magic

Demo | Download

22. Linetech

linetech

Demo | Download

23. Fashionholic

fashionholic

Demo | Download

24. Funky Zine

funky zine

Demo | Download

25. WP Polaroid

wp polaroid

Demo | Download

26. Dh Theme

dh theme blogger

Demo | Download

27. Integral

integral

Demo | Download

28. Bronzed

bronzee

Demo | Download

29. Crafty

crafty

Demo | Download

30. Love Is

love template

Demo | Download

31. Showoff

showoff

Demo | Download

32. Gravel

gravel

Demo | Download

33. Miniblog

miniblog

Demo | Download

34. Shades of Blue

shades of blue

Demo | Download

35. Fluid Yellow

fluidyellow

Demo | Download

36. Aerodome

aerodome

Demo | Download

37. One Room

one room

Demo | Download

38. Red Light

redlight

Demo | Download

39. Arctic

arctic

Demo | Download

40. Art Blog

art blog

Demo | Download

41. Thistle

thistle

Demo | Download

42. Deep Blue

deep blue

Demo | Download

43. Tired Girl

tired girl

Demo | Download

44. Keep it Simple

keep it simple

Demo | Download

45. Buttons

buttons

Demo | Download

46. G-Curvy

g-curvy

Demo | Download

47. Sweet Cupcake

sweet cupcake

Demo | Download

48. Couple in Pink

couple in pink

Demo | Download

49. Sweet Girl

sweet girl

Demo | Download

50. Blue Revo

blue revo

Demo | Download

51. Maple Leaf

maple leaf

Demo | Download

52. 2Plus

2plus

Demo | Download

53. Red Pepper

red pepper

Demo | Download

54. Paperview

paperview

Demo | Download

55. Dark Forest

dark forest

Demo | Download

56. Quirky Valentine

quirky valentine

Demo | Download

57. Doraemon

doraemon

Demo | Download

58. Typoork

typoork

Demo | Download

59. My Yellow Faces – by Dilarang Melarang

my yellow faces

Demo | Download

60. Outono

Outono

Demo | Download

61. Valentine

valentine

Demo | Download

62. Agenda 03

agenda 03

Demo | Download

63. Aku Boonto – by Boonto

aku boonto

Demo | Download

64. Grungy

grungy

Demo | Download

65. Ele blogger

ele blogger

Demo | Download

66. Pink Holic

pink holic

Demo | Download

67. Conservative American

conservative american

Demo | Download

68. Erkek Bilogu

erkekbilogu

Demo | Download

69. Torn Paper

torn paper

Demo | Download

70. Woman Blog

woman blog

Demo | Download

71. Rumah Bunda

rumah bunda

Demo | Download

72. Polaroid Press

polaroid press

Demo | Download

73. Angel

angel

Demo | Download

74. World of Warcraft

world of warcraft

Demo | Download

75. My Notes

my notes

Demo | Download

Jika anda masih baru dengan blogger/blogspot, kami mencadangkan anda baca 10 tips berguna untuk pengguna blogspot terlebih dahulu ya! Jangan lupa sebarkan kepada kawan2, digg, stumbleupon dan twitter sekali ya! Enjoy!!! Happy

Incoming search terms:

Eins - penulis Jomphp, Eins.MY dan beberapa blog lagi. Suka benda kreatif, kuat main game dan hobi pada masa lapang ialah membaca komik serta bacaan berkaitan teknologi dan komputer. Follow twitter @einztrigger.

Discussion 93 Comments

  1. bonyet

    thanks eins! :cheerful: …walaupun skadar mngisi masa lapang…saya rasa awak blogger yg bagus…
    boleh le saya timba ilmu kat sini…heheh..
    saya budak baru blaja pasal blog..

  2. EiNS

    Haha…aku fedup tengok orang lain buat list bratus2 tp template2 yg cun2 ada la x smpai 10…yg lain template kurang2 best n merepek…

    baik buat list sndiri kan? puas hati :angel:

  3. Marzuki

    separa minima tu tak cantik langsung, haha. nak kena tumbuk ni.

    aku baru kumpul 20 templat cantik, memang penat pun nak kumpul. templat blogspot ni rumit sikit, yang lama2 banyak tak boleh guna sebab kod bnyak kurang.

    • EiNS

      My yellow face popular gak arr…2 ribu lebih orang download kat btemplates…design dah cantik tp warna kuning orang jarang guna…tp overall memang bagus :lol:

    • EiNS

      sbnarnya bnyk theme2 yg cantik2 tu org convert dari wordpress theme kepada xml templates…

      kalau ada yg berkenan bolehlah google ntuk cari theme asal wordpress nya :lol:

  4. inaazs

    salam…saya nak tanya..macam mana nak adjust tabview kat templet tersebt…contohnya home rss tu kepada tabview yang kita nak…? thanks.

  5. inaazs

    seperti kat templet no 1, ada kat atas tu home, post rss , comment rss…yang tu semua boleh edit tak?..saya try..tapi tak boleh edit lah…

  6. hydir

    bagi aku .. aku belum jumpa lagi template yg lebih baik utk blogspot selain modified arthemia seperti yg aku guna tu

    tapi .. mmg menarik template2 tu .. :)
    syabas! :happy:

    • EiNS

      Phunk atttack ntuk wordpress je la bro…actually banyak template walaupun design asal tak lawa tp framework dia cantik n kemas…

      so kita kena gunakan kekreatifan sndri untuk mengcustomize template2 itu supaya jadi betul2 lawa… :cool:

  7. li lina

    saya nak tanya, kawan saya ada download yang no. 41 Thistle…tapi…mascamnana nak modify tarikh kat tepi tu…disebabkak tak tau nak modify, maka keluar perkataan undefined… blognya adalah
    wadah73.blogspot.com…harap dapat membantu…

    • EiNS

      Masuk blogger dashboard > settings > formatting > cuba ubah bahagian date header format dan archive index date format…

      trial n error, cara terbaik :lol:

    • EiNS

      Download template…bila extract dia akan kuar file xml…

      login blogger.com, dlm dashboard pergi dekat edit html, ada ruangan nak browse dan upload template…

      browse je, cari file xml dalam komputer dan tekan butang upload…dah siap upload save dan cuba preview…

      selamat mencuba :)

  8. adli

    salam..

    Sesiapa yg teror flash @programming..
    sy ingin membuat cosware@perisian pembelajaran @ cd interaktif pembelajran java menggunakan flash,
    jadi didalam flash, bolehkan java run @ compile coding program didalamnya??

    Sesiapa blh membantu.. Bantuan anda amat sy hargai..

    saifadli33@yahoo.com

  9. xy man

    bro bleh wat template untuk myspace blog x??
    aku search stu dunia jumpa bape keping website yg bagi myspace blognyer template..tu pun buruk..
    kalo bleh wat template berkaitan ngn anime kekkaishi bley..
    tq

  10. Fafah

    Salam…sy da cuba template red light (38)…tp yg prob sng nie…home link die page blog sy lah…tp link bg Wp blogger themes dan wordpress to blogger tu link pd website dorg…jd sy nk tukar link tu pd link sy sendri…mksudnyer sy nk tukar link utk about us or contact…kire mcm 2 lah…sy da cri cmne nk tukar nyer…tp xtaulah…arap dpt membantu…terima kasih… :sad:

  11. mira

    elo.. ly tlg x? i en da try na tuka layout bjuta kali da tp xdpt uh.. adoi.. sdeyny.. da uh bwu 1st time na crete blog nh.. :blush:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing